sintaxiouxos graia

Σημαντικές αλλαγές στις συντάξεις χηρείας προανήγγειλε ο Τάσος Πετρόπουλος, ανακοινώνοντας δέσμη μέτρων για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και αύξηση του ορίου οφειλών για τη συνταξιοδότηση.

Ο υφυπουργός Εργασίας προανήγγειλε την κατάργηση του ηλικιακού κριτηρίου των 55 ετών για τη σύνταξη χηρείας, ενώ προανήγγειλε και προγράμματα απασχόλησης σε όσους έχει προσωρινά ανασταλεί η χορήγησή της.

Η δέσμη μέτρων που προανήγγειλε ο Τάσος Πετρόπουλος

– Κατάργηση των προβλέψεων για αναστολή της καταβολής συντάξεων χηρείας με ηλικιακό κριτήριο τα 55 έτη. Με το σημερινό καθεστώς, αν ο δικαιούχος δεν έχει συμπληρώσει το 55ο έτος κατά τον χρόνο θανάτου του συζύγου, τότε, λαμβάνει τη σύνταξη για μία τριετία, διακόπτεται και επαναχορηγείται μετά το 67ο έτος της ηλικίας του).

– Ειδικά προγράμματα απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ για όσους είναι άνω των 55 ετών ή βρίσκονται σε χηρεία για τρία έτη είναι άνω των 55 ετών.

– Τη νομοθετική πρωτοβουλία εντός των επόμενων ημερών για τη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, με επανυπολογισμό της οφειλής.

– Την αύξηση του ισχύοντος ορίου της οφειλής προς τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε οι οφειλέτες να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

– Την ενίσχυση του προσωπικού των ασφαλιστικών ταμείων, μέσω ΟΑΕΔ και, στη συνέχεια, μέσω ΑΣΕΠ για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.

aftodioik

asfalistiko

O χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων έχει ενσωματωθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» και οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει αρκετά, συγκριτικά με την «πρώτη» του εμφάνιση.

Συγκεκριμένα, έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Επίσης έχει ενσωματωθεί περισσότερο από το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.

Επιπλέον, ενσωματώνεται και η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ. 

Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει.
 
Η πρόσβαση γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:

-με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΑΑΔΕ

-με τη χρήση κωδικών eIDAS

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δείτε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες:

Πως μπορώ να έχω πρόσβαση στο Ασφαλιστικό Βιογραφικό;

Η πρόσβαση στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ»- Ενότητα Ενιαίου Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης προϋποθέτει υψηλό βαθμό ασφάλειας και έγκυρη ταυτοποίηση του χρήστη. Για το λόγο αυτό η πρόσβαση γίνεται αποκλειστικά με κατάλληλο μηχανισμό συνδυασμού κωδικού χρήστη και συνθηματικού (Username – Password), ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αξιοποιείται η υποδομή πιστοποίησης του συστήματος ΤΑXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Κατά την διαδικασία εισόδου ζητείται και ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου (μοναδικό αναγνωριστικό στοιχείο στο σύστημα Ασφάλισης) που μαζί με τον ΑΦΜ και άλλα ταυτοτικά στοιχεία χρησιμοποιούνται για εξασφάλιση της αρμοδιότητας εισόδου.

Με τον/την σύζυγό μου έχουμε κοινούς κωδικούς TAXIS. Γιατί δεν μπορώ να δω το Ασφαλιστικό μου Βιογραφικό;

Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων η πρόσβαση επιτρέπεται αυστηρά και μόνο στον διαπιστωμένο δικαιούχο του Λογαριασμού και απαιτείται σε περίπτωση συζύγων η χορήγηση των ειδικών στοιχείων πιστοποίησης από το σύστημα TAXIS και για τους δύο. Τα στοιχεία αυτά χορηγούνται από τις εφορίες (Δ.Ο.Υ) σύμφωνα με τον ακόλουθο σύνδεσμο (http://www.gsis.gr).

Πως μπορούν να διορθωθούν λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία που εμφανίζονται στα «Στοιχεία Ασφαλισμένου»; (π.χ. λάθος Αριθμός Ταυτότητας, Ημερομηνία Γέννησης κ.λ.π.)

syntaxeis

Εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΦΚΑ, που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, αποκαλύπτει λάθη στα ποσά των αναδρομικών που πληρώθηκαν τον Δεκέμβριο σε χιλιάδες συνταξιούχους από ένα σύνολο 121.401 συνταξιούχων αποστράτων και άλλων κατηγοριών ειδικών μισθολογίων.

Η... πρώτη βόμβα είναι η ομολογία που έρχεται από τον ΕΦΚΑ, ότι από εκ των υστέρων έλεγχο -ο οποίος συνεχίζεται- διαπιστώθηκε ότι άλλοι πήραν παραπάνω αναδρομικά από όσα έπρεπε, άλλοι πήραν λιγότερα και άλλοι τίποτε, παρότι δικαιούνταν επιστροφές χρημάτων από το υπόλοιπο 50% της μείωσης των συντάξεων που είχαν με τις αλλαγές στα μισθολόγια του 2012.

Τα πρώτα ευρήματα είναι «σοβαρά», όπως λέει το αποκαλυπτικό έγγραφο, ενώ επισημαίνεται ότι η έρευνα για να διαπιστωθεί η έκταση των λαθών συνεχίζεται.

Η... δεύτερη βόμβα είναι ότι στις περιπτώσεις συνταξιούχων που έχει διαπιστωθεί ότι έχουν πάρει περισσότερα αναδρομικά από αυτά που δικαιούνται, καθώς και σε όσους άλλους εντοπιστούν παραπάνω αναδρομικά με την ολοκλήρωση του ελέγχου, αυτά τα επιπλέον ποσά θα κληθούν να τα επιστρέψουν με παρακράτηση σύνταξης.

Από την άλλη, στους τυχερούς της υπόθεσης με τον επανέλεγχο είναι ότι χιλιάδες συνταξιούχοι και κυρίως απόστρατοι θα πάρουν αναδρομικά που δεν είχαν λάβει στην πληρωμή του Δεκεμβρίου και άλλοι θα πληρωθούν με επιπλέον ποσά, εφόσον αποδειχθεί ότι δεν έγινε σωστά ο αρχικός υπολογισμός των επιστροφών τους, σύμφωνα με το έγγραφο-βόμβα.

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Δημοσίου Τομέα με γραπτή ενημέρωση αναφέρουν προς τη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του ΕΦΚΑ ότι διενήργησαν έλεγχο στις πληρωμές των αναδρομικών του Δεκεμβρίου και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν εντοπιστεί λάθη για περισσότερους από 8.000 συνταξιούχους.

Σε 3.000 περιπτώσεις κυρίως στρατιωτικών συντάξεων χηρείας, που πληρώθηκαν για πρώτη φορά στο διάστημα από 1/1/2014 ως 12/05/2016 δόθηκαν περισσότερα αναδρομικά, διότι οι επιστροφές υπολογίστηκαν πάνω στην αρχική σύνταξη που είχαν οι θανόντες, ενώ θα έπρεπε να υπολογιστούν στη σύνταξη χηρείας, που αντιστοιχεί στο 70% της σύνταξης του θανόντος.

Ενδεικτικά 1.900 συνταξιούχοι χηρείας έλαβαν αναδρομικά από 6.000 ευρώ έως και 38.667.

Το σοκ για αυτούς που έλαβαν αυτά τα ποσά είναι ότι θα πρέπει να επιστραφούν, Η επιστροφή προτείνεται να γίνει με παρακράτηση της σύνταξης εφόσον τα λάθος αναδρομικά είναι ως 15.000 ευρώ ή με καταλογισμό στο ΚΕΑΟ εφόσον οι λάθος πληρωμές είναι πάνω από 15.000 ευρώ.

Σε 4.000 στρατιωτικούς συνταξιούχους και σε άλλους 430 πολιτικούς συνταξιούχους δεν πιστώθηκαν αναδρομικά παρότι τα δικαιούνται. Ο λόγος είναι είτε γιατί είχαν βγει εκτός μηχανογραφικού συστήματος επειδή δεν είχαν «περαστεί» τα στοιχεία τους είτε δεν τους εντόπισε το σύστημα λόγω ελλιπών στοιχείων.

Newsbomb

syntaxeis

Από τις 27 Φεβρουαρίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων Μαρτίου προς τους ασφαλισμένους συνταξιούχους.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες έχουν ως εξής:

- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

- Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Για τα λοιπά Ταμεία οι συντάξεις του Μαρτίου 2019 θα πληρωθούν ως εξής:

- Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

- Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019

- Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019

- Τα λοιπά Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019.

- Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Μαρτίου 2019 θα καταβληθούν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Tο ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Μαρτίου 2019 στις 4 Μαρτίου 2019 ημέρα Δευτέρα.

EFKA pc

Θεωρητικά όλα τα νέα στοιχεία για τις επανυπολογισμένες συντάξεις 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων θα έπρεπε να είναι περασμένα στα μηνιαία ενημερωτικά συντάξεων από 1ης/1/2019, εντούτοις, και παρά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι θα εμφανιστούν μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2019, μέσω του ΕΦΚΑ, ουδείς συνταξιούχος έχει δει ποια είναι η νέα του σύνταξη και πώς αυτή επανυπολογίστηκε.

Η αίτηση έχει και το χαρακτήρα της ένστασης και πρέπει να υποβληθεί το συντομότερο γιατί επί της ουσίας από 1ης/1/2019 οι παλαιοί μέχρι 12/5/2016 συνταξιούχοι έχουν μια καινούργια σύνταξη, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί και η αντίστοιχη απόφαση που προβλέπει η νομοθεσία.

Αν δεν κάνουν αίτηση-ένσταση τότε αυτό σημαίνει ότι αποδέχονται σιωπηρώς τον επανυπολογισμό της σύνταξης και συμφωνούν με το ποσό που τους καταβάλλεται κάθε μήνα, ακόμη και αν υπάρχουν λάθη και παράνομες κρατήσεις.

Την αίτηση πρέπει να υποβάλλουν όχι μόνον όσοι έχουν θετική διαφορά, αλλά και όσοι έχουν αρνητική. 

Για όσους έχουν θετική διαφορά, δηλαδή η νέα σύνταξη παίρνει συμπλήρωμα για να μην πέσει πιο κάτω από την παλιά, η αίτηση τους επιτρέπει να διεκδικήσουν και αναδρομικά παράνομων μειώσεων του 2019.

Ενώ όσοι έχουν αρνητική διαφορά, δηλαδή η νέα σύνταξη είναι μεγαλύτερη από την παλιά, και για το λόγο αυτόν πήραν αύξηση που μοιράζεται ισόποσα από φέτος και για μια πενταετία, έχουν συμφέρον να πληροφορηθούν με την αίτησή τους στον ΕΦΚΑ αν έγινε σωστά ο επανυπολογισμός και αν η αύξηση που τους βγήκε θα έπρεπε να είναι αυτή που παίρνουν ή και μεγαλύτερη.

Δείτε το πρότυπο της αίτησης που συνέταξαν οι ειδικοί συνεργάτες της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ):

 

Η αίτηση όσων συνταξιούχων προέρχονται από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΝΑΤ και Ταμεία ΔΕΚΟ-Τραπεζών, πρέπει να απευθύνεται – υποβάλλεται στον ΕΦΚΑ.

Όσων η πρώτη σύνταξη προέρχεται από το Δημόσιο, πρέπει να απευθύνεται – υποβάλλεται στον ΕΦΚΑ/ΓΛΚ.

aftodioik

syntaxeis meiosis

Επιστρέφουν Δώρα και αναδρομικά στις συντάξεις με αποφάσεις αλά καρτ και όχι για όλους όσοι δικαιώνονται!

Ο ΕΦΚΑ, όπως καταγγέλλουν οργανώσεις συνταξιούχων, εφαρμόζει κατά το δοκούν τις αποφάσεις δικαστηρίων, και σε άλλες ασκεί έφεση για να μην πληρώσει αναδρομικά, ενώ σε ορισμένες σπεύδει να πληρώσει τα ποσά που επιδικάζουν τα δικαστήρια!

Όπως αναφέρει ο »Ελεύθερος Τύπος», σε δύο δικαιωθέντες συνταξιούχους ο ΕΦΚΑ πλήρωσε αναδρομικά με ποσά 3.400 και 3.600 ευρώ από τις μειώσεις του 2012 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, όπως τονίζεται από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σε σχετική επιστολή που έστειλε χθες σε κυβέρνηση, κόμματα και Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους που κερδίζουν πρωτόδικες αποφάσεις.

Αναφέρεται στη σχετική επιστολή ότι ήδη καταβλήθηκαν ποσά σε ενάγοντες συνταξιούχους με την υπ’ αριθμ. 3429/2018 απόφαση του 8ου Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών ύστερα από γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη μη άσκηση ενδίκων μέσων, από τον ΕΦΚΑ, και ζητείται ανάλογη μεταχείριση για όσους έχουν δικαιωθεί ή πρόκειται να δικαιωθούν στο μέλλον με παρόμοιες αποφάσεις δικαστηρίων.

Την ίδια στιγμή, απόφαση του Μισθοδικείου του 2017 δικαίωσε συνταξιούχους δικαστικούς για τις αντισυνταγματικές περικοπές των νόμων 4051 και 4093 και επεστράφησαν όχι μόνον οι μειώσεις με αναδρομικά, από το 2015 και μετά, αλλά και η 13η και η 14η σύνταξη (Δώρα), η ολοσχερής κατάργηση των οποίων από το 2013 και μετά κρίθηκε επίσης αντισυνταγματική από τον Ιούνιο του 2015.

Νέες αποφάσεις

Πέραν αυτών, όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων που έχουν εκδοθεί μέσα στο 2018 (συνολικά 80 πρωτόδικες αποφάσεις), καθώς και οι πρώτες νέες αποφάσεις που έχουν βγει από τις αρχές του 2019 (και έχει αποκαλύψει πρώτος ο «Ε.Τ.»), δικαιώνουν τους συνταξιούχους με το ίδιο σκεπτικό, ότι δηλαδή τα Ταμεία πρέπει να επιστρέψουν τις παρανόμως επιβαλλόμενες περικοπές, διότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές και θα έπρεπε να διακοπούν από τις 10 Ιουνίου του 2015 και μετά.

Στις νέες αποφάσεις που εκδίδουν τα δικαστήρια, το χρονικό διάστημα επιστροφής των παράνομων περικοπών ορίζεται από 1ης Ιουλίου 2015 έως και 2018, δηλαδή έως 42 μήνες, καθώς για αυτή την περίοδο το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνωρίζει δικαίωμα αποζημίωσης (αναδρομικά) στους συνταξιούχους, εξαιτίας των παράνομων μειώσεων από τους νόμους 4051 και 4093.

Επανυπολογισμός

Το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι η υποχρέωση για επιστροφή αναδρομικών δεν πηγαίνει πέραν του Μαΐου του 2016, δηλαδή 11 μήνες (Ιούλιος 2015 – Μάιος 2016), με τον ισχυρισμό ότι από τον Μάιο του 2016 και μετά οι συντάξεις επανυπολογίστηκαν σε χαμηλότερα ποσά με το νόμο Κατρούγκαλου και δεν περιλαμβάνουν τις παράνομες περικοπές.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο επανυπολογισμός στις συντάξεις προβλέφθηκε μεν στο νόμο Κατρούγκαλου, αλλά εφαρμόστηκε όχι από τον Μάιο του 2016, αλλά από 1ης Ιανουαρίου του 2019. Στο διάστημα δηλαδή Μαΐου 2016 – Δεκεμβρίου 2019 οι συντάξεις καταβάλλονταν με τις παράνομες μειώσεις και μάλιστα ο επανυπολογισμός που έγινε στις αρχές του 2019 συμπεριέλαβε τις αντισυνταγματικές περικοπές, ενώ θα έπρεπε να επιστραφούν.

Εβαλαν δηλαδή με κόλπο τις παράνομες μειώσεις και στις επανυπολογισμένες συντάξεις.

Η κυβέρνηση έκανε τον επανυπολογισμό για τις αποδοχές των παλαιών -μέχρι 12/5/2016- συνταξιούχων, διατηρώντας όμως τις μειώσεις συντάξεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Με το κόλπο αυτό, η παλιά σύνταξη με τις παράνομες μειώσεις συγκρίθηκε με την καινούργια, ενώ θα έπρεπε τα ποσά των παράνομων μειώσεων να προστεθούν στην παλιά σύνταξη και να επιστραφούν μέσω της προσωπικής διαφοράς.

opeka

Mε απόφαση του υπουργείου Εργασίας εγκρίνεται δαπάνη ύψους δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ (12.000.000 €) σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων για την επιχορήγηση του ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης για παροχές σε ανασφάλιστους υπερήλικες, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 1296/1982 όπως ισχύει και του άρθρου 93 του ν. 4387/2016 όπως ισχύει.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το οποίο αναλαμβάνει ο ΟΠΕΚΑ υψώνει ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτως εθνικότητας που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο.

Ο νομοθέτης προβλέπει πλήρες ποσό επιδόματος 360€ σε όσους έχουν 35ετή μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα, το οποίο θα αυξάνεται από το 2022 με ρήτρα ανάπτυξης, ακολουθώντας την αύξηση του ΑΕΠ και τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Το νομοθετικό πλαίσιο και οι προϋποθέσεις χορήγησης

Με το άρθρο 93 του νόμου 4387/2016 (ΦΕΚ Α΄ 85/12.5.2016) θεσμοθετήθηκε το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων. Σε εφαρμογή του άρθρου αυτού, από 12/5/2016 χορηγείται από τον ΟΓΑ και πλέον από τον ΟΠΕΚΑ, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων 360€.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον νόμο, την Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ10034/2437/655 και την ερμηνευτική εγκύκλιο, το επίδομα δίνεται στους ανασφάλιστους υπερήλικες και σε αυτούς που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εφόσον όμως πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

α. Έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.

β. Δεν λαμβάνουν ή δεν δικαιούνται να λάβουν σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα, μεγαλύτερη από 360€. Αν η σύνταξη αυτή ή παροχή από δημόσιο φορέα που λαμβάνουν είναι μικρότερη από το επίδομα των 360€, δικαιούνται το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού της σύνταξης ή παροχής που λαμβάνουν από το επίδομα.

Σε περίπτωση μεταβολής του ποσού της σύνταξης ή της παροχής που λαμβάνουν από το εξωτερικό ή την Ελλάδα, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να το δηλώσουν αμέσως, προκειμένου να τροποποιηθεί αναλόγως το ποσό του επιδόματος.

Για όσους λαμβάνουν σύνταξη ή άλλη παροχή από οποιοδήποτε φορέα του εξωτερικού, η νομισματική ισοτιμία λαμβάνεται υπόψη την 1η εργάσιμη ημέρα του έτους κατά τη χορήγηση, την επαναχορήγηση ή την τροποποίηση του ποσού της παροχής που λαμβάνουν από τον αρμόδιο για την καταβολή αυτής φορέα, λόγω αλλαγής του ποσού της σύνταξης που λαμβάνουν από τον φορέα του εξωτερικού.

Περισσότερα Άρθρα...