ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Επιστολή του Δημάρχου στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τη Δημόσια Περιουσία

Ηλιούπολης
Tools

koino ds gia dimosia periousia

Μετά την κοινή έκτακτη συνδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Αλίμου, Ηλίουπολης και Ελληνικού - Αργυρούπολης στις 2-4-2015 για το θέμα του πρόσφατου Νόμου 4321/2015 και ειδικότερα του άρθρου 24  που αφορά την δημόσια περιουσία, ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Β. Βαλασσόπουλος, απέστιελε στο Πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κ. Γ. Πατούλη, την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Επειδή γνωρίζω το ενδιαφέρον σας για όλα τα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα παρακάτω:

Πρόσφατα η Κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή τον νόμο 4321/2015 περί «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας». Στον ως άνω νόμο υπάρχει το Άρθρο 24, όπου μετά από μεγάλες συγκρούσεις που έγιναν στη Βουλή και αλλαγές, μεταφέρεται η ΕΤΑΔ Α.Ε. σ' ένα νέο φορέα (νέο ΤΑΙΠΕΔ;) που αναλαμβάνει τη διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Το θέμα αφορά στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στην Δημόσια Περιουσία τα τελευταία 20 χρόνια. Σας ζητώ να αναλάβετε πρωτοβουλία θέτοντας το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αλλά και ζητώντας συνάντηση με την αρμόδια Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κα Βαλαβάνη Νάντια, για να διευκρινιστούν οι προθέσεις της Κυβέρνησης.

Βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μου, σας ευχαριστώ και είμαι δίπλα σας στον αγώνα που κάνετε για μια καλύτερη αυτοδιοίκηση σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης

Βασίλης Βαλασόπουλος

ΥΓ. Στις 2/4/2015 συνεκλήθησαν τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ηλιούπολης, Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης και συμφώνησαν να ενημερωθεί για το θέμα το Δ.Σ της ΚΕΔΕ και να ζητηθεί συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό.