Δ. Ηλιούπολης: Παλεύουμε μόνοι μας για τον Υμηττό. Περιφέρεια και κράτος μας εγκατέλειψαν (vid)

Ηλιούπολης
Tools

valasopoulos spay

Κραυγή αγωνίας εξέπεμψε ο δήμαρχος Ηλιούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Βασίλης Βαλασόπουλος στην εκπομπή “Δημοτικές Διαπλοκές” στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM καθώς όπως είπε Κράτος και Περιφέρεια τους έχουν εγκατάλειψει και τους κοροϊδεύουν με υποσχέσεις.

Ο κ. Βαλασόπουλος αφού περιέγραψε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έκανε ο ΣΠΑΥ, κορμοδέματα, καθαρισμούς δρόμων και φραγμάτων, τοπογραφικές μελέτες αναδάσωσης και συντονισμό όλων των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την αναδάσωση, επεσήμανε ότι όλες οι υποσχέσεις για χρηματοδότηση έχουν μείνει ανεκπλήρωτες.

Ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ αναφέρεται στον Αν. Υπ. Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη που σε επίκαιρη απάντηση προς τον κ. Βαρβιτσιώτη στην Βουλή παρουσίασε ότι το κράτος παρενέβει έγκαιρα στο βουνό για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά του καλοκαιριού που κατέκαυσε 7.000 στρέμματα.

Ο κ. Βαλασόπουλος τον διαψεύδει κατηγορηματικά. «Οτι κάναμε, το κάναμε απολύτως μόνοι μας» επισημαίνει. «Μπήκαμε με απ’ ευθείας αναθέσεις και σώσαμε το βουνό, ενώ κινδυνεύσαμε και με μηνύσεις. Το κράτος ήταν παντελώς ανύπαρκτο και η Περιφέρεια δεν έκανε απολύτως τίποτα».

Ο κ. Βαλασόπουλος εκφράζει την αγωνία του μαζί με τους εθελοντές που έχουν μαζικά εκφράσει την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στην διαδικασία της αναδάσωσης. Διευκρινίζει ότι η αναδάσωση θα γίνει πάντα με μελέτη υπό την καθοδήγηση της διεύθυνσης δασών, όμως τονίζει ότι αν δεν εκταμιευθούν οι 250.000 που υποτίθεται ότι δεσμεύτηκαν στο Πράσινο Ταμείο, δεν μπορεί να γίνει τίποτα και εκφράζει την απαισιοδοξία του.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ αναρωτιέται πως ο κ. Τσιρώνης είπε στην Βουλή ότι θα εκταμιευθούν τα χρήματα αφού δεν είναι προϊστάμενος του Πράσινου Ταμείου; «Τον κ. Σταθάκη τον ρώτησε ;» αναφέρει χαρακτηριστικά στην