Απεργούν τη Δευτέρα τα δημόσια μέσα ενημέρωσης. Νέα 48ωρη απεργία στα πλοία

Σύντομα Νέα HOT
Tools

apergia skitso

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) προκήρυξε για τη Δευτέρα (4/2) από τις 06:00 έως τις 06:00 της Τρίτης (5/2), εικοσιτετράωρη απεργία για τους εργαζόμενους σε όλα τα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, ο κλάδος των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ διεκδικεί:

«-Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται από την κυβερνητική πολιτική .

-Την ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου 74 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τις επόμενες ημέρες. Η δρομολογημένη απομάκρυνσή τους αλλάζει, αποδυναμώνει, απαξιώνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης και οδηγεί στην ανεργία δεκάδες δημοσιογράφους.

-Την ανάκληση των απολύσεων των οκτώ συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.

-Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων».

Την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και γενική συνέλευση των εργαζομένων για την πορεία των κινητοποιήσεων.

 

Νέα 48ωρη απεργία ανακοίνωσε η ΠΝΟ

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε σήμερα, Παρασκευή, με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη.

Οι ναυτικοί, που πραγματοποιούν από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 48ωρη απεργία, αντιδρούν στο νέο πολυνομοσχέδιο «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», καθώς θεωρούν ότι θα αυξηθεί επιπλέον η ανεργία στους ναυτικούς και τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Ο συνδικαλιστικός φορέας των ναυτικών ζητά επίσης την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες ναυτικούς.