Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας! Ποιος εκλέχθηκε τελικά

Γλυφάδας
Tools

mitropolit glyfadas psoinios

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας! Η αρχική καταμέτρηση των ψήφων είχε δώσει την πρωτιά στον Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Ψωίνο, με 38 ψήφους έναντι 37 ψήφων του Επισκόπου Σαλώνων.

Ωστόσο, η δεύτερη καταμέτρηση δίνει ισοψηφία, για τη θέση του νέου Μητροπολίτη στη Γλυφάδα.

Η Ιερά Σύνοδος αναμένει πλέον τον νομικό σύμβουλο προκειμένου να αποφανθεί. Τα πρεσβεία πάντως έχει ο Επίσκοπος Σαλώνων.

Το τριπρόσωπο για τη Μητρόπολη Γλυφάδας είχε ως εξής:

Αρχ. Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας με 52 ψήφους

Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος με 50 ψήφους

Αμφιλόχιος Ρουσάκης με 21 ψήφους

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υποψηφιότητα του Επισκόπου Σαλώνων, οι παρηκούντες την Ιερουσαλήμ διέρρεαν ότι η επί μακρόν ενασχόλησή του με τα Οικονομικά της Εκκλησίας, τον καθιστούν άριστο γνώστη των περί της εκκλησιαστικής περιουσίας, γεγονός που τον καθιστά το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να χειριστεί ζητήματα υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος όπως τα... «φιλέτα της Βουλιαγμένης».

Στα συν δε, προσμετρούσαν και το γεγονός ότι καθώς θα χρειαστεί να διατηρήσει και την υπάρχουσα θέση του, απαιτείται η Μητρόπολή του να βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Οι Δήμαρχοι, ωστόσο, φαίνεται ότι έχουν κάθετα αντίθετη άποψη...

Στον αντίποδα υπενθυμίζεται ότι οι τρεις Δήμαρχοι Γλυφάδας, Βούλας, Ελληνικού σε ανακοίνωσή τους στήριζαν για τη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας τον έως τώρα Πρωτοσύγκελο της χηρεύουσας Μητρόπολης σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η κατά γενική ομολογία πολυετής δραστήρια ποιμαντική, φιλανθρωπική, κηρυκτική και διοικητική παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολή μας θεωρούμε ότι αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Τοπικής Εκκλησίας αλλά και για την αγαστή συνεργασία μας».

Ποιος εκλέχθηκε τελικά 

Εισακούστηκε το αίτημα των Δημάρχων Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και δεν ... πέρασε του Αρχιεπισκόπου...

Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας εξελέγη προ ολίγου ο Αρχιμανδρίτης π.Αλέξιος Ψωίνος, με 38 ψήφους..