Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: «Πήρε στην πλάτη του» το Ελληνικό και δικαιώθηκε

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

konstantatos aerodromio

Επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου για το έργο του και τις δράσεις του, ανεξάρτητα από κόμματα, ή από άλλες περιχαρακώσεις και ιδεοληψίες.

Επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που μπορεί με σχέδιο, πρόγραμμα και σκληρή δουλειά να εξασφαλίζει και να αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο πόρο για την ανάπτυξη της πόλης του και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνδημοτών του.

Επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που καταλαβαίνουν οι συμπολίτες του πως νοιάζεται γι αυτούς, πως λειτουργεί στην πράξη περισσότερο ως δημόσιος λειτουργός και υπηρέτης των αναγκών και συμφερόντων τους, παρά ως άρχοντας της πόλης.

Επιτυχημένος δήμαρχος, είναι αυτός που κάνει τα λόγια του πράξη, υλοποιεί με συνέπεια το προεκλογικό πρόγραμμά του που ενέκριναν οι πολίτες και αποδίδει το έργο αυτό - με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα - ως κέρδος στους συνδημότες του.

Επιτυχημένος δήμαρχος, είναι αυτός που κατορθώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναγεννήσει έναν τελματωμένο-απαξιωμένο δήμο που παρέλαβε και να τον καταστήσει λειτουργικό, σύγχρονο, καθαρό, πολυβραβευμένο πρότυπο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης

konsta brabeysi parko

Τέλος, επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που οραματίζεται και παλεύει με πείσμα για την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, τα οποία θα φέρουν στην πόλη επενδύσεις, θα μειώσουν την ανεργία, θα εξασφαλίσουν σημαντικά έσοδα για τον Δήμο - τον φτωχότερο σήμερα των νοτίων προαστίων - προς όφελος των πολιτών και θα τον καταστήσουν κέντρο ενδιαφέροντος, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός συνόρων.

Κατά κοινή ομολογία , όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ταιριάζουν απόλυτα στον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, ή απλά «Γιάννη», όπως πλέον τον αποκαλεί με αγάπη η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών του.

Ο άοκνος μοναχικός αγώνας του για το Ελληνικό 

Ο «Γιάννης» είχε εξ’ αρχής ταχθεί υπέρ της εμβληματικής επένδυσης του Μητροπολιτικού Πόλου – Πάρκου Ελληνικού, διότι οι εναλλακτικές προτάσεις, ειδικά την περίοδο των παχιών αγελάδων, όταν υπήρχαν χρήματα, ήταν μεν ρομαντικές και όμορφες, αλλά εντελώς ανεφάρμοστες.

Εδώ λοιπόν και χρόνια, αποφάσισε να πάλεψε μόνος, με κάθε λογής «θεούς και δαίμονες» και να «πάρει το θέμα στην πλάτη του», ώστε και η εμβληματική επένδυση να πραγματοποιηθεί, αλλά  το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, να διασφαλισθούν όλα τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του Δήμου  έναντι των όψιμων σφετεριστών του.

Τα συμφέροντα και δικαιώματα του Δήμου πάνω απ' όλα

konstant vima gia elliniko

«Πολέμησα προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς πισωγυρίσματα, όχι δίνοντας γη και ύδωρ στους επενδυτές, αλλά θέτοντας προϋποθέσεις και όρους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ανεξάρτητα εάν είχαμε, ή έχουμε βρει ευήκοα ώτα, είτε στην κυβέρνηση, είτε στους επενδυτές σε αυτά που ζητάμε, δεν θα δεχθούμε καμία έκπτωση στα αναφαίρετα και αυτονόητα αυτοδιοικητικά μας δικαιώματα.

H κοινωνία μας είναι έτοιμη να σταθεί δίπλα στη δημοτική αρχή και να υπερασπιστεί τα αναμφισβήτητα δικαιώματά μας. Άλλωστε, χωρίς τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας καμία επένδυση δεν μπορεί να “ευδοκιμήσει”.

Το Ελληνικό ήταν και είναι η πατρογονική μας γη» τόνιζε συνεχώς στις ομιλίες, συνεντεύξεις, παρεμβάσεις του κ.α. ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

 Δικαίωσή των προσπαθειών του

Τώρα, μετά από χρόνια προσωπικών και σκληρών αγώνων του προς κάθε κατεύθυνση, ήρθε επιτέλους η δικαίωσή των προσπαθειών του.

konstant adonis

Μετά από συνάντηση που είχε την τρέχουσα εβδομάδα με τον πρωθυπουργό και, στη συνέχεια, με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, υπήρξε δημόσια δέσμευση του υπουργού, ότι αποδίδονται κατά κυριότητα, ΟΛΟΙ οι Κοινόχρηστοι, Κοινωφελείς και Κοινωνικής Ανταποδοτικότητας χώροι εντός της “Επένδυσης του Ελληνικού” στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης!

Τριακόσια στρέμματα κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων περιέρχονται στην χρήση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για μεγάλα έργα υποδομής του.

Το ίδιο θα γίνει και με τον Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπου και αυτό το έλυσε και σύντομα ο πρωθυπουργός θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις.

konstant ypoyrgoi elliniko

Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία, ούτε αυτονόητη. Εδώ και πολύ καιρό, έγινε μια τεράστια παρασκηνιακή δουλειά στα υπουργεία, με όλους τους αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς προκειμένου να υπάρξει το συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα.

Υπάρχει κάποιος ακόμη δρόμος να διανυθεί, αλλά όλα θα πάνε κατ΄ ευχήν.

Διαψεύονται οι «Κασσάνδρες»

Ετσι, διαψεύονται πανηγυρικά και όλες οι «Κασσάνδρες», τόσο στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, όσο και σε γειτονικούς δήμους, που διέδιδαν χαιρέκακα, ότι ο Δήμος χάνει όλους αυτούς τους χώρους και τους παίρνει ο επενδυτής.

Μάλλον δείχνουν να είναι αφελείς, μιας και ίσως δεν γνωρίζουν, ούτε καταλαβαίνουν ακόμη, τι σημαίνει να διαπραγματεύεται κάποιος με έναν τέτοιον Δήμαρχο και μάλιστα ...... Κεφαλλονίτη Ι

Τυχερό λοιπόν το Ελληνικό-Αργυρούπολη που έχει αναδείξει πανηγυρικά Δήμαρχο για δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις  τον «Γιάννη», αυτόν τον επιτυχημένο τοπικό άρχοντα, τον, οποίο, είναι περισσότερο από σίγουρο πως. θα τον διατηρήσει στο αξίωμά του για πολλά χρόνια ακόμη.

konst elliniko proekl sygk2