keraynoi

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα τα νότια προάστια της Αθήνας με δυνατές αστραπές, έντονη βροχή, χαλάζι και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Αυτή την στιγμή κατά τόπους βρέχει καταρρακτωδώς δτην Ηλιούπολη, Ελληνικό - Αργυρούπολη και λοιπά όμορα πράστια.

 

Η ξαφνική καταιγίδα άρχισε κατά τις 7:30 μμ με σκοτείνιασμα του ουρανού, ενώ   τώρα δείχνει τάση σταδιακής εξασθένησης.

Σε άμεση ετοιμότητα τέθηκαν οι αρμόδιες τεχνικές Υπηρεσίες του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης για την αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων και αναγκών.

dromos plimira

Πάντως, εκτός από τα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκλήθηκαν, ιδιαίτερα στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και την Βουλιαγένης λόγω του μεγάλου ύψους του νερού στο οδόστρωμα, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από πτώση δένδρων, πλημμύρες κλπ

argyr kataigida

Σύμφωνα με το vimaonline.gr,  κακοκαιρία έχει πλήξει και τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται μέσα στον καταυλισμό του Ελληνικού, διαλύοντας στην κυριολεξία τις σκηνές τους.  

 

elliniko anaplasi paralia

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το μεγαλύτερο έργο μεικτής ανάπλασης στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς. Οι μπουλντόζες μπορούν να μπουν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, από τις αρχές του επόμενου έτους, σε λιγότερο από επτά μήνες δηλαδή, αμέσως μόλις δοθεί το πράσινο φως πρώτα από την Βουλή και έπειτα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που θα εξετάσει το Σχέδιο Γενικής Διάταξης (Master Plan)».

Aυτά δηλώνει ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, εταιρίας που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό και υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινοπραξία επενδυτών Global Investment Group, ο οποίος αποτελείται από τον Όμιλο Λάτση, την Κινεζική Fosun και την Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi.

«Στο μεσοδιάστημα που θα προηγηθεί, η κοινοπραξία είναι πρόθυμη να παράσχει οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και βοήθεια, εάν ζητηθούν, προκείμενου το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό», αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο κ. Αθανασίου, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μελέτες από διεθνείς και ελληνικές εταιρίες που καλύπτουν κάθε πτυχή του έργου: περιβαλλοντικές, οικονομικές κοινωνικές κλπ συνολικού κόστους άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των έργων που έχουν ανακοινωθεί αλλά και τους τομείς από τους οποίους θα ξεκινήσει η ζήτηση θέσεων εργασίας, από τις συνολικά 70.000 περίπου άμεσες και έμμεσες θέσεις που θα δημιουργηθούν, ο κ. Αθανασίου σημειώνει: «Το έργο ξεκινά με την πλήρη εκκαθάριση της συνολικής έκτασης 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και σε χρονικό διάστημα 6 με 9 μήνες η έκταση θα είναι έτοιμη προκειμένου να ξεκινήσουν οι αναπλάσεις, με πρώτο έργο τη δημιουργία του μεγαλύτερου παραλιακού πάρκου στην Ευρώπη, έκτασης 2.000 στρεμμάτων, που θα αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερο στο είδος τους διεθνώς», αναφέρει ο κ. Αθανασίου, δείχνοντας μας στο χάρτη, που βρίσκεται στο τοίχο του γραφείου του, το πράσινο του πάρκου να κυριαρχεί στην έκταση του χώρου ανάπλασης.

Η έναρξη των έργων σηματοδοτεί την ενίσχυση κλάδων που έχουν πληγεί καίρια από την κρίση, όπως των κατασκευών, της τσιμεντοβιομηχανίας, της χαλυβουργίας, του κλάδου αλουμινίου, των προμηθευτών και μεταφορών από ευρύτατο τομέα προϊόντων αλλά και υπηρεσιών.

Πλήρης Αναβάθμιση Παραλιακού μετώπου

Όπως αναφέρει ο κ. Αθανασίου, ταυτόχρονα ξεκινούν και τα έργα για την πλήρη αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, της Μαρίνας αλλά και της κατασκευής πέντε ξενοδοχειακών μονάδων.

Στην παραλία θα δημιουργηθεί ένα «επτάστερο» ξενοδοχείο, που δεν υπάρχει άλλο στην χώρα μας, που θα δίνει την αίσθηση ενός «σκάφους» δυναμικότητας 250 κλινών, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα έχουν δυναμικότητα τουλάχιστον 2.200 κλινών. Τα ξενοδοχεία θα λειτουργούν όλο το χρόνο, δημιουργώντας τουλάχιστον 5.500 νέες θέσεις εργασίας από όλο το φάσμα των τουριστικών ειδικοτήτων.

Παράλληλα, θα προχωράει η κατασκευή υψηλού κτηρίου με χρήσεις κατοικίας, μοναδικής αρχιτεκτονικής που θα αποτελέσει τοπόσημο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη. Το κτίριο θα είναι από τα ελάχιστα που βρίσκονται σε τόσο κοντινή απόσταση από το κέντρο μεγάλης πρωτεύουσας μπροστά σε παραλιακό μέτωπο, με περίπου 200 διαμερίσματα, για τα οποία έχει ήδη αρχίζει να εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον, όπως μας αναφέρει ο κ. Αθανασίου.

Τα παραπάνω έργα θα παραδοθούν εντός της πρώτης πενταετίας, καθώς θα έχουν διαμορφωθεί και ολοκληρωθεί παράλληλα όλα τα έργα υποδομών με συνέπεια το πάρκο και η παραλία να είναι αυτοτελώς προσβάσιμα.

Μιλώντας γενικότερα για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, τονίζει τη δημιουργία μιας νέας παραλίας ελεύθερης πρόσβασης, μήκους μεγαλύτερης του ενός χιλιομέτρου που στη μια άκρη της θα έχει τη μαρίνα και στην άλλη ένα διεθνές εμβέλειας ενυδρείο, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη που ένα μέρος του θα είναι και υποθαλάσσιο.

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας-Οι τομείς και οι κλάδοι

Ερωτηθείς για επιπλέον νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στην φάση ανάπλασης ο κ.Αθανασίου εστιάζει στις ανάγκες που θα προκύψουν από το εμπορικό κέντρο που θα δημιουργήσει 4.500 νέες θέσεις εργασίας, καθώς και στην απορρόφηση 2.000 θέσεων εργασίας από την κατασκευή και λειτουργία του Διεθνούς Ιατρικού Κέντρου και 2.500 θέσεων εργασίας από την κατασκευή και λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημιακού Κέντρου.

Νέες θέσεις εργασίας από ευρύ φάσμα ειδικοτήτων δημιουργούνται από νέες χρήσεις όπως από τη δημιουργία πρότυπου επιχειρηματικού πάρκου, συνεδριακό κέντρου, νέου γηπέδου γκολφ, της αξιοποίησης του Ολυμπιακού Κέντρου κανό -καγιάκ κλπ.

Η ένταξη στο Σχέδιο Γενικής Διάταξης (Master Plan) σημαντικών εκτάσεων για κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις, όπως παιδικοί σταθμοί, εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικές εγκαταστάσεις, πολιτισμικοί χώροι, εγκαταστάσεις πρόνοιας/υγείας για την εξυπηρέτηση τόσο του πληθυσμού της περιοχής όσο και άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου θα συμβάλει όχι μόνο στην διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας αλλά και στην ανάγκη νέων προσλήψεων.

Οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία

Τα οφέλη έχουν ανακοινωθεί εκτενώς από τον Επενδυτή (την Lamda Development) αλλά και από την Πολιτεία. Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον ο κ. Αθανασίου δίνει έμφαση στο γεγονός ότι πρόκειται για μία πρότυπη αστική ανάπλαση με πολύ χαμηλό μέσο συντελεστή δόμησης, μικρότερο του 0,5 συντελεστή κάλυψης μικρότερο του 30% και εισφορά σε γη. Μια πολεοδόμηση πολύ πιο ήπια όχι μόνο από τη συνηθισμένη στους όμορους δήμους και στην Αττική, αλλά και σε συμφωνία με τα υψηλότερα πρότυπα παγκοσμίως.

Στέκεται επίσης στα οφέλη για τον Τουρισμό. Η δημιουργία του Marina Bay Sands στην Σιγκαπούρη, που αποτελεί έργο υποπολλαπλάσιας σημασίας σε σχέση με την ανάπλαση του Ελληνικού, αύξησε τον τουρισμό της πόλης κατά 20%!

Η συμβολή της ανάπλασης του Ελληνικού θα είναι καθοριστική για το μέλλον της Αθήνας αλλά και της χώρας, καθώς θα προσελκύσει παραπάνω από ένα εκατ. τουρίστες και θα διευρύνει την παραμονή τους στην πρωτεύουσα, από μόλις 2 διανυκτερεύσεις που παραμένει σήμερα.

Ερωτηθείς για την κριτική που έχει ασκηθεί για χαμηλό τίμημα ο κ.Αθανασίου αναφέρει αναλυτικά: Εκτός από την καταβολή στο Δημόσιο των 915 εκατ. ευρώ σε δόσεις σε διάρκεια 10 ετών, θα πρέπει να δοθεί έμφαση και στις επενδυτικές υποχρεώσεις αξίας 4,6 δισ. ευρώ σε βάθος 15 ετών και στην απόδοση στο Ελληνικό Δημόσιο του 30% των καθαρών κερδών, πλέον μιας ελάχιστης απόδοσης για τα 99 χρόνια της διάρκειας της σύμβασης. Έτσι λοιπόν αν συνυπολογιστούν οι υποχρεώσεις του επενδυτή στις οποίες προστίθεται και η ανάληψη της κάλυψης του κόστους συντήρησης του Πάρκου, η τιμή του στρέμματος τελικά διαμορφώνεται πολύ υψηλότερα από την σημερινή αξία στρέμματος στους όμορους Δήμους.

Τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο κατά την 25ετή επενδυτική δραστηριότητα του έργου (κατασκευή & λειτουργία), που υπολογίζονται σε σύνολο φόρων (εισοδήματος, εταιρικών, ασφαλιστικές εισφορές, φόροι ακινήτων, ΦΠΑ) ανέρχονται σε περισσότερα από 13,5 δις ευρώ. Αναφέρεται επίσης στα επιπλέον έσοδα που θα έχει το ελληνικό δημόσιο από τον επικείμενο διαγωνισμό αδειοδότησης του καζίνο, καθώς και από τους φόρους παιγνίων σε ετήσια βάση.

Το μεγαλύτερο μέρος του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε βάθος δωδεκαετίας, με τον ακριβή χρόνο ολοκλήρωσης του να εξαρτάται από την οικιστική ανάπτυξη και ειδικότερα την κατασκευή 8.000 κατοικιών. Ο κ.Αθανασίου επισημαίνει ότι η ζήτηση τους είναι τελικά εκείνη που θα καθορίσει τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της ανάπλασης. Εάν η ζήτηση των κατοικιών είναι σημαντική, η πλήρης ανάπλαση του έργου θα ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα, και σε καμιά περίπτωση δεν επηρεάζονται τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των υπόλοιπων έργων που προαναφέρθηκαν.

* Νέο Μητροπολιτικό Πάρκο στην περιοχή του Ελληνικού.

- Έκταση 2.000 στρέμματα

- Πεδίο του 'Αρεως: 270 στρέμματα

- Εθνικός Κήπος:160 στρέμματα

- Κτήμα Συγγρού: 950 στρέμματα

- Πάρκο Τρίτση: 1000 στρέμματα

- Hyde Park Λονδίνου: 1.420 στρέμματα

 

eyro 500

Σύμφωνα με το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης- ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με τις πρακτικές των φορολογικών παραδείσων και ανά δύο χρόνια εκδίδει καταλόγους όπου βαθμολογούνται η αδιαφάνεια και η μυστικότητα των χωρών- οι φορολογικοί παράδεισοι με ελληνικών συμφερόντων εταιρείες έχουν πολύ υψηλό δείκτη αδιαφάνειας.

Για παράδειγμα, το 2011, οπότε και εντάχθηκαν τα τελευταία στοιχεία στις λίστες που αποκτήθηκαν από την εφημερίδα "Τα Νέα", οι χώρες που είχαν τη μεγαλύτερη μυστικότητα ήταν οι Νήσοι Μάρσαλ όπου εντοπίστηκαν 333 offshore με ελληνικό ΑΦΜ, τα Τερκς και Κέικος με 1 offshore και ακολουθούσαν οι Σεϋχέλλες (6 offshore), οι Βερμούδες (4) και η Δυτική Σαμόα (1).

Από τα στοιχεία που διαθέτει η εφημερίδα, εντοπίζονται φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται συχνότερα ως νόμιμοι εκπρόσωποι offshore στην Ελλάδα.

Ανάμεσά τους, ένας δικηγόρος των νοτίων προαστίων, ο οποίος υπαγόταν την προηγούμενη δεκαετία στη ΔΟΥ Αργυρουπόλεως, και εμφανιζόταν ως νόμιμος εκπρόσωπος σε 105 υπεράκτιες εταιρείες, η πλειονότητα των οποίων με έδρα στη Λιβερία, ενώ 16 είχαν έδρα στον Παναμά.

Ακόμη, ένας φοροτεχνικός με ειδίκευση στα λογιστικά από την περιοχή του Μοσχάτου, εντοπίζεται να έχει τη θέση του νόμιμου εκπροσώπου σε 42 offshore οι οποίες έδρευαν μεταξύ άλλων στις Βρετανικές και Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, τη Λιβερία, τον Παναμά και τα Νησιά Μάρσαλ.

 

 

theodorakis dimarxoi ellhniko

Επίσκεψη αυτοψίας στο Ελληνικό όπου βρίσκονται στιβααγμένοι περίπου 5000 μετανάστες και πρόσφυγες έκανε το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τους τρεις δημάρχους της περιοχής: τον Γιάννη Κωνσταντάτο, δήμαρχο Ελληνικού- Αργυρούπολης, τον Ανδρέα Κονδύλη, δήμαρχο Αλίμου και τον Γιώργο Παπανικολάου, δήμαρχο Γλυφάδας.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι παρά τις προσπάθειες των δήμων υπάρχουν ανυπέρβλητα προβλήματα που δεν θα λυθούν αν ο χώρος δεν αποσυμφορηθεί.

Παρ’ όλα αυτά όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, η κυβέρνηση έχει σκοπό να φέρει στο Ελληνικό επιπλέον 500 μετανάστες. Οι δήμοι όλους αυτούς τους μήνες, χωρίς οικονομική βοήθεια από την κεντρική εξουσία, προσπαθούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ζωής με τη συνεργασία λίγων εθελοντών και κάποιων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται ακόμα στην περιοχή.

Όπως επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα του υπουργείου Εθνικής άμυνας που δεν χρησιμοποιούνται ώστε να δημιουργηθούν μικρότερα και επαρκέστερα κέντρα φιλοξενίας.

Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος από την πλευρά του σημείωσε ότι: «Αυτό που συμβαίνει είναι προσβολή και για τους ίδιους τους μετανάστες και για τις τοπικές μας κοινωνίες», ενώ ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε: «Η κατάσταση στο Ελληνικό εκθέτει διεθνώς τη χώρα με άθλιες συνθήκες διαμονής». Τέλος, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου προσέθεσε: «Η κατάσταση πλέον είναι απολύτως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια».

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Διαπιστώσαμε με τους δημάρχους της περιοχής ότι αυτό που φοβόμασταν έχει ήδη γίνει. Υπάρχουν εδώ 4.000 – 4.500 άνθρωποι και η περιοχή έχει μεταβληθεί σ' ένα γκέτο. Είναι λογικό να μην μπορεί να φροντίσει, ο κάθε Δήμος αυτούς τους ανθρώπους. Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις.

Αντί να αποσυμφορήσει το χώρο και να οδηγήσει αυτούς τους ανθρώπους σε άλλες δομές, έχουμε αναφέρει συγκεκριμένα ποιες δομές καθώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα κλειστά στρατόπεδα και να δημιουργηθούν εκεί καλύτερες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μαθαίνουμε τώρα ότι φέρνουν καινούργιο κόσμο από τον Πειραιά. Η Κυβέρνηση παίζει μονόπολη με τους πρόσφυγες. Αυτό το παιχνίδι όμως πρέπει να σταματήσει γιατί είναι επικίνδυνο. Και για τους ίδιους τους ανθρώπους, οι συνθήκες το καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο δύσκολες, αλλά και για την περιοχή. Δεν μπορούμε να έχουμε στην παραλιακή λεωφόρο ένα γκέτο που προσβάλλει και τους Έλληνες και την υπόθεση της προσφυγιάς και των μεταναστών».

Ο κ, Θεοδωράκης με τους Δημάχους Γλεφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου

Γιάννης Κωνσταντάτος - Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης:

«Αυτό που συμβαίνει στο Ελληνικό έχει να κάνει με την αξία του ανθρωπισμού και πάνω απ΄ όλα πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας το ρόλο του μέσα σ΄ αυτό. Εμείς ως δήμοι κάναμε το καθήκον μας από τη πρώτη στιγμή, έχουμε υποστηρίξει στο μέγιστο δυνατό βαθμό χωρίς καμία απολύτως ανταπόδοση και βοήθεια από το κράτος τους ανθρώπους αυτούς. Αλλά αυτό που συμβαίνει είναι προσβολή και για τους ίδιους τους μετανάστες και για τις τοπικές μας κοινωνίες. Εδώ και τώρα το Ελληνικό πρέπει να κλείσει, όχι να αποσυμφορηθεί αλλά να κλείσει».

Ανδρέας Κονδύλης - Δήμαρχος Αλίμου:

«Η κατάσταση στο Ελληνικό ξεκίνησε πριν από εννέα μήνες ως μια προσωρινή λύση. Έχει εξελιχθεί σε μια μόνιμη λύση που εκθέτει διεθνώς τη χώρα με άθλιες συνθήκες διαμονής για τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εδώ και με πολύ κακές συνθήκες και κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια. Περιμένουμε να μάθουμε από την κυβέρνηση πότε θα σταματήσει αυτό το αίσχος».

Γιώργος Παπανικολάου - δήμαρχος Γλυφάδας:

«Σε συνέχεια των επιστολών που έχουμε στείλει στην κυβέρνηση και στους πολιτικούς αρχηγούς, επί τόπου σήμερα, εξηγήσαμε και στον κ. Θεοδωράκη, στον επικεφαλής του Ποταμιού την κατάσταση που επικρατεί σήμερα εδώ. Πλέον μετά τους μήνες που πέρασαν δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο για οποιαδήποτε ανοχή, αντοχή, από την πλευρά μας και οποιαδήποτε κατανόηση, στα ψεύδη και τη κοροϊδία που έχουμε υποστεί το προηγούμενο διάστημα. Η κατάσταση πλέον είναι απολύτως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια».

 

 

 

elliniko anaplasi parko

Τη στιγμή που η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό παίρνει επιτέλους «μπρος» κάποιοι συνεχίζουν τον πόλεμο με όραμα και επιχειρηματικό πόθο την Ελλάδα της δραχμής και της μιζέριας.

Τη στιγμή που η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό παίρνει επιτέλους «σάρκα και οστά» για να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης, χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και παραγωγή νέου εθνικού πλούτου , κάποιοι συνεχίζουν να δίνουν «μάχες οπισθοφυλακής», όπως η παράταξη του πρ δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης.Χρ. Κορτζίδη με τους εναπομείνατες οπαδούς του.

Με «ασύντακτα» και «θολά» επιχειρήματα «περιφέρουν τον πόνο τους» στα λίγα ΜΜΕ που προσφέρονται ευγενώς, σε μέσα κοινωνικής δικυτύωσης,η οργανώνουν "συγκεντρώσεις" με εξωτοπικά κατα το πλείστον ακορατήρια και διάφορες "συλλογικότητες" για να συνεχίσουν τον επικοινωναικό «πόλεμο» κατά της μεγάλης αυτής επένδυσης.

'Εχουν μείνει όμως λίγοι και περιθωριακοί.

Το «καινούργιο» επιχείρημα περί αποκλεισμού κάποιων από το διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού είναι τουλάχιστον αστείο.

Οι ίδιοι φρόντισαν να «αυτοαποκλειστούν» από τον αρχικό διαγωνισμό καθώς δεν υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά ούτε ενός ευρώ.

' Οσον αφορά στο επιχείρημα τους ότι «το τίμημα είναι μικρό» η απάντηση είναι:  μα γιατί δεν κατέθεταν καλύτερη προσφορά; Γατί είναι σε όλους γνωστό, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι τα τελευταία 6 χρόνια η αξία των ακινήτων στην Ελλάδα έχει πέσει στα τάρταρα, εξ αιτίας των μνημονίων και της μεγάλης ύφεσης.

- Οσον αφορά το μένος τους εναντίον της Ελληνικής εκπροσώπου του Ομίλου των ξένων επενδυτών, LAMDA DEVELOPEMENT, συμφερόντων Λάτση, που μεταμόρφωσε εντυπωσιακά το Παλ. Φάληρο, το ερώτημα που τίθεται είναι: θα ήταν ευχαριστημένοι, αν αντ' αυτού ήταν εταιρεία του .... Βαρδινογιάννη, ή του Λιβανού ή του Κοπελούζου, η κάποιου άλλου Ελληνα επιχειρηματία ή εφοπιστή; Η θα προτιμούσαν να μη μετέχει καμία ελληνική εταιρεία στην επένδυση αυτή;

- Οσον αφορά το ουτοπικό σχέδιο για ένα τεράστιο Μητροπολιτικό Πάρκο, παραβλέπουν  ηθελημένα ότι ο ίδιος ο δημιουργός αυτού του σχεδίου, καθ. Μπελαβίλας, διάλεξε τελικά να μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης ΄της Κυβέρνησης για την βελτίωση των όρων τους σχεδίου της επένδυσης!!

- "Ποιούν δε τη νήσσα" για την κατάσταση εγκατάλειψης και μαρασμού στην οποία βρίσκονται τα σημερινά πάρκα της Αθήνας, που, σημειωτέον, είναι κατά πολύ μικρότερα από εκείνο που θέλουν να γίνει στο Ελληνικό από ένα πτωχευμένο κράτος, δείγματα  και αυτά αδιάψευστα για το πως καταντούν τελικά  αυτά που διαχειρίζεται το δημόσιο!!

Το συμπέρασμα είναι απλό: στην προσπάθεια τους να υπηρετήσουν...γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα σε έναν πόλεμο που καμιά σχέση δεν έχει με τον υγιή επιχειρηματικό ανταγωνισμό, έχουν γίνει γραφικοί.

Η έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό είναι - κατά κοινή ομολογία της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών - κομβικό σημείο για να ανοίξει ξανά στη χώρα ο κύκλος της επένδυσης και της επιχειρηματικότητας που παραμένει ερμητικά κλειστός τα τελευταία 6 και πλέον χρόνια με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Να βγεί επιτέλους η χώρα από τον φαύλο κύκλο της αέναης ύφεσης, της τρομακτικής ανεργίας και του στασιμοπληθωρισμού που δημιουργούν ένα σπιράλ θανάτου γαι τη χώρα και τον λαό.. 

Να επανέλθει η χώρα στα «ραντάρ» των διεθνών επενδυτών,να εισρεύσουν χρήματα και κεφάλαια σε τομείς που η ελληνική οικονομία εμφανίζει συγκριτικά πλεονεκτήματα και να επαναφέρουν σταδιακά την οικονομία σε κανονικότητα και ανάπτυξη, που τόσο την έχει ανάγκη για να μεγαλώσει το ΑΕΠ και να μην κόβονται μισθοί και συντάξεις..

Tα πράγματα στην αγορά είναι "μαύρα" και αν η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δεν δει άμεσα κάποιο φως, κάποια μεγάλη επένδυση, η οποία θα προκαλέσει ένα θετικό σοκ,  θα σβύσει οριστικά, με ο,τι αρνητικό σημαίνει αυτό για τη χώρα και το λαό... 

'Ισως αυτό ακριβώς δεν επιθυμούν να γίνει όσοι πολεμούν λυσσαλέα την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Αυτοί που αγνοούν την εκφρασμένη ξεκάθαρα στις δημοτικές εκλογές - και όχι μόνο σε αυτές - θέληση του λαού υπέρ της επένδυσης αυτής.

Αυτοί που δεν δέχονται να ακούσουν κανένα άλλο επιχείρημα, παρά μόνο τα δικά τους!! Θεωρούν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια!! ΕΪναι μονολιθικοί, ιδεολητπικοί, σφόδρα πολέμιοι των ιδιωτικών επενδύσεων, μη συζητήσιμοι και θεωρούν όλους τους άλλους, που έχουν αντίθετη με αυτούς γνώμη, υπηρέτες... των συμφερόντων του κεφαλαίου και υποχείρια του..... Λάτση, ή του κάθε "Λάτση"!!

Τελικά φαίνεται ο πόλεμος «τους» δεν είναι για το Ελληνικό,αλλά να μείνει ζωντανό το όνειρό τους και ο ..."επιχειρηματικός" πόθος για την «Ελλάδα της δραχμής, των... ... αστικών αγρών, των ... λιομαζωμάτων στους δρόμους και, γενικά, της δημόσιας καθολικής μιζέριας και υπανάπτυξης. 

 Σχετικά λήμματα

Η έκτακτη ενημέρωση του Δ.Σ. Ελληνικού – Αργυρούπολης για το Ελληνικό.

Διαδικασία - παρωδία στο Π.Σ. Αττικής για το Ελληνικό! "Ψήφισμα" με.. 15 μόλις ψήφους!

Πάρκα της Αθήνας: Τι έχει γίνει από το ‘90 μέχρι σήμερα; Η κατάστασή τους

elliniko skines

Την παρέμβαση της αντιεισαγγελέα Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν oι δημόσιες καταγγελίες για εκπνόρνευση ανήλικων προσφύγων στο Ελληνικό και την Ειδομένη.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς, δημοσιεύματα για τις καταγγελίες του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη ότι τις νύχτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, ορισμένοι φιλοξενούμενοι εκδίδουν ανήλικα παιδιά.

Παράλληλα διαβίβασε και δημοσιεύματα για εγκληματικές ομάδες στον καταυλισμό της Ειδομένης οι οποίες εκδίδουν βιαίως ανήλικες.

Η κ. Δημητρίου, αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί των ανηλίκων, διαβίβασε τα δημοσιεύματα για να πράξουν οι εισαγγελικές αρχές κατά την κρίση τους τα δέοντα, δηλαδή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

«Εχουμε πάρα πολλές πληροφορίες και καταγγελίες, ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, εκεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, πάνω από την Ποσειδώνος, σε έναν παράδρομο εκεί που τερματίζουν τα λεωφορεία, έχουμε ανήλικη πορνεία από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους», είχε καταγγείλει ο κ. Κονδύλης.

Ερώτηση Γεωργιάδη σε Κουρουμπλή στη Βουλή

Για τις καταγγελίες του δημάρχου Αλίμου κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ερωτά τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή αν επιβεβαιώνει την καταγγελία του κ. Κονδύλη, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, σε πόσα άτομα ανέρχεται η αστυνομική δύναμη που περιφρουρεί την περιοχή σε καθημερινή βάση και ποιο είναι το σύνολο των ατόμων που φιλοξενούνται στο Ελληνικό.

iefimerida

elliniko metanast aithoysa

Σε απεργία πείνας προχώρησαν από χθες, Δευτέρα, περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες που στεγάζονται στο Ελληνικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους στοn καταβλυσμό - γκέτο.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει ότι πάνω από χίλιοι πρόσφυγες προχώρησαν σε διαμαρτυρία με απεργία πείνας χθες, Δευτέρα. Πρόκειται για τους πρόσφυγες και μετανάστες που στεγάζονται στις σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Αντιπροσωπεία τους η οποία συναντήθηκε χθες βράδυ με την ΚΕΕΡΦΑ δήλωσε ότι: «Πολλά παιδιά καταλήγουν σε νοσοκομεία με πολυήμερη παραμονή μετά από πόνους στο στομάχι. Πολλοί πάσχουν από διάρροια. Η ιατρική εξέταση είναι πλήρως ανεπαρκής καθώς δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό, ούτε οι κατάλληλες υποδομές στο χώρο. Η γεύση του νερού διαφέρει από αυτό που πίνουμε σε άλλα μέρη από τις βρύσες. Αν το βράσεις για τσάι, μένει κάτι σαν λάδι στην επιφάνεια.»

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ότι ο χώρος του Ελληνικού έχει μετατραπεί σε άτυπο κέντρο κράτησης, «αφού οι πιέσεις για "μη απομάκρυνση" από το χώρο σε καθημερινό επίπεδο έχουν πολλαπλασιαστεί».

Η Κίνηση κάνει λόγο για «ιδιότυπο απαρτχάιντ», με «την απειλή σύλληψης από την Αστυνομία αν σε σταματήσει με ληγμένο χαρτί». Ωστόσο, όλα τα έγγραφα είναι ληγμένα, αφού έχει περάσει ο μήνας από την χορήγηση τους και ταυτόχρονα απειροελάχιστοι έχουν καταφέρει να πιάσουν γραμμή skype για αίτηση ασύλου, σημειώνει.

Παράλληλα, η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει ότι ασκούνται πιέσεις στους πρόσφυγες να μην επισκέπτονται την κοντινή παραλία, όπου οι πρόσφυγες καταφεύγουν από την ανάγκη να πλυθούν και για ... τις λοιπές βιολογικές ανάγκες τους.

Η Κίνηση ζητά την παρέμβαση της περιφέρειας Αττικής για να καταστούν ανθρώπινες οι συνθήκες φιλοξενίας στον χώρο του παλιού αεροδρομίου, από τη διοίκηση του Ασκληπιείου Βούλας να υπάρξει κινητή μονάδα πλήρως εξοπλισμένη στο χώρο του Ελληνικού και από τις δημοτικές αρχές να διεκδικήσουν χρηματοδότηση και προσωπικό ώστε να αναλάβουν οι ίδιες τη σίτιση και τροφοδοσία με καθαρό νερό του χώρου, χωρ΄λίς όμως να αναφέρουν με τι πόσους και μέσα μπορεί να γίνει αυτό, με δεδομένο ότι η κυβ΄'ερνηση δεν έχει μέχρι σήμερα παράσχει καμία βοήθεια και μέσα στους δήμους!!. 

SOS... 5 Δημάρχων σε ανοιχτή επιστολή τους στην Κυβέρνηση για την κατάσταση στο Ελληνικό

Περισσότερα Άρθρα...