Η βραβευμένη.... Ωραία Ελένη της NASA

Επιστήμη
Tools

eleni nasa

¨Κυνήγησε τα όνειρά σου, αλλοιώς δεν θα τα φτάσεις ποτέ" την παρότρυνε στοργικά ο πατέρας της από μικρή. Χημικός-Μηχανικός ο ίδιος, την καθοδήγησε εξ  απαλών ονύχων με έμπνευση να κάνει τα πρώτα της βήματα στον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας, συζητώντας μαζί της σύνθετα επιστημονικά προβλήματα που αιχμαλώτιζαν τη φαντασία της και απογείωναν την περιέργειά της για το διάστημα και όσα υπάρχουν "εκεί έξω".

Μόλις 27 και είναι πλέον καταξιωμένη συνεργάτιδα της NASA στο πρόγραμμα για την εξερεύνηση του Άρη, μελετώντας τις επιδράσεις των μεταβολών της ατμοσφαιρικής πίεσης στο νευρικό σύστημα των αστροναυτών, έχει καταφέρει να μπει με το σπαθί της στη λίστα του Forbes των "30 κάτω των 30" στον τομέα της Υγείας και να ιδρύσει την start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές». 

Με δυό λόγια, κατάφερε να ξεχωρίσει με την εξαιρετική δουλειά και το ταλέντο της σε όλον τον κόσμο, κάνοντας τους δικούς της και όσους την παρακολουθούν στην Ελλάδα να φουσκώνουν από περηφάνεια. 

Πριν από λίγες ημέρες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεχάρη την 27χρονη βιοτεχνολόγο από τη Θεσσαλονίκη, Ελένη Αντωνιάδου, η οποία κατάφερε να κερδίσει το διεθνές βραβείο επιστήμης Sciacca 2016.

Η Ελένη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ελλάδα, με αντικείμενο την Πληροφορική στη Βιοϊατρική και στη συνέχεια έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το 2012, η NASA την επέλεξε μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy και συγκεκριμένα, στον τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη.

penna