Υπουργείο Παιδείας: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα για 14 μέρες. Επίσης και τα φροντηστήρια. Τι θα ισχύσει με γονείς παιδιών

Νεολαια - Εκπαιδευση
Tools

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Ελλάδας για προληπτικούς λόγους, ώστε να σταματήσει η μετάδοση του κορονοϊού μετά από τα 89 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε γνωστή την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων.

Το μέτρο θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα.

Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Κεραμέως: Κλείνουν και τα φροντιστήρια λόγω κορονοϊού

Μετά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ο κορωνοϊός κλείνει και τα φροντιστήρια.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της υπουργού Παιδείας κλείνουν όλα τα φροντιστήρια για τις επόμενες ημέρες

Τι θα ισχύσει με γονείς παιδιών που φοιτούν σε σχολεία που έκλεισαν

Γονείς έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με άρνηση εργοδοτών να δώσουν άδεια, άλλοι εργοδότες δίνουν άδεια αλλά τη συμψηφίζουν με την κανονική άδεια του καλοκαιριού ή αρνούνται να καταβάλλουν τον μισθό

Σημαντικό ζήτημα διαμορφώνεται σταδιακά με το κλείσιμο των σχολείων λόγω του κοροναϊού και ιδιαίτερα αν εργάζονται και οι δυο γονείς και στο σπίτι δεν υπάρχει κανείς να κρατήσει τα παιδιά.

Γονείς έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με άρνηση εργοδοτών να δώσουν άδεια. Άλλοι εργοδότες δίνουν άδεια αλλά τη συμψηφίζουν με την κανονική άδεια του καλοκαιριού ή αρνούνται να καταβάλλουν τον μισθό. Ας δούμε όμως τι ισχύει όμως κανονικά. Προς το παρόν δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη γι αυτή την κατηγορία εργαζομένων.

Οι γονείς έχουν τις εξής δυνατότητες:

Να λάβουν μέρος από την κανονική τους άδεια αναψυχής
Να κάνουν χρήση της άδειας παρακολούθησης σχολικής επίδοσης, η οποία είναι μόλις 4 εργάσιμες ημέρες το χρόνο και πρέπει να χορηγείται πάντοτε τμηματικά, μια εργάσιμη ημέρα κάθε φορά
Εναλλακτικά μπορούν να κάνουν χρήση της ευελιξίας της οργάνωσης του χρόνου εργασίας που θα παρέχει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να προσαρμόσουν εκ νέου τον χρόνο εργασίας τους σε συνεννόηση με τον εργοδότη.

madata

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας : Αναστέλλονται όλοι οι σχολικοί αθλητικοί αγώνες στην Ελλάδα και τα μαθήματα κολύμβησης