Ογκώδης μαζική διαδήλωση έξω από τη ΓΑΔΑ

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ (Πηγή: ΑΠΕ)

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτών παραμένουν έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου έχουν προσαχθεί 30 με 35 διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, μετά τα έντονα επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Το βίντεο «με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος» ζητά από τον υπουργό Εργασίας η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συμπαρίσταται στους προσαχθέντες έξω από τη ΓΑΔΑ. Προηγήθηκε κατάληψη του ΠΑΜΕ στο γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 7 τραυματίες, εκ των οποίων οι 3 μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό και οι άλλοι 4 στον Ερυθρό Σταυρό.

 

Δηλώσεις της Α. Παπαρήγα έξω από τη ΓΑΔΑ

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας να δημοσιοποιήσει το βίντεο «με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος». Χαρακτήρισε αστεία πράγματα τις κατηγορίες ότι οι συνδικαλιστές είχαν πρόθεση να καταστρέψουν τα γραφεία και να δείρουν τον υπουργό.   

«Όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις, έχουν δικαίωμα την επόμενη μέρα οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν. Αυτό και μόνο έγινε και τίποτα άλλο. Να μας δείξει το βίντεο. Όχι να το γυρίσει τώρα το βράδυ ή αύριο το πρωί» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.
 
Σχολιάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ, η γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι «όταν μια κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ένα λαό που υποφέρει, τότε δεν έχει άλλη λύση πέρα από το ξύλο». Πρόσθεσε ότι «ο λαός έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να κάνει στην πάντα την κρατική καταστολή». 
 
«Ο λαός πρέπει να φοβάται τα βάσανα που έρχονται. Και γι’ αυτό πρέπει να αποκτήσει σθένος, αντίσταση και να καταπολεμήσει και τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Όπως συκοφαντούν τους εργαζόμενους ότι ό,τι έχουν κατακτήσει είναι προϊόν ρουσφετολογίας, συκοφαντούν τώρα, εμφανίζοντας τους εργαζόμενους σαν καταστροφείς, ότι ξοδεύουν την αγωνιστικότητά τους να σπάνε γραφεία ή κεφάλια υπουργού. Ε, όχι. Τέτοιο ξόδεμα αγωνιστικότητας εμείς δεν το κάνουμε» κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα.
 

 

7.30 μ.μ. - Περίπου 1.500 άτομα έξω από τη ΓΑΔΑ αυτή τη στιγμή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλη του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, βουλευτές της Αριστεράς. Kλειστή παραμένει η Λ. Αλεξάνδρας..

 

ape,enet