Εδώ και περίπου ένα χρόνο υπάρχει μια τεράστια αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά των ανθρώπων από 35 και κάτω που πάνε στο σούπερ μάρκετ. Για την ακρίβεια δεν είναι τεράστια η αλλαγή τους, αλλά είναι μεγαλύτερο το ποσοστό συμμετοχής τους στον τζίρο.

Το μέτρο ισχύει από το Σάββατο σύμφωνα με τον γ.γ. Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη

Μεγάλος αριθμός τροφιμογενών λοιμώξεων έχει διεθνώς καταγραφεί ως αποτέλεσμα ακατάλληλου χειρισμού τροφίμων στο σπίτι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. μετά από ελέγχους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έκανε δειγματοληψία από υποκατάστημα (The Mart) της εταιρείας ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΑΕ στα Ιωάννινα σε κατεψυγμένο παρασκεύασμα από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία “ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ” με αριθμό Lot 06050 DQ1.2017, ημερομηνία παραγωγής 24/03/2020 και ημερομηνία λήξης 24/03/2021.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση αλειμμάτων τυριού που ενδέχεται να είναι επιμολυσμένα με τον παθογόνο μικροοργανισμό Clostridium botulinum.

Περισσότερα Άρθρα...