Παπαδημούλης: Η Δημοκρατία ενοχλεί την κυβέρνηση ...

Συνεντευξεις
Tools

Η δολοφονία των δύο μελών της Χ.Α αλλάζει την ατζέντα, αλλά αυτό γίνεται προσωρινά, αναφερει μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στο στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Tα προβλήματα της οικονομίας, της κοινωνικής πολιτικής και της καθημερινότητας του πολίτη παραμένουν στο επίκεντρο, απλώς τώρα προστίθεται πιο επιτακτικά το θέμα της Δημοκρατίας.

Η άγρια μνημονιακή πολιτική που παράγει τέτοια φτώχεια και ανεργία και που ετοιμάζει και καινούρια μέτρα έχει ως αντίπαλο τη Δημοκρατία και τη δημοκρατική σταθερότητα. Ο κίνδυνος είναι πολλαπλός. Πρώτα από όλα υπάρχει ο κίνδυνος να ξεπλυθεί και να αθωωθεί η Χ.Α στα μάτια ενός τμήματος της κοινωνίας που δεν είναι φασίστες, δεν συμπαθούν τους ναζί. Αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η δολοφονία της Παρασκευής ήταν φασισμός. Ωστόσο, δεν την «παίρνει» τη Χ.Α να εμφανίζεται ως θύμα της βίας γιατί η ίδια είναι φορέας άγριας και απόλυτης βίας. Το διπλό φονικό δεν μπορεί να την ξεπλύνει, αναφερει χαρακτηριστικά.

Η Δημοκρατία ενοχλεί την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση μόνο ομαλότητα, σταθερότητα και δημοκρατία δεν παράγει και δεν ευνοεί. Δεν είναι μόνο το όργιο πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, κρατικού αυταρχισμού ή περιφρόνησης της Βουλής, είναι μια συμπεριφορά που ολοένα και περισσότερο δείχνει ότι η Δημοκρατία την ενοχλεί. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να αντιδρά και σωστά δεν αντιδρά φοβικά απέναντι στις νέες εξελίξεις. Οφείλουμε να είμαστε στην πρωτοπορία ενός ευρύτατου κινήματος με στόχο μια λαϊκή πλειοψηφία που θα ανατρέψει το γρηγορότερο τη σημερινή κυβέρνηση, ως φορέας ενός σχεδίου ανάπτυξης και ανασυγκρότησης.

Απόλυτοι στην καταδίκη εγκληματικών ενεργειών, σταθεροί στην υπεράσπιση της ατζέντας μας

Η Δημοκρατία και το ισχύον δημοκρατικό πλαίσιο, έστω και συρρικνωμένο όπως είναι σήμερα, δε βολεύουν τις δυνάμεις του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, γιατί με κανόνες δημοκρατίας, ούτε αυτός ο λαός κουλαντρίζεται, ούτε η δυναμική ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ ανακόπτεται. Εμείς, επειδή εκπροσωπούμε μια παράταξη που έχει πείρα πικρή από το φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος, οφείλουμε να είμαστε απόλυτοι στην καταδίκη τέτοιων εγκληματικών ενεργειών, σταθεροί όμως στην υπεράσπιση της οικονομικής και κοινωνικής ατζέντας που έχουμε θέσει με την αγωνιστική μας παρουσία.

Η πολιτική διαπραγμάτευση φεύγει, η Τρόικα και τα νέα μέτρα έρχονται

Η Τρόικα για να έρθει, εξασφάλισε ήδη τη μείζονα υποχώρηση εκ μέρους της κυβέρνησης. Εγκαταλείφθηκε η εξαγγελία της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης μετά το Βατερλώ της πεντάλεπτης συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ και ήδη από χθες, ο κ. Στουρνάρας, προφανώς με εντολή του πρωθυπουργού, άρχισε το «μασάζ». Ο κ. Στουρνάρας που προχθές μας έλεγε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα είναι κόλαση, χθες παρουσιάστηκε ως ο κήρυκας της ψυχραιμίας, της ευελιξίας και του ρεαλισμού. Με άλλα λόγια, η πολιτική διαπραγμάτευση φεύγει, η Τρόικα και τα νέα μέτρα έρχονται. Και φυσικά, αυτά θα αποτυπωθούν και στον κρατικό προϋπολογισμό.

Κήρυκες του μίσους είναι κατεξοχήν οι ακροδεξιοί σύμβουλοι του Σαμαρά

Μια κυβέρνηση με διαρκώς μειούμενη λαϊκή επιρροή, με το φόβο της συντριβής στις κάλπες των Ευρωεκλογών, εκτεθειμένη από την Τρόικα που δεν της δίνει ούτε λίγο χρόνο, και ένας πρωθυπουργός περιστοιχισμένος από ακροδεξιάς φιλοσοφίας συμβούλους και έχοντας ο ίδιος μια σκληρή υπερ-δεξιά προπαίδεια στην πολιτική του διαδρομή, ρέπουν προς τις ακρότητες και τον τυχοδιωκτισμό. Κήρυκες του μίσους είναι κατεξοχήν οι ακροδεξιοί σύμβουλοι του κ.Σαμαρά που επιμένουν στον συμψηφισμό και στην θεωρία των δύο άκρων. 

left