Νέα ιατρική μελέτη επισημαίνει ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή συνδέονται με την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς και την χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Έχει φανεί από νωρίς ότι η παρουσία σακχαρώδη διαβήτη αυξάνει τον κίνδυνο για COVID-19, ενώ επηρεάζει αρνητικά την έκβαση της νόσου.

Ύστατη έκκληση στους υγειονομικούς να προσέλθουν για εμβολιασμό μια «ανάσα» πριν τεθεί σε ισχύ το μέτρο της υποχρεωτικότητας, το οποίο και επιφέρει αναστολή εργασίας, απηύθυνε εκ μέρους της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναγγέλλοντας παράλληλα ότι την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού προς κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν.

«Οι ανεμβολίαστοι δεν υπάρχει περίπτωση να μη νοήσουν, δεν υπάρχει, θα νοσήσουν όλοι» ήταν το μήνυμα της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη μέσω του ΣΚΑΪ.

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 των εργαστηρίων Pfizer/BioNTech δεν είναι «ακόμη» ανάγκη να προσαρμοστεί στις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού που κυκλοφορούν, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της BioNTech προκρίνοντας μάλλον μια «τρίτη δόση».

Ανεμβολίαστοι και ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο από την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία όπως επαναλαμβάνουν οι ειδικοί είναι αρκετά πιο επικίνδυνη από το στέλεχος Άλφα.

Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης με ανάρτησή του παρουσιάζει τις βλάβες που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στους πνεύμονες ανήλικων ασθενών.

Περισσότερα Άρθρα...