Δημήτρης Κρεμαστινός: Ο κορονοϊός τον νίκησε, όμως μέχρι το τέλος, έδινε συμβουλές στους υπόλοιπους

Γενικά
Tools

Έχασε σήμερα τη μάχη με τον κορωνοϊό, σε ηλικία 78 ετών, ο καθηγητής Καρδιολογίας και πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος από τις 26 Μαρτίου νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στον Ευαγγελισμό.

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ» έγραψε στην ανάρτησή του.

Με το «Ήταν ο δικός μας γιατρός» “απάντησε” στον θάνατο, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στο θλιβερό άκουσμα της μεγάλης για τον τόπο απώλεια του Δ. Κρεμαστινού.
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου φίλου Δημήτρη Κρεμαστινού.

Χάσαμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν λαμπρό επιστήμονα, ένα φλογερό πατριώτη, ένα Μαχητή της Δημοκρατικής Παράταξης, βουλευτή , αντιπρόεδρο της Βουλής, υπουργό.

Ήταν «ο δικός μας γιατρός».

Η δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη:

“Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν σήμερα ένα επίλεκτο στέλεχός τους. Στην μακρά διαδρομή του, ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ευθύνης και αποτελεσματικότητας. Θερμά συλληπητήρια στην οικογένειά του”.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπηρέτησε τη χώρα από το μετερίζι του γιατρού και μ' αυτήν του την ιδιότητα ενεπλάκη με την πολιτική, για να συμβάλει από τη μεριά του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και την αναβάθμισή του. 

Ηταν άξιος συνεχιστής του μεγαλόπνοου σχεδίου του Γιώργου Γεννηματά και μέχρι και λίγες μέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο χτυπημένος από τον κορονοϊό, βοηθούσε την ιατρική κοινότητα.

Μάλιστα, έδινε και συμβουλές για την covid-19 που λίγες μέρες αργότερα, δυστυχώς, τον «επισκέφθηκε» και τελικά, τον κατέβαλε ύστερα από ενάμιση και πλέον μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου βρισκόταν διασωληνωμένος στην ΜΕΘ.

Είχε προαναγγείλει την παρουσία του και στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» στις 22 του Μάρτη, μόλις τέσσερις ημέρες πριν κριθεί απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς

Καλο του ταξίδι.