Σύσσωμη η Χρυσή Αυγή στην κηδεία Ντερτιλή. Αμβρόσιος: «Hταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη»!!

Σύντομα Νέα HOT
Tools

khdeia dertili

Tην Επταετία «ξύπνησαν» στο Πρώτο Νεκροταφείο κατά τη διάρκεια της κηδείας του χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή.

Στην κηδεία παρευρέθηκε σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α. ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το φέρετρο ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία...

Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, ο οποίος αφού τόνισε ότι «ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη» έκανε αναφορά στη σύγχρονη Ελλάδα, λέγοντας πως «το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει, είναι ότι έχει μια παραποιημένη δημοκρατία». Ο ίδιος «επιτέθηκε» στον Τύπο, υποστηρίζοντας: «Τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλώ».

Αμέσως μετά την τελετή και έξω από την εκκλησία, νοσταλγοί της Επταετίας φώναξαν τα συνθήματα «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών», «Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή» και «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Την ώρα του ενταφιασμού ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι προήλθαν από αδιευκρίνιστο σημείο.

Στην κηδεία στεφάνια έστειλαν συγγενείς των πρωταιτίων του πραξικοπήματος ενώ παρευρέθηκαν αρκετοί νοσταλγοί του καθεστώτος.

Ο Ν. Ντερτιλής ήταν επί 37 χρόνια έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, κατά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του είχε αρνηθεί να ζητήσει χάρη.

Ο τελευταίος εν ζωή πραξικοπηματίας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».