Πυρκαγιά Ασπροπύργου: Οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ Χιωτάκη για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Περιβάλλον
Tools

 

aspropyrgos fotia anakyklosi

Σκληρή κριτική από το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του πάλαι ποτέ Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., Νίκο Χιωτάκη, σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στον Ασπρόπυργο, αλλά και σχεδόν ολόκληρο το Λεκανοπέδιο της Αττικής, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Σαββάτου, σε ιδιωτικό ΚΔΑΥ.

«Όταν επιτρέπεις να πετάς τα σκουπίδια σου στην αυλή του γείτονα, να βαφτίζεις τις ιδιωτικές χωματερές: "Κέντρα ανακύκλωσης", να διατηρείς ανεξέλεγκτους καταυλισμούς αλλοδαπών ρακοσυλλεκτών και μόνο υπόσχεσαι "σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων", τότε σαν κράτος πρέπει να περιμένεις πότε ....θα σκάσει η βόμβα τοξικών αερίων στην Αττική και να μετράς θύματα», σχολίασε ο κ. Χιωτάκης "φωτογραφίζοντας", Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. και Περιφέρεια Αττικής..

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ από τον Δήμαρχο Αθηναίων για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

«Είναι επείγον να τερματισθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση, με τις προδιαγραφές που επιβάλλονται, η επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία πυρκαγιά», επισημαίνει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο και είναι σε εξέλιξη - βαίνοντας μειούμενη - μέχρι και σήμερα.Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Αθηναίων, κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου Αθηναίων με τον Υπουργό Π.Α.Π.ΕΝ., Παναγιώτη Λαφαζάνη, διαθέτει τρία υδροφόρα οχήματα των 10 τόνων, σε μία προσπάθεια γρηγορότερης ολοκλήρωσης της επιχείρησης