Β. Βαλασόπουλος: Αγνοεί το Δήμο Ηλιούπολης ο Υπουργός Υγείας

Ηλιούπολης
Tools
valasopoulos ygeia ierony
 
Από τις 25 Φεβρουαρίου έχει αποστείλει ο δήμαρχος ΗλιούποληςΒ. Βαλασόπουλος επιστολή στον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση για τη μετατροπή του δήμου σε Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης, όμως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απάντηση. 
 
"Δυστυχώς καμία απάντηση! Κρίμα.Φαίνεται ότι χρειάζονται άλλες προϋποθέσεις για να στηριχτεί ο Δήμος Ηλιούπολης. Δεν πειράζει... Όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους", σημειώνει ο Βασίλης Βαλασόπουλος και δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας :

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
Καταρχήν δεχτείτε τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση και υγεία. 
 
Ο Δήμος Ηλιούπολης από τα πρώτα χρόνια της κρίσης έχει οικοδομήσει ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Σ’ αυτό το δίκτυο περιλαμβάνεται Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί, διαλέξεις για ιατρικά θέματα και ιατρικά σεμινάρια, συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).
 
Παράλληλα παρακολουθούσαμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις ανατροπές στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας (ΙΚΑ). Στην Ηλιούπολη έχουμε ένα από τα καλύτερα κτίρια πρωτοβάθμιας περίθαλψης που στεγάζεται τώρα το Π.Ε.Δ.Υ. 
 
Επειδή γνωρίζω ότι πάντα στηρίζατε την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης σας προτείνω να κάνουμε μια πρωτότυπη πιλοτική εφαρμογή η οποία θα περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:
• Καταγραφή υγειονομικών υπηρεσιών στον Δήμο και στο ΠΕΔΥ Ηλιούπολης
• Συμφωνία συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και υποστήριξης μεταξύ ΠΕΔΥ και Δήμου Ηλιούπολης
• Υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων
 
Με τελικό στόχο τη δημιουργία φορέα πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας στον Δήμο με παράλληλη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων ώστε ο Δήμος να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα των κατοίκων.
 
Είναι ένα ιστορικό βήμα και είμαι βέβαιος ότι έχετε τις γνώσεις και το πολιτικό θάρρος να το επιχειρήσουμε.
 
Φιλικά,

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης

Βασίλης Βαλασόπουλος