Ανακαλύφθηκε ο 1ος πλανήτης-κλώνος της Γης- Ερευνάται η ύπαρξη ζωής

Επιστήμη
Tools
exoplanitis gh
 
Εναν πλανήτη πιστό αντίγραφο της Γης, ο οποίος θα μπορούσε να κατοικηθεί ή και να κατοικείται ήδη, ανακάλυψε η ΝASA.

Ο πλανήτης, που ονομάστηκε Kepler-452b, εντοπίστηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ σε μια από τις λεγόμενες κατοικήσιμες ζώνες, στον αστερισμό Cygnus.

Δηλαδή βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι που μοιάζει με τον δικό μας Ηλιο γεγονός που της επιτρέπει να έχει συνθήκες παρόιμιες, αν όχι ίδιες με αυτές που επικρατούν στο δικό μας πλανήτη.

Η διάμετρος αυτής της... εξαδέρφης της Γης είναι κατά 60% μεγαλύτερη από τον πλανήτη μας και εκτιμάται ότι έχει βραχώδες έδαφος, αν και ακόμη δεν έχουν γίνει έρευνες για την σύσταση της μάζας της.

Η δυσάρεστη είδηση σε αυτήν την εντυπωσιακή ανακάλυψη είναι η απόσταση που χωρίζει την Γη από αυτόν τον πλανήτη.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι βρίσκεται 1.400 έτη φωτός μακριά, που με απλά λόγια σημαίνει ότι ένας άνθρωπος για να φτάσει εκεί, θα πρέπει να ταξιδεύει "εξαυλωμένος" επί 1.400 χρόνια με ταχύτητα 299.792.458 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

H δύναμη της βαρύτητας στον πλανήτη αυτόν υπολογίζεται ότι είναι περιπου διπλάσια εκείνης της Γης.

Ο Kepler 452B είναι ηλικίας 6 δισεκατομμυρίων ετών, ενώ λαμβάνει 10% περισσότερη ενέργεια από τη Γη από τον "ήλιο" του,ενώ το έτοςτου διαρκεί 385 μέρες!.

"Προκαλεί δέος το γεγονός ότι αυτός ο πλανήτης έχει περάσει έξι δισεκατομμύρια χρόνια στην ζώνη του άστρου του, περισσότερο από τη Γη", είπε ο Τζένκινς της ΝΑΣΑ που τόνισε ότι είναι πιθανόν να υπάρχουν όλα τα συστατικά και οι προϋποθέσεις για τη ζωή σε αυτόν τον πλανήτη.