Διευρύνεται συνεχώς η παράταξη Κωνσταντάτου – Συρρικνώνεται κι άλλο η παράταξη Παπανικολάου με βαριές κατηγορίες εναντίον του

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

xrysanthopoulou konsta

Η μεγάλη και ανεξέρτητη παράταξη "Ενωμένη Πόλη" του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, συνεχίζει να διευρύνεται με την ένταξη σε αυτή προσωπικοτήτων από όλους τους πολιτικούς χώρους. 

Ετσι, μετά την προσχώρηση στην «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ» του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Παπαγεωργίου, ανακοινώθηκε η ένταξη σ’ αυτή ενός ακόμη αξιόλογου στελέχους, από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα του Ελληνικού.

Πρόκειται για τη Μαριλένα Χρυσανθοπούλου, που έχει διατελέσει γραμματέας της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Ελληνικού Αργυρούπολης, ενώ ήταν και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β Αθήνας και σήμερα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. Επίσης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια στο Ελληνικό με την παράταξη Βαζαίου στο Ελληνικό, όπου είναι πρώτη επιλαχούσα.

Ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Κωνσταντάτος την καλωσόρισε στην μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική οικογένεια της «Ενωμένης Πόλης» δηλώνοντας τα εξής:

"Η Μαριλένα ενώνει τις δυνάμεις της μαζί μας στον Αγώνα για την Αναγέννηση της πόλης μας. Εκπροσωπεί τον προοδευτικό χώρο της πόλης μας και συμβολίζει ότι η «Ενωμένη Πόλη», ως μια μεγάλη αυτοδιοικητική παράταξη, συγκεντρώνει δυνάμεις από όλους τους χώρους, ιδιαίτερα τα άριστα στελέχη τους. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές είχε μια άψογη παρουσία με το ψηφοδέλτιο Βαζαίου, όπου διακρίθηκε για το ήθος της. Είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει πολλά στην πόλη και στην διοίκηση μας". 

Συρρικνώνεται συνεχώς η παράταξη του Δημάρχου Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, με βαριές κατηγορίες εναντίον του

VanaBarba

Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο, η Βάνα Μπάρμπα είναι η δεύτερη δημοτική σύμβουλος που ανεξαρτητοποιείται από την παράταξή τουΔημάρχου Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, με μια ιδιαίτερα σκληρή, αλλά και λίαν αποκαλυπτική  δήλωσή της για τα «έργα και ημέρες» του Δημάρχου, που κοινοποιείται σε αυτόν , στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, στους δημοτικούς συμβούλους, στο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της συμβούλου Βάνα Μπάρμπα έχει ως εξής:
 
Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα
Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας
Ορφέως 6 Γλυφάδα 166 75

Γλυφάδα 07 Σεπτέμβρη 2018
Αριθμ.πρωτ. Δήμου Γλυφάδας 25121

Προς: 1) Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γεώργιο Παπανικολάου.

Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας κ. Στρατή Παναγάκο,

(κ. Πρόεδρε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακαλώ να μου δοθεί ο λόγος για να αναγνώσω την παρούσα η ίδια.)

Κοινοποίηση:

- Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

- Προϊσταμένη της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριακίδου, για να κοινοποιήσει την παρούσα προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

- Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Δ Η Λ Ω Σ Η

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Η παράγραφος 3 του άρθρου 12 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

“Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί με γραπτή δήλωσή του προς το προεδρείο να ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημοτική παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί...”

Με την παρούσα δήλωσή μου σε συνάρτηση με την παρ. 3 του άρθρου 12 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας γνωστοποιώ την αμετάκλητη απόφασή μου να αποχωρίσω από την δημοτική παράταξη “Η Γλυφάδα μας”, δηλώνοντας ότι καθίσταμαι ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.

Θα ήταν εκ μέρους μου ασέβεια, τόσο προς εσάς τους συναδέλφους μου όσο και προς τους δημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, εάν δεν εξηγούσα τους λόγους που με οδήγησαν σε μια τόσο σοβαρή απόφαση.

Άλλωστε αν είναι κάτι που με χαρακτηρίζει και είμαι υπερήφανη γι αυτό, είναι τα σταράτα λόγια και η ντομπροσύνη μου.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές το 2014, δέχθηκα την πρόταση να συστρατευθώ στην παράταξη που θα διεκδικούσε την Διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας, με υποψήφιο ένα νέο άνθρωπο, με ευρωπαϊκό αέρα, τον κ. Γιώργο Παπανικολάου.

Όπως είχε πει, τόσο σε εμένα όσο και στις δημόσιες τοποθετήσεις του, εφόσον εκλεγόταν Δήμαρχος, η Διοίκηση του Δήμου θα γινόταν με σεβασμό στους νόμους και στα χρήματα των πολιτών και με πλήρη διαφάνεια στην διαχείριση όλων των υποθέσεων του Δήμου χωρίς στεγανά και γκρίζες ζώνες.

Με την συμβολή όλων μας οι δημότες πείστηκαν και μας εμπιστεύθηκαν, εκλέγοντας τον κ. Παπανικολάου Δήμαρχο της Πόλης μας και εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους, ως ισότιμους συνεργάτες του αλλά και ασυμβίβαστους τηρητές της νομιμότητας και της εφαρμογής των δημόσιων δεσμεύσεών μας.

Δυστυχώς με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον Δήμαρχο πλέον κ. Παπανικολάου, τα όσα ακολούθησαν ήταν εντελώς διαφορετικά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.

Οι πραγματικές του προθέσεις για το πώς θα διοικούσε τον Δήμο, ήταν η εγκαθίδρυση στο Δημαρχείο μιας ομάδας έμπιστων φίλων του, οι οποίοι, με την δική του παρότρυνση και κάλυψη, διοικούν τον Δήμο εξωθεσμικά, παρακάμπτοντας το κυρίαρχο όργανο του Δήμου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και δίνοντας εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, παρότι δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα.

Αγαπητοί συνάδελφοι αναφορικά με εμένα, όπως γνωρίζετε με απόφαση του Δημάρχου είχα ορισθεί τομεάρχης Πολιτισμού.

Από την αρχή της θητείας μου εγώ με την ομάδα μου έχουμε διοργανώσει κάθε εκδήλωση.

Ανεξήγητα όμως ο Δήμαρχος αποφάσισε να μην μου δείξει την πρέπουσα εμπιστοσύνη και τα τελευταία δύο χρόνια αποφάσισε να οργανώνει μόνος του τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου.

Αυτή η συμπεριφορά του Δημάρχου με λυπεί ιδιαίτερα, με προδίδει και με μειώνει σαν Δημοτική Σύμβουλο αλλά και σαν προσωπικότητα του πολιτιστικού χώρου, αφού δεν επιλέχθηκε καμία πρότασή μας και όλες οι αποφάσεις ήταν δικές του.

Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να προσφέρω αλλά και να εργάζομαι στο «μαζί», όμως ο κύριος Παπανικολάου με την συμπεριφορά του με παραγκώνισε, καθιστώντας με ένα απλό διακοσμητικό στοιχείο.

Δυστυχώς την ίδια τακτική με την ενός ανδρός αρχή και την ουσιαστική διοίκηση του Δήμου, από την γνωστή “κλειστή ομάδα” των εξωθεσμικών φίλων του Δημάρχου, την ζούμε σε όλο το φάσμα των δημοτικών δραστηριοτήτων.

Οι κατά καιρούς επισημάνσεις μου για μια σειρά ζητήματα κακοδιοίκησης, δεν βρήκαν ανταπόκριση, παρότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το καλοκαίρι του 2017 “χτύπησα δημόσια το καμπανάκι” κι απευθυνόμενη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου είπα “...τέρμα το σιωπητήριο, δεν είμαστε πρόβατα να μας φέρνετε να ψηφίζουμε ότι θέλετε χωρίς ενημέρωση”.

Αναρωτιέμαι τι σχέση μπορεί να έχουν με την διαφάνεια και την χρηστή διοίκηση που υποσχεθήκαμε στους δημότες,

- οι αλόγιστες σπατάλες για τις κόκκινες νύχτες,

- η άγνοια για το κόστος του νέου κοιμητηρίου,

- οι εξωφρενικές δαπάνες για δένδρα που ήδη άρχισαν να ξεραίνονται,

- η ανακατασκευή των πεζοδρομίων χωρίς την τήρηση της νομοθεσίας,

- η αδιαφάνεια στη διαχείρηση του Δ.Α.Κ.,

- το αλαλούμ με την διοίκηση του ΚΑΠΠΑ,

- η εγκατάσταση του ΚΕΠ στη Γούναρη και το άρον άρον ξήλωμά του,

- το κουκούλωμα της δύσοσμης υπόθεσης της ΔΕΑΠ με τους αγνοούμενους πίνακες της πινακοθήκης Πιερίδη,

- οι επιλεκτικές προσλήψεις ημετέρων,

- οι συνεχόμενες ποινικές διώξεις και οι οικονομικοί καταλογισμοί στη διοίκηση του ΓΚΟΛΦ,

- οι απίστευτες σπατάλες για τους χριστουγενιάτικους στολισμούς,

- τα αγνοούμενα διαφημιστικά έσοδα,

- η αποφυγή της στελέχωσης της Νομικής Υπηρεσίας με μόνιμους δικηγόρους,

- το ξεχαρβάλωμα της Πολιτικής Προστασίας με τον παραγκωνισμό του κ. Θεοδοσόπουλου,

- τα τεράστια ποσά για την φύλαξη των μαρινών,

- οι τιμωρητικές συμπεριφορές σε στελέχη και υπαλλήλους του Δήμου επειδή επιμένουν να τηρούν τη νομιμότητα,

Υπάρχουν και πολλά, μα πάρα ακόμη θέματα, που λίγο πολύ, όλοι οι συνάδελφοι τα συζητάμε μεταξύ μας.

Κύριε Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε εάν για όλα τα όσα προανέφερα έχετε κάποιες απαντήσεις και δικαιολογίες, τι έχετε να πείτε για τις βαρύτατες καταγγελίες για τις εικονικές συνεδριάσεις, που μας έχετε εμπλέξει εν αγνοία μας, ότι ήμασταν παρούσες και παρόντες σε δήθεν πραγματοποιηθείσες κανονικές δημόσιες συνεδριάσεις και μάλιστα ότι υπερψηφίσαμε και τις πλαστές αποφάσεις που εκδόσατε;

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μας εμπλέξετε σε αυτές τις παρανομίες;

Και αφού κάποιοι συνάδερφοι έχουν καταπιεί τον αμίλητο, εγώ θα μιλήσω για το άτομό μου.

Με ποιο δικαίωμα κ. Παπανικολάου και κ. Παναγάκο με εμφανίζετε και με καταγράφετε ως παρούσα, σε 37 μηδέποτε πραγματοποιηθείσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο αυτό, αλλά κι ότι υπερψήφισα 69 πλαστές αποφάσεις που εκδόσατε;

Διαμαρτύρομαι για όλα αυτά τα πρωτοφανή ψέματα και απαιτώ να μου προσκομίσετε έστω και ένα ηχητικό η βιντεοσκοπημένο ντοκουμέντο που να επιβεβαιώνει την παρουσία μου ή την απουσία μου από όλες αυτές τις εικονικές και σκηνοθετημένες από εσάς, δημόσιες δήθεν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλήθεια κύριοι, γιατί τόσους μήνες που έχει αποκαλυφθεί αυτή η υπόθεση, δεν δίνετε εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και παριστάνεται τη σφίγγα;

Η μήπως δεν γνωρίζετε ότι διεξάγεται δικαστική έρευνα, καθώς και έρευνα από το Σώμα  Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης;

Το μόνο που καταφέρνετε με την παρατεταμένη και ένοχη σιωπή σας, είναι να μας θυμίζετε την ρήση “ο κόσμος το' χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι”.

Επειδή λοιπόν το όνομά μου αναγράφεται εν αγνοία μου καταχρηστικά και παράνομα, στα πλαστά αποσπάσματα των δήθεν πρακτικών κι ότι δήθεν συμμετείχα σε όλες αυτές τις εικονικές συνεδριάσεις, σας ζητάω να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Δήμο μας, καθώς και της προσωπικής μου υπόληψης, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Κύριε Παπανικολάου λυπάμαι που θα το πω, αλλά σας εμπιστευτήκαμε και εσείς καταχραστήκατε την εμπιστοσύνη μας με τον πιο χειρότερο τρόπο.

Πιο πολύ όμως λυπάμαι γιατί συμβάλαμε όλοι για να εμφανίζεστε στην κοινωνία με το φωτοστέφανο της ηθικής, της νομιμότητας και του δημοκράτη, ενώ στην πράξη συμπεριφέρεστε σαν ένας τοπικός Ερντογάν.

Οι αξίες μας κύριε Παπανικολάου είναι εντελώς διαφορετικές, γι' αυτό και μου είναι αδύνατον να συνεχίσω να συμπορεύομαι μαζί σας, συγκαλύπτοντας έστω και έμμεσα τις παρανομίες σας.

Όπως καταλαβαίνετε, μετά τα όσα προανέφερα είναι αυτονόητο ότι αποχωρώ από την παράταξή σας, δηλώνοντας ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.

Με τιμή

Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα

Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας