Αναλγητικά όπως η παρακεταμόλη, η ασπιρίνη ή η ιβουμπροφαίνη διατίθενται στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή, εκτός αν πρόκειται για δισκία μεγαλύτερης δοσολογίας η μεγαλύτερες συσκευασίες.

Νέες οδηγίες έδωσε ο ΕΟΔΥ σχετικά με την καραντίνα όσων νοσούν από κορονοϊό αλλά και των προσώπων που ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα. Το νέο πρωτόκολλο αναφέρεται στον γενικό πληθυσμό αλλά και σε όσα ισχύουν για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Πλήρη οδηγό με 19 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων κατά του κορονοϊού έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας. Σήμερα μάλιστα άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των παιδιών από 5 έως 11 ετών.

Αισιόδοξοι οι αρμόδιοι για το τείχος ανοσίας που υψώνεται και την αναχαίτιση της επιδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας λόγω του αριθμού των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού που προγραμματίζονται και εκείνων που διενεργούνται τις τελευταίες εβδομάδες.

Η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού σημαίνει ότι πρέπει να «κάνουμε άμεσα την τρίτη δόση», σημείωσε σε ανάρτησή του ο καθ. Ηλίας Μόσιαλος.

Την έναρξη της χορήγησης των 2.000 μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχει παραλάβει η Ελλάδα, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Tο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) καλεί τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν επειγόντως μέτρα απέναντι στην αναζωπύρωση της επιδημίας στην Ευρώπη και στον κίνδυνο ,πολύ υψηλής υγειονομικής επιβάρυνσης τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Περισσότερα Άρθρα...