ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Παρέμβαση του δήμου στα σχολεία για την ψυχική υγεία των μαθητών

Ηλιούπολης
Tools

sxoleio

Με έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς παρέμβασης των δήμων στα σχολεία ασχολείται ο Δήμος Ηλιούπολης που ξεκινάει το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης των σχολείων στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Μετά την συντήρηση και την δημιουργία των σχολικών υποδομών, ειδικά στην εποχή που ζούμε, η εξασφάλιση της ψυχικής υγείας των παιδιών είναι ο νούμερο δύο συντελεστής της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων –βασική αρμοδιότητα των δήμων.

Οπως αναφέρει και στο Δελτίο Τύπου ο δήμος, η Ψυχική Υγεία του παιδιού είναι καθοριστική για την ανάπτυξή του, για τις επιδόσεις του και την συμπεριφορά του στο σχολείο, για τις σχέσεις του με τους φίλους, τους γονείς και τους δασκάλους του, για την οικογενειακή γαλήνη και για το μέλλον του.

Έτσι, το Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης θεωρώντας ότι το θέμα είναι μείζον για την στήριξη των παιδιών, των γονιών και εν γένη της Σχολικής Κοινότητας, συνεχίζει και φέτος και μετεξελίσσει το Πρόγραμμα «Ψυχολόγοι στα Σχολεία».

Ο ψυχολόγος που θα αναλάβει κάθε σχολείο θα το επισκέπτεται τακτικά κάθε δεύτερη εβδομάδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις ψυχολογικές υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα θα μπορεί να δεχθεί σε συστηματικές συνεδρίες το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους γονείς και τους μαθητές κατόπιν αιτήματος στο 210 9970055.

Οι πρωινές συνεδρίες θα γίνονται σε χώρους του Δήμου σε συνεννόηση με τον εκάστοτε ψυχολόγο ενώ οι απογευματινές στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαπα.