Επιβίβαση "Aegean".... στο Ελληνικό

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools
aegean aircraft
Ως μια σημαντική στρατηγική συμμαχία χαρακτηρίζεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες μεταξύ της Lamda Development και της αεροπορικής εταιρείας Aegean, με την τελευταία να επενδύει στην πρώτη και να ανακηρύσσεται ως ο «Επίσημος Αερομεταφορέας του Ελληνικού».
Η Aegean θα αγοράσει ίδιες μετοχές της Lamda (1.319.840) οι οποίες αντιστοιχούν στο 1,66% του μετοχικού της κεφαλαίου, σε προσυμφωνημένη τιμή 7 ευρώ ανά μετοχή.
Αυτό σημαίνει ότι θα καταβάλει περίπου 9,238 εκατ. ευρώ, ενώ έπειτα και από τη συμμετοχή της στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda, η οποία θα αποφασιστεί την ερχόμενη Πέμπτη σε έκτακτη γενική συνέλευση, η συνολική επένδυση της Aegean στη Lamda θα φθάσει τα 20 εκατ. ευρώ. 

 Ως προς το τίμημα σημειώνεται ότι σε περίπτωση που κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής (υπάρχουν τυπικές εγκρίσεις που χρειάζεται να εξασφαλίσει η εν λόγω συμφωνία) η τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Lamda είναι χαμηλότερη από 7 ευρώ ανά μετοχή, η μεταβίβαση των μετοχών στην Aegean θα γίνει σε τιμή ίση με την τιμή κλεισίματος της ημέρας συναλλαγής και με κατώτατο όριο την τιμή των 6,50 ευρώ ανά μετοχή. Η μετοχή της Lamda έκλεισε χθες στα 7,5 ευρώ ανά μετοχή, με πτώση 0,4%. 

Επίσημος Αερομεταφορέας   

 Η Aegean ως ο «Επίσημος Αερομεταφορέας του Ελληνικού» θα παρουσιάζει στους επιβάτες της υλικό με τα χαρακτηριστικά αλλά και τις νέες υπηρεσίες, εμπειρίες και προϊόντα που θα μπορούν να απολαμβάνουν με την εξέλιξη του έργου. Αναφερόμενος στη σύμπραξη αυτή, ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος της Aegean με ποσοστό 36,68%, Ευτύχιος Βασιλάκης, δήλωσε: 

«Το Ελληνικό είναι έργο πνοής και εθνικής σημασίας στον κύριο κόμβο, στην καρδιά της δραστηριότητάς μας. Αναβαθμίζει το πρόσωπο της Αθήνας και της χώρας στο εξωτερικό, δημιουργεί νέους λόγους επίσκεψης, συμβάλλει στην άμβλυνση της εποχικότητας του τουρισμού καθιερώνοντας την πόλη στις City Break επιλογές διεθνώς. Η Aegean, η αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας και της Αθήνας, στηρίζει την προσπάθεια αυτή, που δημιουργεί πολλαπλασιαστικές συνέργειες». 

Από την πλευρά της Lamda ο διευθύνων σύμβουλος, Οδυσσέας Αθανασίου, σημείωσε ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής «θα είναι η αρχή για μια ευρύτερη και σημαντικότατη συνεργασία με την Aegean ηγέτιδα δύναμη στον χώρο των αερομεταφορών στην Ελλάδα, που θα την καταστήσει επίσημο αερομεταφορέα του Ελληνικού.

Στόχος είναι η συνεργασία αυτή να αποτελέσει ένα πρώτο, εξαιρετικό δείγμα συνένωσης δυνάμεων και ανάπτυξης συνεργειών, ώστε να καταστεί η Αθήνα παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Ταυτόχρονα, αποτελεί αφετηρία μελλοντικών συνεργειών μεταξύ των δύο εταιρειών και επιβεβαιώνει την έμπρακτη στήριξη και βαθιά πίστη του επιχειρηματικού κόσμου στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού». 

Τέτη Ηγουμενίδη