16/2 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Mεγάλη αναδάσωση Υμηττού από δήμο, ΣΠΑΥ και πολλούς φορείς

Ηλιούπολης
Tools

ymittos anadaswsi

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου (ΣΠΑΥ) Κωστής Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης, σας προσκαλούν να συμμετέχετε στην ημέρα Αναδάσωσης στο Δήμο Ηλιούπολης, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στις 10:00 το πρωί.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ), το Δήμο Ηλιούπολης, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Θα λάβουν μέρος στην αναδάσωση κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις . Αναμένεται να φυτευτούν 10.000 μικρά δέντρα.

Οι δασολόγοι θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα των δένδρων, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν.

Oπως ανακοίνωσε ο ΣΚΑΙ  με τη στήριξη και της CYTA Κύπρου, η περιοχή που θα αναδασώσουμε έχει καταστραφεί από πυρκαγιές αρκετές φορές κατά το παρελθόν με τελευταία το καλοκαίρι του 2010.

 

• Σημείο συνάντησης: Τέρμα της οδού Ολυμπιονικών

• Ώρα συνάντησης: 10:00 π.μ.

• Πρόσβαση με δημοτική συγκοινωνία: Μετάβαση στις 09.45 από το δημαρχείο Ηλιούπολης στον χώρο της αναδάσωσης

• Πρόσβαση με δημόσια συγκοινωνία: Το λεωφορείο 237, που ξεκινά από το σταθμό του Μετρό Δάφνης τερματίζει στο χώρο της αναδάσωσης.