Συνάντηση Φ. Γεννηματά με 4 δημάρχους για τους μετανάστες-πρόσφυγες στο Ελληνικό

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

genimata dimarxoi

Η Φ. Γεννηματά με τους 4 Δημάρχους και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ελληνικού - Αργυρουπολης 

Στο προσφυγικό και στην άτυπη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού αναφέρθηκαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και οι δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης και Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη (14/4) στην αίθουσα του Δ.Σ. Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το προσφυγικό άσκησε η Φώφη Γεννηματά, ενώ οι δήμαρχοι από τη μεριά τους χαρακτήρισαν «απαράδεκτη» την όλη κατάσταση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται 6.000 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες,, ενώ ζήτησαν να κλείσει η δομή, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη για την υγεία των προσφύγων και των άλλων κατοίκων των γύρω περιοχών.

Οργανωμένο εθνικό σχέδιο διασποράς των προσφύγων και διευκόλυνση των ανθρώπων που θέλουν να φύγουν ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, ενώ ανέφερε πως «οι ανεπάρκειες της κυβέρνησης δίνουν άλλοθι για την Ευρώπη, που δεν θέλει να πάρει έγκαιρα αποφάσεις για την προσφυγική κρίση».

Τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και διαλόγου με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ μαζί με τους δημάρχους ζήτησαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ να αποσαφηνίσει «τι εννοεί για κίνδυνο της δημόσιας υγείας, και αν υπάρχει, ποιος είναι ο σχεδιασμός που προβλέπεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχει δοθεί προτεραιότητα στη μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη και τον Πειραιά, που είναι άτυποι καταυλισμοί. Το Ελληνικό εμφανίζει μεγάλο πρόβλημα υπερπληρότητας, όπου οι υποδομές δεν είναι επαρκείς.

Από εκεί θα αρχίσει κατά προτεραιότητα η μετακίνηση του κόσμου. Οι χώροι στο Ελληνικό δεν θα παραμείνουν ως δομές φιλοξενίας, σιγά-σιγά θα αδειάσουν

Σημειώνεται ότι η ρητή δέσμευση της κυβέρνησης για την μεταφορά όλων των μεταναστών και προσφύγων από το Ελληνικό μέχρι 31-3-2016 έχει παραμείνει μέχρι σήμερα κενό γράμμα.