Κίνδυνος λόγω της στάχτης από τα τζάκια στους κάδους απορριμμάτων

Περιβάλλον
Tools

kadoi fotia

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά πολίτες να πετούν απρόσεκτα τη στάχτη από τα τζάκια στους κάδους απορριμμάτων, με την πράξη αυτή να εγκυμονεί πολλούς και μεγάλους κινδύνους. 

Ακόμα μεγαλύτερος όμως είναι ο κίνδυνος εάν οι συνοδοί των απορριμματοφόρων δεν αντιληφθούν έγκαιρα τις εστίες που σιγοκαίνε μέσα στους κάδους και προχωρήσουν στην αποκομιδή.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο κίνδυνος πυρκαγιάς και καταστροφής του ίδιου του απορριμματοφόρου είναι τεράστιος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το προσωπικό του.

Παράδειγμα, ο Δήμος Μαλεβιζίου, με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, να μην ρίχνουν την στάχτη από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες στους κάδους απορριμμάτων, με δύο κάδους να καίγονται τις τελευταίες ημέρες.

«Πρόκειται για μια πράξη που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τα πληρώματα, τα οχήματα και τον δημοτικό εξοπλισμό. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν δυο πυρκαγιές σε κάδους απορριμμάτων, οι οποίες πιθανότατα προκλήθηκαν από στάχτη που δεν είχε σβήσει», παρατηρεί.