Προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Γενικά
Tools

katastima kaggela kleisto

Με τη διεύρυνσης της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές ενισχύεται η απασχόληση και δημιουργείται το πλαίσιο για νέες θέσεις εργασίας, υποστηρίζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το μέτρο της διεύρυνσης της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές είναι προαιρετικό κανείς δεν θα αναγκαστεί να ανοίξει τις αργίες, αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης υπογραμμίζοντας ότι ενισχύεται η απασχόληση και δημιουργείται το πλαίσιο για νέες θέσεις εργασίας.

Το ΥΠΑΝ αρνείται πως η απελευθέρωση θα οδηγήσει σε εργασιακό μεσαίωνα εξηγώντας αντιθέτως ότι μία ενδεχόμενη αύξηση του τζίρου και του ωραρίου θα δημιουργήσει ανάγκες για νέες θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει σταδιακά σε αύξηση της απασχόλησης.

Μάλιστα προσθέτει πως δίνεται η δυνατότητα σε όσα μαγαζιά λειτουργήσουν τις Κυριακές, να είναι κλειστά τη Δευτέρα το πρωί.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο, με το μέτρο αυτό ενισχύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και ο τουρισμός.

«Ο φόβος απέναντι στο καινούργιο ποτέ δεν ήταν ο καλύτερος σύμμαχος. Το προαιρετικό άνοιγμα της αγοράς και τις Κυριακές, θα προσαρμόσει την αγορά στις πραγματικές ανάγκες του καταναλωτή. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε στα προβλήματα με παλιές συνταγές», καταλήγει.

nafteboriki