Οι δήμοι Ελληνικού - Αργυρούπολης και Γλυφάδας συγκεντρώνουν σχολικά είδη για τα παιδιά που μειονεκτούν οικονομικά

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

sxolikes prosfors eidwn

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι δήμοι Ελληνικού - Αργυρούπολης και Γλυφάδας για μια φορά ακόμη κινητοποιούν τις τοπικές τους κοινωνίες για να κρατήσουν την κοινωνική συνοχή, την ψυχική υγεία και τις ίσες ευκαιρίες και στα σχολεία τους μαζεύοντας σχολικά είδη για τα παιδιά που μειονεκτούν οικονομικά. 

Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης  

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στο πλαίσιο των δράσεων και προγραμμάτων πολλαπλής στήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού της πόλης μας, οργανώνει εντός του Σεπτεμβρίου καμπάνια συγκέντρωσης σχολικών ειδών :

«Η έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς σηματοδοτεί μία επιπλέον ανάγκη, η οποία συνδέεται με την εξασφάλιση απαραίτητων σχολικών ειδών στα παιδιά σχολικής ηλικίας των οποίων οι γονείς αδυνατούν, λόγω κυρίως παρατεταμένης ανεργίας και των συνεχιζόμενων δυσμενών συνθηκών να αγοράσουν» .

Έχοντας επίγνωση αυτής της υπαρκτής ανάγκης η Κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου και τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων, απευθύνονται  σε τοπικά Βιβλιοπωλεία μέσω ειδικών καλαθιών που θα τοποθετηθούν σε αυτά  , αλλά  και ιδιώτες  προκείμενου να εξασφαλίσουν  καινούργια σχολικά είδη  που θα συγκεντρωθούν  σε αποθήκη της Κοινωνικής Υπηρεσίας από όπου  θα γίνεται η διανομή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες: 

-Κοινωνική Υπηρεσία Δ/νση:Αλεξιουπόλεως 27 Αργυρούπολη,  1ος Όροφος

Τηλ: 210 9961973, 210 9904205  email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 -Τμήμα Παιδείας Πρώην Δημαρχείο Ελληνικού Δ/νση:25η Οδός-Πλατεία Αγίας Τριάδας

Τηλ: 2132026044, 2132026046 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνουν είναι:

Σχολικές τσάντες, ντοσιέ, μολύβια και στυλό, γόμες, διορθωτικά και ξύστρες, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, τέμπερες, κηρομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες, πινέλα, κασετίνες κλπ.

Δ. Γλυφάδας

Ο Δήμος Γλυφάδας, με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας και τον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συγκεντρώνουν σχολικά είδη για τους μαθητές των σχολείων μας που έχουν ανάγκη.