Δάνειο - σκάνδαλο 1,8 εκατ. ευρώ με εξευτελιστικά επιτόκια σε πρώην Υπουργό της Ν.Δ.!

Σύντομα Νέα HOT
Tools

apokalipsi daneio   skandalo

Μείζον θέμα για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, προκύπτει, μετά τη σημερινή αποκάλυψη του newpost.gr σχετικά με τον τρόπο χορήγησης δανείων. Επίσης θα πρέπει οι οικονομικοί εισαγγελείς να ελέγξουν τη διαδρομή του χρήματος και αν τελικά υποκρύπτεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το πολιτικό θέμα είναι πλέον στα χέρια της κυβέρνησης για τον αν συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Προβόπουλο. Κρίσιμα πολιτικά ζητήματα προκύπτουν από την χορήγηση υπέρογκου δανείου σε πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Μετά τις καταγγελίες του Μιχάλη Καρχιμάκη για δάνειο άνω του 1 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε σε πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, το newpost.gr έψαξε και έχει στη διάθεσή του τα ντοκουμέντα. Παρατηρώντας τα σχετικά έγγραφα βλέπουμε ότι ο κ. υπουργός το 2009 (26/01) μεταβίβασε στην Proton Bank -μέσω της εταιρείας εκμετάλλευσης ακινήτων που διαθέτει- δάνεια ύψους 1.797.748 ευρώ με εγγύηση ακίνητο που είχε εκμισθώσει σε άλλη γνωστή τράπεζα.

Το ποσό του δανείου, όπως αναγράφεται στην σχετική αίτηση, θα χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση τεσσάρων συνολικά καταστημάτων στην Αθήνα, την ανακαίνιση αυτών καθώς και για την αγορά αγροτεμαχίου επιφανείας 8.160 τ.μ. σε νησί και στην ανέγερση κτίσματος.

Το δάνειο, εκταμιεύθηκε σε μία δόση, έχει ορίζοντα αποπληρωμής 111 μήνες (λήξη στις 30/03/2018) ενώ το επιτόκιο ανέρχεται μόλις στο 1,25%!

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κεντρικός τραπεζίτης κ. Προβόπουλος εάν έχει λάβει υπόψιν του την χορήγηση των εν λόγω δανείων;

Είναι δυνατόν να δίνεται ένα τόσο μεγάλο δάνειο σε πολιτικό πρόσωπο και με τους συγκεκριμένους ευνοϊκούς όρους;

Μήπως αυτό υποκρύπτει άλλου είδους συναλλαγές ή η τράπεζα επένδυε στις πολιτικές παρεμβάσεις του συγκεκριμένου κυρίου για διάφορες υποθέσεις που τον αφορούσαν;

Σ.Σ.1. Το newpost έχει στη διάθεση της Δικαιοσύνης όλα τα αποδεικτικά έγγραφα και φυσικά το όνομα του εν λόγω πολιτικού.

newpost