Eκδήλωση στο HILTON: Με έμπνευση από και για την Αθήνα η ιδιαίτερη πρόταση Mohegan-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για Ελληνικό

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

ellhniko sxedio mohegan

Το κεντρικό οικοδόμημα του έργου είναι διαφανές και το σχήμα του είναι εμπνευσμένο σπό το περίγραμμα των Καρυάτιδων!

Την πρότασή της για το Integrated Casino Resort του Ελληνικού, με την επωνυμία Ιnspire Athens παρουσίασε η Mohegan Gaming & Entertainment (η οποία συνεργάζεται με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το σκοπό αυτό) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MGΕ, ελληνοαμερικανός Μάριο Κοντομέρκος, σημείωσε ότι θα είναι ένα «κολοσσιαίο» project το οποίο θα φέρει 7000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας ενώ υπολογίζει να αυξήσει την τουριστική κίνηση στην Αθήνα κατά 10%.

Παράλληλα όμως σημείωσε ότι το project της MGE διαμορφώνει μια «λεπτή ισορροπία για τα πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο όπως η Ελλάδα». Η πρόταση της MGE στο αρχιτεκτονικό κομμάτι είναι εμπνευσμένη από την κλασική Αθήνα και τα μνημεία του Παρθενώνα συνδυάζοντας όμως και σύγχρονα στοιχεία της πόλης. Η πρόταση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην «ελληνικότητα» του έργου όπως επίσης και στην υποστήριξη που έχει από σημαίνοντα στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Δεν ήταν τυχαία η παρουσία στο Hilton του ελληνοαμερικανού πρώην επιτελάρχη του Λευκού Οίκου Ραινς Πρίμπους ο οποίος σημείωσε ότι το project της ΜGE θα έχει τεράστιο αντίκτυπο για την Ελλάδα και το μέλλον της ενώ κάλεσε τις ελληνικές αρχές να εμπιστευθούν την MGΕ αλλά και την φυλή των Μοϊκανών από την οποία προέρχεται.

Το εμβληματικό σχέδιο του κτιρίου είναι μια δημιουργία του διεθνούς αρχιτεκτονικού γραφείου Steelman Partners, που εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή συγκροτημάτων IRC. Η έμπνευση για το αρχιτεκτονικό σχέδιο προέρχεται από το αρχιτεκτονικό παρελθόν της Ελλάδας, και ειδικότερα από τα αθηναϊκά αγάλματα και κτίρια, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και των Καρυάτιδων.

«Αντιληφθήκαμε ότι σκοπός του INSPIRE Athens είναι να συμβολίζει κάτι παραπάνω από ένα ολοκληρωμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα», είπε ο κ. Κοντομέρκος. «Ελπίζουμε ότι το INSPIRE Athens θα γίνει ο καταλύτης που θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής του Ελληνικού - Αργυρούπολης στην περιζήτητη αθηναϊκή ριβιέρα, και θα επαναπροσδιορίσει τη σύγχρονη ταυτότητας της Ελλάδας για πάντα».

Ο Paul Steelman πρόσθεσε, «Ολόκληρο το σχέδιό μας είναι από τη φύση του εμβληματικό, ταυτόχρονα όμως και χαρακτηριστικό της ιστορικής αρχιτεκτονικής της Αθήνας και του πλούσιου πολιτισμού της, ενώ υιοθετεί μια νέα στιλιστική αφήγηση που θα εμπνεύσει το μέλλον ολόκληρης της περιοχής».

Με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που θα αναδείξουν την Αθήνα ως κορυφαίο προορισμό MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions), έναν πολυχρηστικό, εσωτερικό χώρο εκδηλώσεων και εντυπωσιακές πισίνες και υδάτινα στοιχεία, το INSPIRE Athens θα συνδυάζει πολυτελή φιλοξενία και διαρκή ψυχαγωγία με έναν τρόπο που δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν στη Νότια Ευρώπη.

Μεγάλο μέρος του συγκροτήματος σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιηθεί η προτίμηση που υπάρχει στην Ελλάδα για δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο, κι έτσι σχεδόν όλα τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα θα προσφέρουν εμπειρίες τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοιχτό χώρο.

Οι χώροι εστίασης και τα καταστήματα θα περιλαμβάνουν διεθνώς αναγνωρισμένα brands καθώς και δημοφιλή ελληνικά προϊόντα που τονίζουν τις παραδοσιακές ελληνικές συνήθειες.

Το INSPIRE Athens στόχο έχει να γίνει σημείο αναφοράς στη Νότια Ευρώπη με τη διοργάνωση μουσικών συναυλιών με καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς, θεατρικών παραστάσεων, μεγάλων αθλητικών γεγονότων, καθώς και άλλων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας σε εβδομαδιαία βάση.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα η πρόθεση του επενδυτή να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων, όπως επίσης και η πρόθεσή του να συμμετάσχει ενεργά στην στήριξη του κοινωνικού έργου στην περιοχή.

Κλείνοντας την παρουσίαση ο κ Κοντομέρκος υπογράμμισε: «Ελπίζουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα και ότι με αυτόν τον προορισμό φιλοξενίας – ορόσημο θα ανυψώσουμε την Αθήνα ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό».

Επίσης ανέφερε τον δεσμό του με τη χώρα λόγω της ελληνικής καταγωγής του, και την επιθυμία του να συνεισφέρει σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ώστε οι τουριστικοί στόχοι να είναι ευθυγραμμισμένοι με την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού.

Το μήνυμά τους έστειλαν όμως και οι ιδιοκτήτες της MGE, η Φυλή των Mohegan, από την έδρα της κυβέρνησης της Φυλής στο Connecticut, εξέφρασαν την ανυπομονησία τους να καλωσορίσουν την ελληνική κοινότητα στη οικογένειά τους:

«Επεκτείνοντας τις ρίζες μας σε όλο τον κόσμο, ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μια συνεργασία μακράς διάρκειας με την ελληνική κοινότητα, τόσο με τους άξιους εργαζομένους και τους επιχειρηματικούς εταίρους όσο και με τους ανθρώπους της περιοχής. Μέσω του INSPIRE Athens, μπορούμε μαζί να συνεργαστούμε χτίζοντας τα θεμέλια για να δημιουργήσουμε ένα λαμπρό μέλλον για τις επόμενες γενιές», είπε ο προσωρινός Πρόεδρος του Συμβουλίου της Φυλής των Mohegan, James Gessner Jr.

Σε ερώτηση του Euro2day.gr για το επίπεδο προετοιμασίας της προσφοράς και την ταχύτητα υλοποίησης της επένδυσης στην περίπτωση που επικρατήσει, ο κ. Kontomerkos υποστήριξε πως με τη συνεργασία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει γίνει ολόκληρη η τεχνική προετοιμασία (πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά κ.α.) και πως η κοινοπραξία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την επένδυση από την πρώτη ημέρα μετά τη λήψη των σχετικών εγκρίσεων. Ο κ. Kontomerkos δήλωσε, επίσης, πως έχει εμπιστοσύνη στη διαγωνιστική διαδικασία καθώς τους τελευταίους μήνες υπήρξε εξαιρετική προετοιμασία.

Στην εξαιρετική αυτή παρουσίαση παρέστησαν πολλοί επίσημοι, ελληνες και ξένοι, όπως π.χ. ο πρέσβης των ΗΠΑ, αμερικανοι γερουσιαστές και βουέυτές, έλληνες υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές, δiαpρεπείς επιχειρηματίες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Καπράλος, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Τσαρπαλής κ.α.

konsta paiat

O Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γ. Κωνσταντάτος μετά του πρέσβεως των ΗΠΑ, κ. J. Paiat

O Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Γ. Τσαρπαλής μετά του Προέδρου της ΕΟΕ κ. Καπράλου και της δημ. συμβούλου κας Θεοδώρου

Oλοκληρωμένη πρόταση της Mohegan για Ελληνικό: «Inspire Athens»-«Να γίνει σημείο αναφοράς στη Νότια Ευρώπη»