«Άγριες μέλισσες» : Οι τηλεθεατές αποθεώνουν την πρεμιέρα της νέας σειράς

Showbiz - Music
Tools
agries melisses
 
Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Κυριακής η νέα δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες».

Οι τηλεθεατές την περίμεναν πώς και πώς εδώ και πολύ καιρό. Κι αυτό, διότι η κινηματογραφικών προδιαγραφών παραγωγή, το δυνατό σενάριο και το εξαιρετικό καστ είχαν δημιουργήσει μεγάλη αγωνία για την προβολή της.

Το κόστος της ανέρχεται σε έξι εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε ένα καστ αξιώσεων, μέσα σε ένα εντυπωσιακό πλαίσιο σκηνογραφίας, το οποίο επιμελήθηκε ο Αντώνης Χαλκιάς.

Για τις ανάγκες της σειράς δημιουργήθηκε στην ύπαιθρο ένα ολόκληρο χωριό που αναπαριστά με κάθε λεπτομέρεια την αισθητική της ελληνικής επαρχίας του ’50, μέσα στη ρημαγμένη, μεταπολεμική χώρα

Το σίγουρο είναι ότι είχαμε να δούμε πολλά χρόνια τέτοιο σκηνογραφικό πλαίσιο σε ελληνική σειρά. Οι περισσότερες πια έχουν γίνει σειρές δωματίου, ή έστω δωματίων. Μια κρεβατοκάμαρα, ένα σαλόνι και η κουζίνα ενός σύγχρονου διαμερίσματος είναι το σκηνικό που βλέπουμε και ξαναβλέπουμε στις οθόνες.

Οι «Αγριες Μέλισσες» σε περνάνε μέσα από την αισθητική και την ηθογραφία μιας περασμένης Ελλάδας, κατάλοιπα της οποίας παραμένουν ακόμα και σήμερα. Είναι ένα κινηματογραφικό μάθημα Ιστορίας, ένας καθρέφτης των ηθών και της νοοτροπίας μιας κοινωνίας, της οποίας αποτελούμε συνέχεια.

Εκεί μέσα βρίσκονται οι διηγήσεις των γονιών και των παππούδων μας, οι αναμνήσεις τους, η κληρονομιά μας. Και είναι πολύ ωραίο, και σίγουρα χρήσιμο, να τα βλέπουμε όλα αυτά στο γυαλί. Πηγή: Protagon.gr

Η κρίση έκανε τις τηλεοπτικές σειρές να μυρίζουν κλεισούρα και εμάς να αναζητούμε ένα.... «Survivor» για να ανοίξει λίγο ο οπτικός, τηλεοπτικός μας ορίζοντας 

Η πλοκή

Η ιστορία του πρωτότυπου σεναρίου διαδραµατίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50 (1958) σε ένα χωριό του Θεσσαλικού Κάµπου και περιστρέφεται γύρω από τις τρεις αδελφές Σταµίρη, οι οποίες χτυπηµένες σκληρά από τη µοίρα προσπαθούν να επιβιώσουν σε µια ανδροκρατούµενη κοινωνία µε πολύ συγκεκριµένα πρότυπα.

Πρόκειται για την Ελένη (Μαρία Κίτσου), την Ασηµίνα (Ελλη Τρίγκου) και τη ∆ρόσω (∆ανάη Μιχαλάκη).

Μετά τον ξαφνικό χαμό του πατέρα τους, μένουν χωρίς κανένα στήριγμα μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία και πρέπει να φροντίσουν τους εαυτούς τους και το βιός τους, μόνες τους. Μια πρόταση γάμου έρχεται ως θείο δώρο για την Ελένη.

Ο Σέργιος, ο μεγάλος γιος του Δούκα Σεβαστού, του μεγαλογαιοκτήμονα της περιοχής, θέλει να την παντρευτεί και να προσφέρει μια καλύτερη ζωή σ’ αυτήν και τις αδερφές της.

Ένας γάμος που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συμφέρουσα οικονομική συμφωνία και για τις δυο πλευρές.

Η Ελένη είναι έτοιμη να αρνηθεί όταν επιστρέφει στο χωριό ο Λάμπρος. Ο μοναδικός έρωτάς της. Γυρνά για να αναλάβει τη θέση του δασκάλου στο Διαφάνι με τη γυναίκα του, Θεοδοσία, στο πλευρό του. Η καρδιά της Ελένης γίνεται χίλια κομμάτια και λέει το «ναι» στον Σέργιο. Μόνο που εκείνη τη στιγμή αγνοούσε πως άνοιγε την πόρτα για να μπούνε χίλιες συμφορές στο σπίτι της. Και την πρώτη νύχτα του γάμου της, εκείνη και οι αδερφές της θα βάψουν τα χέρια τους με αίμα…

Ενθουσιασμένοι οι τηλεθεατές

Οι «Άγριες Μέλισσες» κατά την προβολή του πρώτου επεισοδίου είχαν τεράστια απήχηση και τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού από τα πρώτα λεπτά.

Η σειρά εντυπωσίασε τους τηλεθεατές, οι οποίοι μοιράστηκαν στα social media τον ενθουσιασμό τους.

Ειδική μνεία έγινε στην πρωταγωνίστρια της σειράς Μαρία Κίτσου, την ηθοποιό που ενσαρκώνει την Ελένη, μία από τς τρεις αδερφές.

Επίσης,το ενδιαφέρον τράβηξαν και οι άλλοι ηθοποιοί που με τις πολύ καλές ερμηνείες τους απογείωσαν τη σειρά.