Εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) από την έκρηξη της Αίτνας, που καταγράφηκαν από δορυφόρο έφτασαν στην Ελλάδα! 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Φυγιά Καρύστου Ευβοίας, ενώ μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών, ενώ λίγο αργότερα δόθηκε και για το Μαρμάρι.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής. Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα υλοτομίας στις καμένες περιοχές της Εύβοιας και της Βαρυμπόμπης προκειμένου να καθαριστούν τα επικίνδυνα σημεία, να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και να προχωρήσουν οι αντιπλημμυρικές και αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις ενόψει του χειμώνα.

Ολονύκτια μάχη για την οριοθέτηση των πυρκαγιών και την προστασία οικισμών και φυσικού πλούτου έδωσαν με όλες τις δυνάμεις τους πυροσβέστες και εθελοντές σε Βίλια και Κερατέα. Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τα Βίλια αντιμέτωπο με τις φλόγες, ενώ στην Κερατέα η κατάσταση είναι βελτιωμένη και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Παρατείνεται για μια εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06.00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Περισσότερα Άρθρα...