Τετ07182018

Τελευταία ΕνημέρωσηΤετ, 18 Ιουλ 2018 10am

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κοινωνικα Γενικά

Δις ισόβια, χωρίς ελαφρυντικά, στον Σοροπίδη, δολοφόνο της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη

dolofonos dwras astynom

Την ποινή των δις ισοβίων και 9 μηνών φυλάκισης, επέβαλε το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας στον 58χρονο Σοροπίδη που κατηγορείται για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, τόσο για την δολοφονία της άτυχης εφοριακού, όσο και για τη ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος της, αδίκημα το οποίο επίσης επισύρει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του 58χρόνου πως ένας Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο Χάρης ήταν εκείνοι από τους οποίους πήρε την  εντολή να  βγάλει  εκτός υπηρεσίας την άτυχη εφοριακό και πρότεινε ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Δεν φρόντισε ο πατέρας της να την προστατεύσει

Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε αξιόλογη την Δώρα Ζέμπερη για την κοινωνία και την οικογένειά της , η οποία  αντί να χαίρεται την ηλικία ξεχρέωνε χρέη από τζόγο. «Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της», όπως είπε η εισαγγελέας «καθώς είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει».

«Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη. Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επάγγελμα της. Είχε περαιώσει 230 υποθέσεις. Η Δώρα είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και γι’ αυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε νέα βιβλίο και τα pin των καρτών της. Μια νέα κοπέλα αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει πήγαινε στο νεκροταφείο.  Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε… τον κατηγορούμενο. Ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές».

Και συνέχισε: «Τα σημεία που επλήγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία», κατά την εισαγγελέα. «Ήταν πολλά. Ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι».

Κάποιος μου πρότεινε να της πάρω την τσάντα

«Κύριε πρόεδρε είμαι ένοχος αισθάνομαι ένοχος για τον τραυματισμό της κοπέλας. Προσπάθησα να τη φοβερίσω», είπε στην έναρξη της απολογίας του ο 58χρονος κατηγορούμενος Μανώλης Σοροπίδης, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι τον προσέγγισε γνωστός δικηγόρος τον οποίο γνώριζε από τον Κορυδαλλό και του ζήτησε να «βγάλει εκτός υπηρεσίας για 3-4 μήνες» την 32χρονη, την οποία όπως είπε παρακολούθησε «γύρω στο ενάμιση μήνα. Κάποιος μου πρότεινε να της πάρω τη τσάντα γιατί είχε κάτι που τον ενδιέφερε». 

«Τα λεφτά είναι 30.000 σε ενδιαφέρει; Του λέω εξαρτάται τι ζητάς. Μου είπε υπάρχει μια κυρία που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στους πελάτες μου, μας έχει κάνει μεγάλη ζημιά και θελουμε να τη βγάλουμε εκτός υπηρεσίας 3-4 μήνες και να βάλουμε έναν δικό  μας. Να τη βγάλω εκτός. Μου είπε κάποια στιγμή θα ερθει ο Χάρης να σε βρει και θα σου δώσει ένα μαχαίρι. Όχι του λέω αυτό το μαχαίρι έχει ισόβια. Έχουμε προσπαθήσει και άλλη φορά και λεφτά της δώσαμε δεν χρηματίζεται. Ήθελε να πάρω τη τσάντα και να την τραυματίσω. Θα υπήρχε δικός τους άνθρωπος στην πετρογεφυρα και να την του την παραδώσω. Το κινητό θα σου πούμε εμείς που θα το πας». 

«Μου έλεγαν να πηγαίνω στο νεκροταφείο να παρακολουθώ»
 
Σύμφωνα με τον Σοροπίδη ο δικηγόρος του ζήτησε να τηρεί πρόγραμμα παρακολούθησης της Δώρας, να πηγαίνει οπωσδήποτε στο νεκρταφείο, ενώ ισχυρίστηκε ότι του έδωσε φάρμακο υπογλώσσιο. 

«Το απόγευμα θα σου δώσω προκαταβολή και θα σου δώσω φωτογραφία της κοπέλας για να την αναγνωρίσεις. Θέλω να μάθεις εκεί που πηγαίνει τι κανει». 

«Μετά πήγα σπίτι την παρακολούθησα για λίγο. Μου έδωσε εντολές να μη βρίσκομαι με κοσμο, σε λεωφορεία, σε ταξί γιατί δεν θα μπορούσα να ελέγξω το φάρμακο [...] Αυτά είναι για δολοφόνους. Τα έπινα συνέχεια μέχρι δυο εβδομάδες πριν να γίνει το κακό. Μου έφερε αυτά τα φουλ πάουερ δάγκωσα τα σίδερα πήγα να σκοτώσω τον Γιώργο και κατάλαβα ότι ξεφεύγω και δεν έρχεται να καταθέσει γιατί έχει τρομοκρατηθεί ο άνθρωπος. Τα πέταξα και έκρυψα δυο στην κουρτίνα». 

«Ξέχασα να σας πω ότι εκείνη την ημερα συναντήθηκα το απόγευμα για να πάρω την προκαταβολή. Πριν μου δώσει ακόμη τον φάκελο με ρώτησε ο Χάρης τι έγινε με την κοπέλα την είδες; Εκεί κατάλαβα ότι πρέπει να πίνει κι αυτός. Ακόμα δεν μου έχει δώσει τον φάκελο και με ρωταει για την κοπέλα. 

Εγω την είδα την κοπέλα την αναγνώρισα και όπως μου είπαν την έκαψα την φωτογραφία. Δεν την παρακολουθούσα μόνο εγω ερχόντουσαν κι αυτοί στην πεζογέφυρα. Ο Χάρης και ένας άλλος. Έλεγχαν αυτοί οι δυο αν έβλεπα εγω την κοπέλα. 

Μια ημερα αφού είχα σταματήσει εγω τα φάρμακα και είχα αρχίσει και έπαιρνα κοκαΐνη. Τον Χάρη τον έχουν δει και οι γείτονες και κακώς που δεν έρχονται να καταθέσουν. 

Μια ημερα με βρήκε στο δρόμο (ο Χάρης) αν θυμάμαι καλά γιατί μου είχαν πει να πηγαίνω στη Γαλατσίου. Μου είπε η αύριο η μεθαύριο θα γίνει θα σου πούμε εμείς ποτέ θα γίνει ακριβώς. Για να πάρω τα φάρμακα αυτά που νόμιζαν ότι έχω. Η αλήθεια είναι ότι με αυτά τρελαινοσουν». 

Ηθελα να τη φοβερίσω

«Ήθελα να τη φοβερίσω κυρία πρόεδρε αλλά άθελα μου την τραυμάτισα. Αυτοί ήθελαν να την καθαρίσουν. Πρέπει να ήταν σίγουρα ο Χάρης ο ένας αλλά αυτός αποκλείεται να λέρωσε τα χέρια του. Αφεντικό είναι ο «Κ». Στο ανθρωποκτονιών έδωσα 20 λεπτά κατάθεση. Ο αξιωματικός μου είπε ξέρουμε ποιος είπε σε έχουμε παρακολουθήσει ξέρουμε ότι δεν εισαι δολοφόνος ήταν η άτυχη στιγμή. Εγω ήθελα να προστατέψω την κόρη μου», είπε ο Εμ. Σοροπίδης. 

Ξέσπασε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη

«Το δικο σου το κορίτσι να το προστατέψεις το δικο μου το σκότωσες», φώναξε εκείνη την ώρα ο πατέρας Δώρας μέσα στην αίθουσα.

Αρνούμαι τις κατηγορίες. Πως θα παραδεχτώ ένα έγκλημα που δεν έχω κάνει. Τα πήρα πάνω μου γιατί θα μου σκότωναν το κορίτσι». Όταν πήγα στη Λουκάρεως πέντε ημέρες μετά, έξι για να τους συναντήσω. Μόλις με είδε ο «Κ» μου είπε δεν θέλω καμία σχέση μαζί σου. Έχω πολλές υποθέσεις. Έφυγα και εγω την άλλη μέρα πήγα στην ευελπίδων εκεί στην καφετέρια. Ήρθε από πίσω μου ο Χάρης μ είπε μην ξανά ενοχλήσεις το αφεντικό. Μου ζήτησε και τα πέντε ευρώ.  Δεν τα είπα. Ποιος θα με πίστευε. Θέλετε να με καταδικασετε για ενα έγκλημα που δεν έχω κάνει. Καταδικάστε με»

thepressroom

O 15χρονος μαθητής από την Αργυρούπολη είχε σχεδιάσει το τραγικό τέλος του - Τί λένε συμμαθητές και φίλοι

15xronoautoktonia2018

Νέα συνταρακτικά στοιχεία για την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη έρχονται στο φως. Οπως λένε αξιωματικοί της ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση «δυστυχώς, ο 15χρονος από την Αργυρούπολη φαίνεται ότι είχε σχεδιάσει το τραγικό τέλος του και χρονικά αλλά και ως προς τον τρόπο.

Και ακόμη χειρότερο είναι ότι κανένας δεν είχε καταλάβει ότι μέσα στο μυαλό του κάτι είχε σπάσει, κάτι τον έσπρωξε στα άκρα».

Οι αστυνομικοί, που διενεργούν τις έρευνες, οδηγήθηκαν σε αυτή την εκτίμηση από ένα στοιχείο που έχουν στα χέρια τους. Λίγες ημέρες πριν από το τραγικό τέλος του, ο 15χρονος Νίκος ζήτησε από τον πατέρα του να σηκώσει ψηλά τις δύο αλυσίδες που κρατούσαν μία κούνια από το δοκάρι της πέργκολας, στη βεράντα του σπιτιού τους:

«Ακουμπάνε τα πόδια μου όταν κάνω κούνια», είχε πει στον τραγικό πατέρα, ο οποίος φυσικά δεν μπορούσε να ξέρει το σχέδιο του γιου του, που ήθελε να χρησιμοποιήσει την αλυσίδα ως αγχόνη.

«Είναι πολύ πιθανό να έκανε δοκιμή και να είδε ότι το ύψος της αλυσίδας δεν επαρκούσε για να προχωρήσει στην ασύλληπτη απόφασή του», καταλήγουν στην εκτίμησή τους οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τη Real News, ο πατέρας του 15χρονου μαθητή αδυνατεί μέσα στον πόνο του να καταλάβει το γιατί. «Μα πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε καταλάβει τίποτα; Δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι παρά μόνο τα μαθήματά του και οι φίλοι του. Και τώρα να βρεθούμε μπροστά σε μία τραγική αλήθεια κι ένα κρεμασμένο παιδί, χωρίς να ξέρουμε το γιατί», επαναλαμβάνει συνεχώς. 

Αρκετές είναι οι αναφορές που κάνουν λόγο για ανελέητο εκφοβισμό και καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά, στην διάρκεια των οποίων φαίνεται ότι ασκήθηκε ψυχολογική βία στον νεαρό μαθητή. Ο εξάδελφός του, Γιώργος Αθανασόπουλος, είχε πολύ στενή σχέση με τον ίδιο και τον 18χρονο αδελφό του. «Οι γονείς και ο αδελφός του προσπαθούν να αντέξουν τον πόνο, την απώλεια του μικρού.

Είναι δύσκολη η κατάστασή τους», δηλώνει στην Realnews. «Περιμένουν να μάθουν μόνο από την έρευνα της Αστυνομίας το γιατί. Δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να διαβάσουν όλα όσα γράφονται. Η οικογένεια θεωρεί ότι ο μικρός έπεσε θύμα bullying. Δεν ήξεραν, όμως, αυτά που ακούστηκαν για ξυλοδαρμούς και δεν τα πιστεύουν. Δεν είχαν δει σημάδια από χτυπήματα στο σώμα ή στο μάτι του, όπως είχε ακουστεί».

Μπορεί οι γονείς να περιμένουν την εξέλιξη της έρευνας και να μην θέλουν να μιλήσουν, οι συμμαθητές και φίλοι όμως του 15χρονου κατηγορούν μία συγκεκριμένη παρέα παιδιών:

«Ένας άλλος 15χρονος συνεχώς ενοχλούσε τον Νίκο. Μάλιστα μαζί του ήταν και ένα δεύτερο παιδί, το οποίο τον ζήλευε πολύ» λέει στην Realnews φίλος του αδικαχαμένου μαθητή.

«Ήταν μετά από ένα διαγώνισμα στη Φυσική, ο Νίκος είχε πάρει 20 και το πανηγύριζε στο διάλειμμα. Τότε ο συγκεκριμένος μαθητής άρχισε να τον βρίζει, να τον μειώνει και να τον αποκαλεί… φυτό».

Ένας άλλος φίλος του αυτόχειρα συμπληρώνει την ίδια τραγική εικόνα: «Ήμασταν στην πλατεία Βάρναλη και ξαφνικά ο ίδιος μαθητής άρχισε να τον αποκαλεί με μία συγκεκριμένη λέξη πολύ άσχημη. Ο Νίκος δεν του απαντούσε και ήρθε και τον έσπρωξε.

Λίγες ημέρες μετά ο Νίκος ήταν σε ένα μαγαζί για φαγητό με την παρέα του και μπήκε μέσα. Ήταν το ίδιο πρόσωπο που ενοχλούσε συνεχώς τον Νίκο. Άρχισε να τον βρίζει και, επειδή ο Νικόλας δεν αντιδρούσε, ο άλλος του όρμησε».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 3ου Γυμνάσιου Αργυρούπολης

Με αφορμή τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας, θα παρευρίσκονται την Πέμπτη 19/7/2018 και ώρες 10.00 με 13.00, στο χώρο του Σχολείου μας οι ψυχολόγοι Ιωάννα Βισβίκη και Πόλυ Σταθοπούλου από το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και θα είναι στη διάθεση των μαθητών και των γονέων του Σχολείου μας που επιθυμούν να συνομιλήσουν μαζί τους είτε συλλογικά είτε ατομικά.

Xρηματοδότηση της Β’ δόσης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

vothia spiti

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη μεταφορά του ποσού 12.000.000,00€ από το Α.Κ.Α.ΓΕ. στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) για την κάλυψη της Β’ δόσης που αφορά στο 30% του εκτιμώμενου συνολικού ποσού των 40.000.000,00 ευρώ.

To ποσό αυτό αναλογεί στο Α.Κ.Α.ΓΕ. για τις υπηρεσίες του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που παρασχέθηκαν και θα παρασχεθούν για την περίοδο από 1.1.2018- 31.12.2018 στους συνταξιούχους των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημοσίου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Νεκρός βρέθηκε ο 34χρονος γιος του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη

kokkalis sokratis

Νεκρός βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμενε​ στο Κλίβελαντ, στις ΗΠΑ ο 34χρονος Σωκράτης Κόκκαλης. Ο γιος του Σωκράτη και της Ελένης Κόκκαλη βρισκόταν εκεί για συναντήσεις που αφορούσαν την Intralot.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (14.07.2018) είχε ένα επαγγελματικό γεύμα, στο οποίο, όμως, δεν πήγε ποτέ. Τον αναζήτησαν και τελικά τον βρήκαν νεκρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Σωκράτης Κόκκαλης πέθανε από ανακοπή.

Την ανακοίνωση εξέδωσε το Ιδρυμα Κόκκαλη:

«Η οικογένεια Κόκκαλη με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει τον αιφνίδιο θάνατο του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, ετών 34, κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, Σάββατο 14 Ιουλίου 2018».

Ποιος ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης

Ο Σωκράτης Junior ανδρώθηκε επιχειρηματικά, κυρίως στην Intralot, όπου είχε την ευκαιρία να θητεύσει δίπλα στον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, για πολλά χρόνια στενό συνεργάτη του πατέρα του.

Ο «πιτσιρικάς», όπως συνήθιζαν να τον φωνάζουν, ασχολήθηκε το 2007 με την ανάπτυξη των αγορών, αλλά πήρε και… μαθήματα στον κλάδο των κατασκευών μέσω της ενασχόλησής του με την Intrakat.

Η ενασχόληση του Σωκράτη Κόκκαλη, στα κοινά του Ολυμπιακού ξεκίνησε πριν από περίπου 10 χρόνια.

Το 2010 συγκεκριμένα, μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό του, Δημήτρη Θεοδωρίδη, αναμείχθηκαν περισσότερο ενεργά με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, είχε ασχοληθεί και με άλλα projects της αγαπημένης του ομάδας, όπως οι δημόσιες σχέσεις με τους χορηγούς και η καλή λειτουργία με τα μέλη του συλλόγου, ενώ είχε στήσει και τις ιστοσελίδες των Πειραιωτών.

Εδώ και χρόνια, διατηρούσε σχέση με την Μαρία Τσούτσια.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

“H οικογένεια του Ολυμπιακού θρηνεί για τον απροσδόκητο χαμό του Β’ Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Θερμά συλληπητήρια στον Σωκράτη Κόκκαλη και σε ολόκληρη την οικογένεια του εκλιπόντος. Μεσίστιες οι ερυθρόλευκες.”

Επίδομα παιδιού: Εγκρίθηκε η πληρωμή της Γ΄ δόσης -Ημερομηνίες καταβολής

oikogeneiako epidoma

Δημοσιεύτηκε η απόφαση της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου, με την οποία εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους εκατόν ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ ( 180.000.000,00 €) σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φ. 220 ΚΑΕ 2476 οικονομικού έτους 2018, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ (ΑΦΜ: 090037978 ΔΟΥ Α΄ Αθηνών) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Γ΄ διμήνου 2018 καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΟΠΕΚΑ στις 25-27 Ιουλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της Γ δόσης 2018, η οποία θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στους δικαιούχους που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου.

Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού θα μπορούν να ενημερωθούν για το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους μέσω της πλατφόρμας υποβολής της αίτησης Α21 με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.