Οταν “ο νόμος δεν επιτρέπει κάτι που είναι σωστό”, αλλάζεις το νόμο

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools
konstant vima gia elliniko

O πρόσφατα εκλεγμένος στο Δ.Σ. της ΠΕΔΑ και νέος πρόεδρος του ΣΠΑΥ, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ένας δήμαρχος με πολύ νέες αντιλήψεις και μεθόδους, έδειξε τον ορθό δρόμο δράσης αξιοποιώντας και το σπάσιμο της Β’ Αθήνας.

Κάλεσε στο γραφείο του όλους ανεξαιρέτως τους Βουλευτές του Νότιου Τομέα και με πλήρη και τεκμηριωμένο φάκελο, τους ανέλυσε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για να προστατευτούν τα συμφέροντα της τοπικής του κοινωνίας, από την επένδυση του Ελληνικού.

Και αμέσως ιδού τα αποτελέσματα: Με την χθεσινή τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του Νότιου τομέα της Νέας Δημοκρατίας δίνεται λύση στο ζήτημα της κυριότητας των Κοινοχρήστων, Κοινωφελών και Κοινωνικής Ανταποδοτικότητας χώρων εντός της επένδυσης του Ελληνικού

.Οι χώροι πλέον περιέρχονται στην κυριότητα των δήμων αμέσως μετά τη διανομή του ακινήτου μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του επενδυτή, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους και όχι σε αόριστο μελλοντικό χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό οι Δήμοι Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, μπορούν πλέον να εκτελέσουν άμεσα όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ανάπτυξη των χώρων προς όφελος των δημοτών και του δημοσίου συμφέροντος.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού, εκφράζει με ανακοίνωσή του τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και όλους τους βουλευτές του Νοτίου Τομέα της ΝΔ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του για συνεργασία και συνέβαλαν αποφασιστικά στην προώθηση λύσεων, ώστε η επένδυση να καταστεί άμεσα επωφελής για τους κατοίκους της περιοχής.

Οπως διαπιστώνει στην δήλωσή του, “αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η μεγιστοποίηση των ωφελειών προκύπτει μόνο μέσα, από τη συνεργασία και τη θεσμική λειτουργία όλων των εμπλεκομένων με μέθοδο και τεχνοκρατικές λύσεις και όχι από ενέργειες εντυπωσιασμού που αποσκοπούν στην προσωπική προβολή και στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.

”Ορθή και πολύ καλή πρακτική. Συχνά το ακούμε “μα ο νόμος δεν τον επιτρέπει” Οταν λοιπόν ο νόμος δεν επιτρέπει κάτι που είναι επωφελες για τους πολίτες φωνάζεις τους βουλευτές της Περιφέρειάς σου, τεκμηριώνεις σωστά τις απόψεις σου και αλλάζεις τον νόμο.