Τα καταστήματα εστίασης στην Αττική δεν θα συμμετάσχουν στο κλείσιμο τους για το διάστημα 16 - 22 Σεπτεμβρίου 2020

Γενικά
Tools

Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής (ΕΕΕΣΑ) με αφορμή την απόφαση του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΚΕΔΙ) να προτείνει την αναστολή της λειτουργίας στην εστίαση, σε όλη τη χώρα, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου προκειμένου να προωθηθούν τα αιτήματα του κλάδου.

Όπως αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της:

Η ΠΑΣΚΕΔΙ λειτουργεί αυτόνομα και έχει αποφασίσει για τα μέλη της να προχωρήσει στο κλείσιμο καταστημάτων.Η ΕΕΕΣΑ θα συναποφασίσει μαζί με όλα τα σωματεία της Ελλάδας αλλά και με το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο μας την ΠΟΕΣΕ, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, για την στάση που θα κρατήσουμε και για το τι κινητοποιήσεις θα οργανώσουμε».

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) Νίκη Κωνσταντίνου εξηγεί στο iΕidiseis.gr το σκεπτικό για το lockdown στη εστίαση, περιγράφει την κατάσταση στον κλάδο και ζητάει άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση πριν είναι αργά για τις επιχειρήσεις.

Κραυγή αγωνίας για το μέλλον των επιχειρήσεων τους εκφράζουν χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης αφού η τουριστική περίοδος όπως λένε ήταν κατώτερη των περιστάσεων και δεν φάνηκε ικανή να δώσει την απαραίτητη οικονομική ανάσα στον κλάδο μετά το Lockdown.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) Νίκη Κωνσταντίνου, η οποία εκπροσωπεί 36.000 επιχειρήσεις, μιλώντας στο iΕidiseis.gr, εξήγησε την απόφαση του Σωματείου για κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου ζητώντας μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση πριν τα λουκέτα πολλαπλασιαστούν.

«Το Σωματείο μας δεν αντιτάσσεται στα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και της ατομικής προστασίας. Το κλείσιμο δεν έχει σχέση με τα υγειονομικά μέτρα αλλά με την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων» διευκρινίζει εξ αρχής στην συνομιλία μας η κα. Κωνσταντίνου διαπιστώνοντας και εκείνη πώς κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος όσοι αντιδρούν κατά των μέτρων όπως η χρήση της μάσκας, διαχωρίζοντας πλήρως την τόσο προσωπική της θέση όσο και του κλάδου.