ardeytiko aylaki pnigmos paidiown1

Αλλάζουν τα δεδομένα στη δραματική υπόθεση του πνιγμού των δύο μικρών αγοριών στο Στρέφι Ηλείας, αφού οι Αρχές συνέλαβαν τον 13χρονο θείο των παιδιών, ως υπαίτιο για τον πνιγμό τους στο αρδευτικό κανάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ερευνών μέσα στο αρδευτικό κανάλι, βρέθηκε και ένα πουκάμισο.

Αρχικά εκτιμήθηκε ότι το ρούχο ανήκε στο ένα από τα δύο παιδιά, αλλά όπως προέκυψε στη συνέχεια ανήκε στον 13χρονο φερόμενο ως δράστη.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον ανήλικο αδερφό της μητέρας των παιδιών, και ακολούθως, βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, τον συνέλαβαν.

Ο 13χρονος θείος των παιδιών φέρεται να έχει ομολογήσει ότι τα έσπρωξε στο κανάλι.

Ως κίνητρο της πράξης του εκτιμάται ότι ήταν η ζήλια για τα δύο παιδιά, καθώς είχαν κερδίσει -όπως είπε- την αμέριστη αγάπη του πατέρα του και της αδελφής του.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν  από τον αστυνομικό διευθυντή της Ηλείας, Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το μεσημέρι από την Αστυνομία.

 

katathlipsi

Οι άγνωστες πτυχές της απόπειρας αυτοκτονίας του 43χρονου άνεργου έρχονται στο φως και σφίγγουν το στομάχι...

Είναι 5 ολόκληρα χρόνια άνεργος, χωρίς σπίτι να μείνει και χωρίς κανέναν συγγενή στο πλευρό του. Ο 43χρονος πιεσμένος από τη φτώχεια αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα (22-07-2013) να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Έτσι πήγε στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, πέρασε ένα χοντρό σχοινί στο λαιμό του, το έδεσε σε κάποια ξύλα και ήταν έτοιμος να πέσει στη θάλασσα.

Και αυτό θα γινόταν αν στο σημείο δεν πήγαιναν δύο αστυνομικοί της ομάδας ''Ζ'', οι οποίοι τον προσέγγισαν με ανθρώπινο τρόπο και συνομιλώντας μαζί του κατάφεραν να τον πείσουν να μην επιχειρήσει να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Το χρονικό της απόπειρας Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν πολίτες ειδοποίησαν την αστυνομία πως ένα άτομο επιχειρεί να αυτοκτονήσει στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στο ύψος του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου.

Έπιασαν την κουβέντα και του άλλαξαν γνώμη
Στο σημείο πήγαν αμέσως δύο αστυνομικοί της ομάδας ''Ζ'', οι οποίοι άφησαν μακριά τις μηχανές τους και προσέγγισαν σιγά σιγά το άτομο, προσέχοντας να μην κάνουν κάποια κίνηση και τον αναστατώσουν περισσότερο.

Όταν έφτασαν κοντά του, τον είδαν να κάθεται στην άκρη του πλακόστρωτου, με τα πόδια του να αιωρούνται πάνω από τη θάλασσα.

Τον έσωσαν άνδρες της ομάδας ''Ζ'' Στον λαιμό του, είχε περασμένο ένα χοντρό σχοινί, το άλλο άκρο του οποίου ήταν δεμένο σε μια παλέτα με πολλά και μεγάλα ξύλα.

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι αν το άτομο πηδούσε, τότε θα ήταν πολύ δύσκολο να προλάβουν να κόψουν το σχοινί για να τον σώσουν.

Έτσι τον προσέγγισαν με τρόπο και συνομιλώντας μαζί του κατάφεραν να τον πείσουν σιγά σιγά για να καθίσουν δίπλα του, στην άκρη του πλακόστρωτου με τα πόδια πάνω από τη θάλασσα όπως ακριβώς καθόταν αυτός.

Το δύσκολο μέρος των 2 αστυνομικών είχε ολοκληρωθεί. Πλέον μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να τον ακινητοποιήσουν με τη βία για να τον αποτρέψουν από το να πηδήξει στη θάλασσα.

Ωστόσο αυτοί δεν το έκαναν.

Συνέχισαν να συνομιλούν μαζί του για να τον πείσουν ότι έκανε λάθος.

Μέσα σε 10 λεπτά, όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Thesstoday, ο άνδρας πείστηκε από τους δύο αστυνομικούς να σηκωθεί, να βγάλει τη θηλιά από το λαιμό του και να απομακρυνθεί από τη θάλασσα.

 

Στην Νέα Παραλία ήθελε να αυτοκτονήσει

Στη συνέχεια περιπολικό τον οδήγησε στο ΑΤ Λευκού Πύργου και μετά κατόπιν εισαγγελικής εντολής μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου και παρέμεινε για 2 ημέρες προκειμένου να τον παρακολουθήσουν οι ψυχολόγοι.

Οι αστυνομικοί με τον τρόπο τους κατάφεραν να κάνουν τον άνδρα να τους ανοιχτεί.

Είπε ότι είναι 43 χρόνων και πως είναι άνεργος εδώ και 5 χρόνια, χωρίς να έχει κάποιο σπίτι να μείνει.

Οι δύο του γονείς έχουν "φύγει" ενώ με τα αδέλφια του δεν έχει επαφή.

Σε αυτό το σημείο ήθελε να αυτοκτονήσει

Με τον μοναδικό άνθρωπο που είχε κάποια επικοινωνία το τελευταίο διάστημα, την πρώην σύντροφο του, αντιμετώπιζε επίσης κάποια προβλήματα και έτσι είχε απομονωθεί και κλεισμένος στον εαυτό του σκέφτηκε το χειρότερο γιατί θεωρούσε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να ζει με αυτόν τον τρόπο.

viotianews

kremasm dendr thilia

Μία ασύλληπτη τραγωδία με μοιραία φιγούρα μία 55χρονη γυναίκα συγκλονίζει την Κρήτη.

Η γυναίκα αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της και σήμερα το πρωί βρέθηκε απαγχονισμένη. Οι συνθήκες που οδήγησαν τη γυναίκα στο απονενοημένο διάβημα παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Το άψυχο σώμα της 55χρονης γυναίκας βρέθηκε κρεμασμένο σε δέντρο έξω από το σπίτι της.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σημειώθηκε αργά τη νύχτα (η σωρός της γυναίκας βρέθηκε το πρωί) στην περιοχή Αχλιά της Ιεράπετρας.

Τη γυναίκα, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών, βρήκε συγκλονισμένος ο σύζυγός της.

star

NIKOS MANTHS

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία των Ιωαννίνων από τη είδηση της αυτοκτονίας του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών της πόλης, Νίκου Μάντη, ο οποίος εχθές το μεσημέρι βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του.

Ο Νίκος Μάντης μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Στο σπίτι του πρώην αντιδημάρχου - ο οποίος ήτανε πατέρας δύο παιδιών- έχουνε σπεύσει με το άκουσμα του τραγικού γεγονότος ο Δήμαρχος της πόλης κ. Φίλιππας Φίλιος καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Νίκος Μάντης ήταν Οικονομολόγος, με σημαντική και μακρά διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση των Ιωαννίνων αυτοδιοικητικά πράγματα των Ιωαννίνων, ενώ όσοι τον γνώριζαν προσωπικά μιλούν για έναν έντιμο, ήρεμο και ευγενικό άνθρωπο.

Ο Νίκος Μάντης ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκάλυψη της υπεξαίρεσης του 1.3 εκ. € από το ταμείο του Δήμου Ιωαννιτών, υπόθεση για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα. Πριν από δύο περίπου μήνες και συγκεκριμένα το Μάιο, ο Νίκος Μάντης υπέβαλε την παραίτησή του στο Δήμαρχο Ιωαννίνων για λόγους ευθιξίας, η οποία και έγινε δεκτή.

Αν και οι ακριβείς λόγοι που οδήγησαν τον Νίκο Μάντη στην αυτοκτονία δεν έχουνε γίνει ακόμη γνωστοί, εικάζεται πως η ψυχολογική πίεση που του δημιουργήθηκε από το συγκεκριμένο θέμα, σε συνδυασμό με την ακεραιότητα και την εντιμότητα του χαρακτήρα του, τον οδήγησαν εχθές το μεσημέρι στο απονενοημένο διάβημα.

 

Τι ανέφερε ο ίδιος στην επιστολή της παραίτησής του:

«Γνώμονας των ενεργειών μου ήταν η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, με διαφάνεια και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα που γνωρίζω ότι προέρχεται από το υστέρημα των συμπολιτών μας σε δύσκολους γι' αυτούς καιρούς.Είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη, που ξεκίνησε ήδη το έργο της θα αποδώσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν. Προσωπικά θα συμβάλλω σε αυτή την κατεύθυνση με όλες μου τις δυνάμεις.

Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ τα ερωτηματικά αλλά και την οργή των συμπολιτών μας για όσα συνέβησαν. Δικαιολογημένα ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.Δεν κατανοώ όμως τον λαϊκισμό ορισμένων κύκλων, που επιδίδονται σε ένα πολύ γνωστό πολύ παλαιό κι ανούσιο πολιτικάντικο παιχνίδι επιλέγοντας την εύκολη λύση, να στοχοποιήσουν το δήμαρχο κι έμενα ζητώντας την κεφαλήν μας επί πίνακι.

Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με καταπόνησε σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Όσα συνέβησαν ανθρώπινα με ξεπερνούν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου...»

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η Δημοτική Αρχή, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τον άδικο χαμό του Νίκου Μάντη. Ο πόνος είναι βαρύς για την απώλεια ενός ακέραιου, έντιμου, ηθικού ανθρώπου και επιστήμονα.

Ο Νίκος Μάντης υπηρέτησε το Δήμο και την Αυτοδιοίκηση με αξιοζήλευτη υπευθυνότητα, εργατικότητα κι ευαισθησία.

Η εντιμότητα και η ευαισθησία που τον διέκριναν, ήταν αυτά που τον οδήγησαν στην παραίτηση μόλις εντόπισε κι αποκάλυψε την υπεξαίρεση χρημάτων στο ταμείο του Δήμου.

Ο ίδιος οδήγησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να αντέξει την πίεση που προκλήθηκε.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί βαθιά υποχρέωσή της, στη μνήμη του Νίκου Μάντη, την πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και των υπευθύνων. Προς την κατεύθυνση αυτή η Δικαιοσύνη οφείλει να πράξει το καθήκον της.

Στην οικογένεια του Νίκου η Δημοτική Αρχή εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση της και υπόσχεται ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει τη μνήμη του.

gamos

Σε μια απίστευτη ιστορία, που αναδεικνύει το...δαιμόνιο της φυλής και αποδεικνύει ότι κανένα μνημόνιο, κανένας εκσυγχρονισμός των δομών της δημόσιας διοίκησης και κανένα πακέτο μέτρων όσο σιδερόφρακτα και ηλεκτρονικά διπλο-τσεκαρισμένα και αν είναι, δεν μπορούν να κρατήσουν τον Ελληνα – χουντίνι δεμένο με νόμους, κανονισμούς και πρωτόκολλα.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε χωριό της Αρκαδίας με πρωταγωνιστή οικονομικό προύχοντα του τόπου, χήρο με τέσσερα παιδιά μεγάλης ηλικίας.

Προνοητικός γαρ ο ήρωας του ρεπορτάζ μας, θορυβήθηκε από το μέτρο απογραφής των συνταξιούχων αφού όπως φαίνεται σχεδίαζε να κληροδοτήσει τη σύνταξη του στα ενήλικα παιδιά του μετά τον θάνατο του με την γνωστή μέθοδο της μη δήλωσης αποθανόντος συνταξιούχου.

Έτσι και αφού έσπαζε για καιρό το κεφάλι του για το πώς θα μπορούσε να συνεχίσει να εισπράττει η οικογένεια του την σύνταξη του όταν ο ίδιος φύγει από τον μάταιο και σε βαθιά οικονομική ύφεση τούτο κόσμο, βρήκε το κλειδί του μηχανισμού, με τον οποίο τρόικα και κυβέρνηση θεωρούν ότι έχουν λύσει το πρόβλημα των συγγενών που συνεχίσουν να εισπράττουν κανονικά τις συντάξεις των νεκρών.

Η ιδέα, που μόνο σε κινηματογραφικά σενάρια του Χόλυγουντ, μπορεί κανείς να συναντήσει, χαρακτηρίζεται από κάθε άποψη, και κυρίως από κοινωνικής πλευράς, προχωρημένη, αφού στην μικρή κοινωνία του αρκαδικού χωριού της ιστορίας μας, θα αποτελούσε ταμπού η ιδέα και μόνο ο πεθερός να εξωθήσει τον γιο του σε διαζύγιο για να παντρευτεί τη νύφη του!

Γενεσιουργή αιτία του «σκανδάλου» δεν είναι το ερωτικό πάθος του οικονομικά καλοστεκούμενου, πλην όμως ηλικιωμένου, Αρκά για τη νύφη του αλλά η απληστία για το χρήμα.

Έτσι η νύφη του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας πήρε συναινετικό – εξπρές διαζύγιο από τον σύζυγο της για να νυμφευθεί στη συνέχεια τον μέχρι τότε πεθερό της ο οποίος πλέον έγινε νόμιμος σύζυγος της. Όταν λοιπόν έρθει το μοιραίο η σύζυγος θα δικαιούται να λάβει την σύνταξη χηρείας του πρώην πεθερού της!

Σήμερα, η διευρυμένη και με βόρειο-ευρωπαϊκά πρότυπα οικογένεια ζει σε ένα γαϊτανάκι ρόλων και τίτλων αφού η πολύφερνος νύφη είναι ταυτόχρονα νυν σύζυγος και πρώην νύφη του νυν συζύγου της και πρώην πεθερού της, είναι πρώην σύζυγος και νυν μητριά του πρώην συζύγου της και νυν μητριά των άλλων τριών πρώην γαμπρών και κουνιάδων της, των άλλων τριών δηλαδή παιδιών του σημερινού συζύγου της.

Βέβαια στην πραγματικότητα τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει, καθώς όλοι αυτοί οι τίτλοι και ρόλοι υπάρχουν μόνο στα χαρτιά του ληξιαρχείου και στις φορολογικές δηλώσεις των μελών της οικογενείας. Το ζευγάρι γιου και νύφης συνεχίζουν να διάγουν «βίον ανθόσπαρτον» και ο πάτερ – φαμίλιας συνεχίζει να περιβάλλει με την πατρική του αγάπη, στοργή και φροντίδα όλα τα μέλη της οικογένειας του.

Η ιστορία αυτή αν επρόκειτο για μια οικογένεια που ζει κάτω από τη δυσβάστακτη οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας του μνημονίου, θα μπορούσε να εκληφθεί ως έκφραση υπερβολής της πατρικής μέριμνας για την οικογένεια, μετά τον χρόνο βιολογικής παρουσίας του πατέρα. Όμως για την οικονομικά εύρωστη οικογένεια την οποία αφορά το παραπάνω story, η υπόθεση αυτή δεν είναι παρά μια νόμιμη πλην όμως όχι ηθική «κομπίνα» που στήθηκε προς όφελος των παιδιών και σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και των Ελλήνων φορολογουμένων.

paraskhnio

autoktonia skini

Εικόνες φρίκης αντίκρυσαν γείτονες και περαστικοί στην Εγνατία της Θεσσαλονίκης, καθώς νεαρός άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε μπαλκόνι.

Πρόκειται για νεαρό επιχειρηματία, μόλις 30 ετών, ο οποίος διατηρούσε κατάστημα στην οδό Γούναρη, ενώ το διαμέρισμα στο οποίο βρέθηκε είναι η κατοικία του.

Οπως αναφέρουν τοπικά ειδησεογραφικά σάιτ, ένας νεαρός άντρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αν και οι πρώτες ενδείξεις συνηγορούν υπέρ της αυτοκτονίας, στο σημείο δεν βρέθηκε κάποιο μήνυμα το οποίο να περιγράφει τους λόγους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση της αστυνομίας, ενώ έχει αποκλειστεί ο χώρος της πολυκατοικίας.

mantata

katathlipsi2

Με μια συγκλονιστική επιστολή, ένας εργαζόμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, από την Κρήτη, περιγράφει την κατάσταση της υγείας του (καθώς πάσχει από καρκίνο) και εξηγεί πως θέλει να περάσει τις 77 μέρες που απμένουν μέχρι...το θάνατο του!

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Πεθαίνω. Τόσο απλά. Από καρκίνο του ήπατος. Δυστυχώς, ο καρκίνος του ήπατος είναι συχνά ανεγχείρητος, επειδή ο όγκος μπορεί να είναι πολύ μεγάλος ή να έχει επεκταθεί σε μεγάλα αιμοφόρα αγγεία ή σε άλλες ζωτικές δομές. Η χειρουργική επέμβαση δεν είναι δυνατή στα περισσότερα από τα δύο τρίτα των ασθενών. Ανήκω σε αυτήν την κατηγορία.

Οι γιατροί δεν μου δίνουν πια καμιά ελπίδα. Μάλιστα, μου όρισαν και την σίγουρη ημερομηνία θανάτου: την 23η του Σεπτέμβρη, πρωινές ώρες. Κρίμα. Πάντα ήθελα να πεθάνω κατά την διάρκεια της διακαινησίμου, γιατί προτιμούσα οι τελευταίες στιγμές μου να είναι μέσα στην γιορτή της Αναστάσεως, να ψάλλουν στην νεκρώσιμο ακολουθία ύμνους κατά της φθοράς του θανάτου.

Μία ακριβώς μέρα μετά τις γερμανικές εκλογές, πεθαίνω. Τυχαίο ; Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Υπήρξα καρκίνωμα για την κοινωνία σε όλη τη ζωή μου και τώρα πληρώνω με την ίδια μου την ύπαρξη. Σε αυτές τις 77 ημέρες που απομένουν, θα ήθελα να σας παρακαλέσω για κάποια πράγματα. Δεν θέλω την λύπησή σας. Δεν θέλω να βλέπω στα μάτια σας την θλίψη.

Και παρακαλώ μην ξεχνάτε ότι ως Παντογνώστης Αφηγητής – πρέπει να φταίνε και αυτά τα καρκινικά κύτταρα για τις περιέργως τελευταία αυξημένες δυνατότητές μου να διαβάζω τις συνειδήσεις των άλλων – γνωρίζω όλες τις ενδόμυχες σκέψεις σας. – ευτυχώς, ευτυχώς που δεν είμαι εγώ. – μακριά από μένα, δόξα σοι ο θεός.

Το μόνο που επιθυμώ αυτές τις 77 υπολειπόμενες μέρες της θλιβερής ζωής μου είναι να με αφήσετε να τις ζήσω ήσυχα.

Με αξιοπρέπεια. Και ξημερώματα της 23ης του Σεπτέμβρη - σας ικετεύω βοηθήστε με – τραβήξτε το μηχάνημα που με κρατά στη ζωή απ’ την πρίζα. Σας θέλω δίπλα μου τις τελευταίες μου στιγμές.

Δώστε μου 3-4 λεπτά – αλήθεια, πόση ώρα ζει ένας ετοιμοθάνατος όταν του αφαιρέσουν τα μηχανήματα; - να ταξιδέψω με την σκέψη μου σαν τον έρωτα εκεί, στην τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων της χώρας μου. Το 2004.

Να περάσει η ιστορία της Ελλάδας που αγάπησα μπροστά απ’ τα μάτια μου και να πλημμυρίσουν την καρδιά μου ξανά τα ίδια συναισθήματα, όπως τότε που χαιρετούσε το αγοράκι μέσα στην χάρτινη βαρκούλα. Και να παίζει ως μουσική υπόκρουση το τραγούδι του Χατζιδάκι.

Αλήθεια, τότε θα πεθάνω ευτυχισμένος. Με την σκέψη αυτής της Ελλάδας που λάτρεψα. Αυτής της Ελλάδας που επιθύμησα. Αυτής της Ελλάδας που ονειρεύτηκα.

Ας με λυπηθεί κάποιος! Τραβήξτε την πρίζα τώρα!».

zougla

Περισσότερα Άρθρα...