Αποφασισμένοι να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία οι δήμαρχοι Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου-Zητούν συνάντηση με Τσίπρα

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

nasteika 3 dhmoi

Οι τρεις δήμαρχοι, Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, με επιστολή που έστειλαν στον πρωθυπουργό, ζητούν να μην περάσουν τα οικόπεδα- φιλέτα των δήμων τους, που  διεκδικούσαν εδώ και πολλά χρόνοα οι κληρονόμοι Νάσου στα χέρια των δανειστών (ΤΑΙΠΕΔ), αλλά  να δημιουργηθούν κοινόχρηστοι ανοιχτοί χώροι για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Η ΚΟΙΝΉ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 3 ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 

"Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με αμετάκλητη Απόφαση του Αρείου Πάγου, ο αγώνας των τριών Δήμων για την παραχώρηση στο Ελληνικό Δημόσιο, των οικοπέδων που διεκδικούσαν οι καταπατητές (οικογένεια Νασταίων).

Την ιστορική δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των Δήμων για την κατοχύρωση της δημόσιας περιουσίας, χαιρέτισε σύσσωμο το διαδημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των δήμων Ηλιούπολης, Αλίμου και Αργυρούπολης-Ελληνικού.

Το διαδημοτικό Συμβούλιο όμως διαπίστωσε ότι ο αγώνας μέχρι την τελική απόδοση στους δημότες και την κατοχύρωση της περιουσίας από τους δήμους πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Οι δήμοι δεν έκαναν όλον αυτόν τον πολυετή αγώνα και τα έξοδα για να πληρωθούν οι δανειστές του Ελληνικού Κράτους.

Οι δήμοι αγωνίστηκαν για να αποδώσουν τη δημόσια περιουσία στους δημότες, να δημιουργήσουν κοινόχρηστους ανοιχτούς χώρους για όλους και να φτιάξουν τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Γι αυτόν τον λόγο παρακαλούμε να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας, για να βοηθήσετε στην οριστική λύση του προβλήματος."

Σημειώνεται, ότι σε αυτά τα οικόπεδα σήμερα λειτουργούν το ΙΚΑ Ηλ/λης, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, ΚΑΠΗ, εκπαιδευτήρια ΑΜΕΑ, ΚΕΠ, αθλητικά κέντρα, παιδικές χαρές, ελεύθεροι χώροι και άλλες σημαντικές υποδομές των προαναφερομένων πόλεων-δήμων.