Κάπα Research: Τι πιστεύουν οι κάτοικοι της Αττικής για την επένδυση του Ελληνικού

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

elliniko parko

Η αξιοποίηση της έκτασης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό αποτέλεσε την προμετωπίδα του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ήδη από το πρώτο μνημόνιο του 2010.

Σήμερα, μία δεκαετία αργότερα, με την επένδυση ακόμη σε προπαρασκευαστικό στάδιο, η κοινή γνώμη της Αττικής - σχεδόν 7 στους 10 (68%) - επιμένει να τοποθετείται θετικά απέναντι στην επένδυση, με εξαίρεση τα κοινά που πρόσκεινται στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία, ωστόσο, κλίνουν προς την ουδετερότητα και όχι στην κάθετη άρνηση.

Η θετική στάση της κοινωνίας ενισχύεται όταν γίνεται λόγος για την επίδραση που θα έχει η επένδυση στην εθνική οικονομία, με το 77% να διαβλέπει επωφελείς συνέπειες.

Ως προς το κομμάτι των εγκαταστάσεων που περιλαμβάνει η επένδυση και ειδκότερα το καζίνο, το 37% να βλέπει την εξέλιξη αυτή θετικά, το 41% αρνητικά και το 21% να διατηρεί ουδέτερη στάση.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι η κοινή γνώμη επιρρίπτει την κύρια ευθύνη για την παρατηρούμενη καθυστέρηση στην επένδυση προς τη μεριά των κυβερνήσεων (43%) και των κρατικών υπηρεσιών (33%), το 77% των ερωτηθέντων επιθυμεί την εποπτεία κάθε φάσης της επένδυσης από το κράτος με στόχο τη διασφάλιση του κοινωνικού οφέλους και της προστασίας του περιβάλλοντος.