Σε ποιούς έδειξε την πόρτα του Μαξίμου ο Σαμαράς...

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Tools

porta pomolo

«Θα σας παρακαλούσα τώρα να μας αφήσετε...».

Κάπως έτσι, εικάζω, ότι ο Πρωθυπουργός έδειξε την πόρτα της εξόδου στους υπουργούς του, μετά την... ολοκλήρωση της σύσκεψης για τις αποκρατικοποιήσεις χθες. Έτσι, Χατζηδάκης, Κεφαλογιάννη, Μουσουρούλης, Σταϊκούρας βρέθηκαν, όλοι μαζί, στην έξοδο του Μαξίμου.

Αυτό που δεν έγινε γνωστό, ωστόσο, είναι ότι η υπόλοιπη σύνθεση παρέμεινε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο. Αθανασόπουλος και Εμίρης από το ΤΑΙΠΕΔ, Ασ. Παπαγεωργίου από το ΥΠΕΚΑ και ο υπ. Επικρατείας Δ. Σταμάτης παρέμειναν και συζήτησαν σε κλειστό κύκλο τις εξελίξεις στο ζήτημα των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των οποίων πλησιάζει.

Ο Σαμαράς που έχει πλήρη γνώση του δύσκολου γεωστρατηγικού περιβάλλοντος στο οποίο θα κινηθεί γνωρίζει ότι η, μέχρι σήμερα, εμφανής βούληση των Ρώσων να βάλουν... πόδι στις δύο εταιρείες προκαλεί αντιδράσεις από τον ευρωατλαντικό άξονα.

Γνωρίζει, επίσης, ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι συγκεκριμένα και κάθε καθυστέρηση στο πρόγραμμα θα πληρωθεί με... νέο αίμα από μισθωτούς και συνταξιούχους. Όλα αυτά συζητήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου, η γραμμή του οποίοι ήταν... «προχωράμε κανονικά και... βλέπουμε».

matrix