Ο Γιάν. Κωνσταντάτος νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας -Ανάπτυξης Υμηττού

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

konstant kritikos spay

O νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Γιάννης Κωνσταντάτος, μετά του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του Δήμου, Β. Κρητικού 

Οι 11 δήμοι που είναι μέλη του Συνδέσμου (ΣΠΑΥ) εξέλεξαν πανηγυρικά τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο αναγνωρίζοντας ουσιαστικά το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει τόσο στο δήμο του όσο και στον Υμηττό.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στα 26 χρόνια από την ίδρυση του ΣΠΑΥ εκλέγεται για πρώτη φορά δήμαρχος από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης σ΄αυτή την τιμητική θέση που όμως είναι και πολύ ουσιαστική αφού αφορά στην προστασία όλου του Υμηττού.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης από την αρχή της πρώτης του θητείας εφήρμοσε καινοτόμες πρακτικές για την προστασία του βουνού εγκαθιστώντας υδροβόλα, κάμερες θερμικής ανίχνευσης, πυροσβεστικό όχημα και εθελοντική ομάδα για τη φύλαξη του βουνού με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ούτε μία πυρκαγιά κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών στα διοικητικά όρια του δήμου του.

Όλα αυτά αποτελούν εχέγγυα προς τους συναδέλφους του ότι από τη θέση του προέδρου του ΣΠΑΥ θα φροντίσει κατά τον ίδιο τρόπο όλο τον ορεινό όγκο του Υμηττού.

Μετά την εκλογή του ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που οι συνάδελφοί μου με εξέλεξαν στην προεδρία του ΣΠΑΥ. Η εκλογή αυτή έρχεται ως επιστέγασμα μιας προσπάθειας που κάνουμε εδώ και πέντε χρόνια πάντα σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, ώστε να προστατεύσουμε, να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τον Υμηττό για να τον χαίρονται όλοι οι πολίτες αφού ο Υμηττός είναι ένα μοναδικό και ιστορικό βουνό.

Έχω όρεξη για δουλειά και είμαι έτοιμος να καλέσω τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους στο ΣΠΑΥ για να αναδιοργανώσουμε πλήρως το Σύνδεσμο. Να βρούμε όλα αυτά τα στοιχεία που θα καταστήσουν τον Υμηττό πρωταγωνιστή και σε θέματα προστασίας αλλά και σε επισκεψιμότητα, ώστε χιλιάδες άνθρωποι να τον απολαμβάνουν με ασφάλεια και κυρίως με ποιότητα.

Ξεκινάμε δουλειά από την επόμενη ημέρα για το καλό του Υμηττού”.

Oι Δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ηλιούπολης, κ.κ. Κωνσταντάτος και Χατζηδάκης

Η διαδικασία κινδύνευσε να ναυαγήσει, λόγω του Δημάρχου Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου

Οπως αναφέρει το vimaonline.gr, η ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας κινδύνευσε να ναυαγήσει καθώς 2 από τους 3 εκπροσώπους της Γλυφάδας (Τσαμπήρας και Σκαλτσάς) μαζί με στελέχη από το γραφείο του δημάρχου κ. Παπανικολάου, προσπάθησαν να δυναμιτίσουν την εκλογή νέου προεδρείου, ζητώντας 10ήμερη αναβολή της διαδικασίας με την αιτιολογία της αναθεώρησης του κανονιστικού πλαισίου του Συνδέσμου.

Στην πραγματικότητα, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το μοναδικό πρόβλημα του δημάρχου Γλυφάδας είναι... ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, καθώς χαίρει καθολικής αποδοχής από τους συναδέλφους του που απαρτίζουν τον ΣΠΑΥ.

Αντί λοιπόν, ο κ. Παπανικολάου να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για την προεδρεία του ΣΠΑΥ, απέναντι από τον κ. Κωνσταντάτο, προτίμησε να μπαχαλοποιήσει το συμβούλιο και να προτείνει να μην εκλέγονται στην θέση του προέδρου του ΣΠΑΥ Δήμαρχοι... αλλά μόνο δημοτικοί σύμβουλοι, η δε θητεία τους να είναι μονοετής.

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του δημάρχου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο οποίος είπε ότι τα όποια ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ΣΠΑΥ και τις όποιες εκκρεμμότητες υπάρχουν από τις προηγούμενες διοικήσεις μπορούν να τα λύσουν στο μέλλον. "Αυτό που προέχει" είπε, "είναι να ολοκληρωθεί η εκλογή γιατί έχουμε να προετοιμαστούμε για την επόμενη αντιπυρική περίοδο και δεν υπάρχει η πολυτέλεια της χρονικής σπατάλης.

ΣΠΑΥ: Ετοιμάζεται για νέος Πρόεδρος ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος