Η "Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ‘Εμείς’" γιόρτασε τη ημέρα της Γυναίκας

Γλυφάδας
Tools

Το Σάββατο στις 8 Μαρτίου του 2014 η "Ένωση Γυναικών  Γλυφάδας ‘Εμείς’" γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας με την χοροεσπερίδα που πραγματοποίησε στοξενοδοχείο ΠΑΛΑΣ της Γλυφάδας .

Το πλήθος των παρευρισκομένων  ενθουσιάστηκε με το  κατάλληλα διακοσμημένο περιβάλλον για τηνημέρα της γυναίκας , το καλό φαγητό , την μουσική και το χορό και έδωσε πολλάσυγχαρητήρια στην Πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο για την άψογη διοργάνωσητης εκδήλωσης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος κ. Λένα Μαυρακάκη, η οποία   ευχαρίστησε  όλες και όλους τους παρευρισκόμενους που  ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα .

Στην ομιλία της τόνισε 

‘’ Σήμερα είναι ημέρα  τιμής καιαναγνώρισης του  χρέους μας απέναντι  στη γυναίκα , στη γυναίκα που αγωνίστηκε γιαμια καλύτερη θέση στη κοινωνία , που βοήθησε με τη στάση της να απολαύσουμε καινα δημιουργήσουμε . Σήμερα πρέπει να θυμούμαστε πάντα ότι  όσο η γυναίκα θα μένει στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιθώριο, ο ήλιος θαφωτίζει τη μισή γη. Η κατάργηση  της βίαςκαι η ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τημείωση της φτώχειας, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δίκαιη διακυβέρνηση.’’

Και συνέχισε ‘’Μαςτιμωρουν : αύξηση των ορίων ηλικίας- τουλάχιστον κατά 5 χρόνια-, αλλά και ημείωση των συντάξεων κατά 6% κατά έτος. Οι αλλαγές  αυτές τα προσεχή χρόνια, θα επηρεάσουνπερισσότερες από 250.000 γυναίκες!’’

Στο τέλος τηςομιλίας της είπε ‘’Αλίμονο στην κοινωνία μας- την κάθε κοινωνία-που στο βωμό τουκέρδους, συνθλίβει τη «γυναίκα- μητέρα» σε μια χώρα που αντιμετωπίζει τεράστιοοικονομικό και δημογραφικό ζήτημα’’.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο,  τις γυναίκες μέλη που πρόσφεραν διάφορες δημιουργίες τους για την λαχειοφόρο, ταεμπορικά καταστήματα της πόλης , τα ιατρικά κέντρα και τους γιατρούς πουπροσέφεραν δωρεάν εξετάσεις , τον κ. Δημήτρη Τσαμπίρα που προσέφερε όλα ταλουλούδια στο σωματείο και κάλεσε στο βήμα το δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κώστα Κόκκορη.

Ο Δήμαρχος , στην ολιγόλεπτη ομιλία του ,συνεχάρη το σωματείο για την άψογηδιοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και για την θεαματική προσέλευση του κόσμου.Μίλησε για τη γυναίκα και το ρόλο της στην κοινωνία , στην πολιτική αλλά καιστην τοπική αυτοδιοίκηση  και ευχήθηκεστο σωματείο να συνεχίσει τις γόνιμες δράσεις του πολιτισμού , της αγάπης καιτης αλληλεγγύης .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν : ο Δήμαρχος ΓλυφάδαςΚ. Κόκκορης, η Πρόεδροςτου Δημ. Συμβουλίου κ. Άννα Σάκου , η αντιδήμαρχοςΠόλης- Προστασίας και Αλληλεγγύης και τομεάρχης του Δημ. Ωδείου Γλυφάδας τουΚΑΠΠΑ κ. Ζαμπετονίδου Καλλιόπη-Γλυκερία , ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. ΣτάθηςΓεωργούλας ,η αντιδήμαρχος Διοικητικού και πρόεδρος της Επιτροπής Παδείας κ.Μαρία Βουγιουκλή, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Δημήτρης Αλεβίζος, ο τέωςαντιπρόεδρος του δημ. Συμβουλίου κ. Σπύρος Δήμου , ο Αντιπρόεδρος του Γκολφ κ.Σπύρος Καρατζιάς , ο αρχηγός της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης ‘Μαζίγια τη Γλυφάδα’ κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, η τέως Αντιδήμαρχος Πόλης κ. ΝατάσαΑργυροπούλου, ο τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Άριστείδης  Παναγόπουλος, ο τέως αντιδήμαρχοςκαθαριότητας κ. Κόκκορης Γιώργος , ο τέως αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών καιπρόεδρος της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας κ. Γιώργος Σηφάκης ,   ο υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας της δημ.παράταξης ‘ η Γλυφάδα μας’ κ. Γιώργος Παπανικολάου , οΠρόεδροςτου ΤΟΣΥΝ Γλυφάδας και υποψήφιος δημ. σύμβουλος με την Δημ. Παράταξη ‘η Γλυφάδαμας ‘κ. Εμίλιος Βουγιουκλάκης,  η Πρόεδροςτου Εμπορικού συλλόγου Γλυφάδας και υποψήφια δημ. σύμβουλος με τον κ.Παπανικολάου κ. Άννα Καυκά, οι υποψήφιοι  δημοτικοί σύμβουλοι με τον κ. Παπανικολάου κ. Νίκος Τσιώλης και κ. ΣτέλιοςΚουρουπάκης , ο εκπρόσωπος από την παράταξη του υποψήφιου δημάρχου κ. ΣτέλιουΔίβαρη  , κ. Κώστας Γκόκας , η υποψήφιαδημοτική σύμβουλος με τη Δυνατή Γλυφάδα ‘Κώστα Κόκκορης’  κ. Γεωργία Αγγελοπούλου ,ο υπεύθυνοςλειτουργίας και δομών του ΔΑΚ Γλυφάδας κ. Ελαιόπουλος , ο  σύμβουλος κοινωνικών προγραμμάτων κ. ΒασίληςΠαλιούρας, ο διευθυντής του Δημ. Ωδείου Γλυφάδας κ. Δημήτρης Κεχρής , ηυποδιευθύντρια του Δημ. Ωδείου Γλυφάδας κ. Καλλίλα Βιργινία  , η Πρόεδρος του’’ Συνδέσμου Χορού καιΠαράδοσης’’ κ. Αναστασία Βατιμπέλα ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γυναικών ,με πολύμεγάλη παρουσία από το σύλλογό της , ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών κ. ΔημήτρηςΖιάγκας , η υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων του πολιτιστικου συλλόγου‘’Παρθενών’’ κ. Ελένη Κοντού και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γυναικών , ημικροβιολόγος και χορηγός της Ένωσης κ. Ξένια Στέφα , ο χορηγός μας κ. ΓιώργοςΜπάμπαλης  των φροντιστηρίων Αγγλικών‘’Μπάμπαλης’’, η χορηγός μας και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης κ. Νέλλη Παλιβού-Μιζικίρη .

 Από τον τοπικό τύπο  ο φωτορεπόρτερ του nοτια-press κ. Μάνος Πουλάκης , η κ. ΜαρίαΤσικνάκη από το Τόλμη στα Νότια και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης ΓυναικώνΓλυφάδα.