Ανακοινώσεις για το νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα από τον ερχόμενο Ιανουάριο αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες από το υπουργείο Οικονομικών. 

Το «πράσινο φως» για αφορολόγητες γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ πήραν και τυπικά σήμερα οι εφορίες μετά την έκδοση της εγκυκλίου του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή με τις νέες διατάξεις.

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (myBusinessSupport) για την επανένταξη των πληγέντων από την πανδημία στις ρυθμίσεις των 100 & 120 δόσεων.

H ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 του έτους 2021, άνοιξε σήμερα η ΑΑΔΕ. Οι φορολογούμενοι που εντόπισαν λάθη ή παραλείψεις στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, θα έχουν την ευκαιρία να τα διορθώσουν. 

 Όποιος ενδιαφερόμενος προσπαθήσει να μπει στην ιστοσελίδα, του βγάζει το μήνυμα ότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο

Aπό 1η Οκτωβρίου οι γονικές παροχές ακινήτων έως το ποσό των 800.000 ευρώ, θα γίνονται χωρίς φόρο και ουσιαστικά ως μοναδικά έξοδα παραμένουν τα συμβολαιογραφικά.

Περισσότερα Άρθρα...