Επεισόδια στη Μαλακάσα: Δύο άνδρες των ΟΥΚ μεταξύ των συλληφθέντων - Aπό τις επιθέσεις τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Δύο ΟΥΚάδες, μόνιμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού στην Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, είναι μεταξύ των 5 συλληφθέντων από την ΕΛΑΣ κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή της Μαλακάσας. Τι αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας. 

Εν ενεργεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, που υπηρετούν στην Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών, είναι μεταξύ των συλληφθέντων κατά τα επεισόδια στη Μαλακάσα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από κατοίκους στη Μαλακάσα που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τις δύο δομές μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή.

malakaasa episod

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ομάδα περίπου 400 Ελλήνων συγκεντρώθηκε στον κόμβο Μαλακάσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή. Μετά τη λήξη των ομιλιών, οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν οργανωμένα για να αποκλείσουν την εθνική οδό και να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν φραγμό στο σημείο, προκειμένου να τους αποτρέψουν να αποκλείσουν την εθνική οδό. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, δέχθηκαν επανειλημμένες επιθέσεις από τους συγκεντρωμένους, που χρησιμοποίησαν σωματική βία, πέτρες και ξύλα στην προσπάθειά τους να τις διασπάσουν. Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και αφού ξήλωσαν το συρματόπλεγμα του παράδρομου προς τον κόμβο Μαρκοπούλου, περίπου 60 από αυτούς μπήκαν στην εθνική οδό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, αν και - πάντα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. - δέχθηκαν εκ νέου επιθέσεις με πέτρες, τούς απομάκρυναν από το σημείο. Για τα συγκεκριμένα επεισόδια συνελήφθησαν πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

dikaiologitika