Τέλος, λόγω κατάχρησης του μέτρου, στη είσοδο σε επαγγελματίες στα ΙΚΕΑ, Plaisio, Κωτσόβολο, Media Markt και Public

Γενικά
Tools

, Σταματάει η είσοδος σε επαγγελματίες από τα καταστήματα Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Media Markt, Public, IKEA. Η λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων θα γίνεται μόνο με την μέθοδο του "click away" ενώ θα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων που πωλούν οικοδομικά υλικά.

Παρόλο που όλες αυτές τις ημέρες τα φυσικά καταστήματα Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Media Markt, Public, IKEA, παρέμειναν ανοιχτά, με κυβερνητική απόφαση από σήμερα κλείνουν και θα λειτουργούν με την μέθοδο του πάρτο και φύγε (click away).

Η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση καθώς «θεωρείται αναπίτρεπτο να επιτρέπεται η είσοδος σε επαγγελματίες» ενώ όπως τονίστηκε παρατηρήθηκε κατάχριση σε πολλές περιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι μεγάλες αλυσίδες άνοιξαν τα καταστήματά τους, ή κάποια από τα υποκαταστήματά τους, μόνο για επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι με το πρόσχημα του τιμολογίου παραβιάζεται η απαγόρευση.

Συνεπώς από τη Δευτέρα θα έχουν ανοιχτά τα φυσικά καταστήματά τους επιχειρήσεις όπως τα Leroy Merlin που πωλούν οικοδομικά υλικά.