Ελληνικό: Με ΚΥΑ αποδίδονται στους δικαιούχους οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

elliniko apopfi

Δεκτή έκανε ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, τροπολογία 10 βουλευτών του Νότιου Τομέα της ΝΔ, με την οποία προσδιορίζεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση θα περιέλθουν στη κυριότητα των δικαιούχων, οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι του Ελληνικού.

Ειδικότερα με τη νέα ρύθμιση τίθεται καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των κοινόχρηστων χώρων από την Ελληνικό Α.Ε. στον Φορέα Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, η οποία καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης αποσαφηνίζεται ότι οι χώροι αυτοί περιέρχονται στην κυριότητα των δικαιούχων τους αμέσως μετά τη διανομή του ακινήτου.

Με τον τρόπο αυτό οι Δήμοι Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, μπορούν πλέον να εκτελέσουν άμεσα όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ανάπτυξη των χώρων προς όφελος των δημοτών και του δημοσίου συμφέροντος.

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή έιναι το αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας και συνεργασίας με όλους (Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α.Γεωργιάδη, βουλευτές ΝΔ νότιου τομέα κ.α) του Δήμαρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης και Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτου, ο οποίος δηλώνει πως θα συνεχίσει απρόσκοπτα να υπερασπίζει, όχι μόνο τα συμφέροντα των συνδημοτών του, αλλά και των δημοτών των όμορων δήμων, ώστε τα οφέλη της επένδυσης στο Ελληνικό να διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες.