Το «φάουλ» του Τσίπρα για τον ΕΝΦΙΑ...

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Tools

Ο πρωθυπουργός που ως αρχηγός αντιπολίτευσης θα καταργούσε τον ΕΝΦΙA, υποσχέθηκε ότι το 2020 θα καταργηθεί το..... 10% του συνολικού ποσού που εισπράττεται απ’ τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ.!!

Με αυτό τον τρόπο τον αποδέχτηκε πλήρως, στρογγυλοκάθησε πάνω στον νόμο Βενιζέλου και το μόνο πρόβλημα που εντόπισε είναι πως δυστυχώς έχει πέσει η αγορά και δεν μπορεί κάποιος να πουλήσει το σπίτι του!!.

Προτείνει δηλαδή ο πρωθυπουργός ότι το σπίτι που έφτιαξε ένας άνθρωπος σαν επένδυση μετά τη φορολόγησή του είναι λογικό να έρχεται το κράτος και να το ξαναφορολογεί σε σημείο να ξαναπληρώνεις το σπίτι σου δεύτερη φορά.

Το σύνταγμα είναι σαφές. Οι άνθρωποι φορολογούνται στα εισοδήματά τους. Η αποδοχή ενός αντισυνταγματικού νόμου η πλήρης δικαίωση του Βενιζέλου και η πλήρης απομάκρυνση από τον αριστερό εαυτό του Σύριζα και όσα είχε πει προεκλογικά για τον ΕΝΦΙΑ ήταν αναμφίβολα ένα ασυγχώρητο νεοφιλελεύθερο ατόπημα του πρωθυπουργού που θα το θυμούντια καλά οι απελπισμένοι Ελληνες ψηφοφόροι όταν έρθει η ώρα της κάλπης!!