Διαδηλώσεις φοιτητών και μη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πορείες παρά τα μέτρα, επεισόδια, χημικά και προσαγωγές

Νεολαια - Εκπαιδευση
Tools

Πορείες τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρά τους περιορισμούς από τα μέτρα για τον κορωνοϊό, που ισχύουν εξαιτίας του απαγορευτικού (lockdown). 

Φοιτητές, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, οργάνωσαν και πραγματοποιήσαν συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παραλύοντας τα κέντρα και των δύο πόλεων.

Μάλιστα, τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη, οι συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις, αν και φορούσαν μάσκα, δεν τήρησαν αποστάσεις ασφαλείας.

poreia athina

Στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στη διαδήλωση ζήτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων. 

Την κινητοποίηση στήριξαν και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με τη σειρά τους διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για το το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ζητούν περισσότερα μέτρα προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων.