Εφτασε ξανά η ώρα των αρίστων στην Εθνική μας Επέτειο- H τελευταία παρέλαση για τον ΠτΔ;

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Tools

parelasi mathitiki

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (φωτογραφία) θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους οι άριστοι μαθητές και μαθήτριες σημαιοφόροι. Οπως μου είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ήδη οι άριστοι έχουν επιλεγεί από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και θα παρελάσουν υπερήφανα (μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους) κρατώντας την ελληνική σημαία.

Ανάμεσα στους άριστους περιλαμβάνονται και αλλοδαποί (καθώς και πρόσφυγες) αφού αρίστευσαν στα μαθήματά τους. Η επαναφορά των αρίστων γίνεται πλέον με νόμο και δεν αποκλείει κανέναν, φτάνει να προσπαθήσει να πάρει άριστα.

Η τελευταία εμφάνιση σε παρέλαση για τον Προκόπη Παυλόπουλο;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως αυτή η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ίσως να είναι και η τελευταία για τον Προκόπη Παυλόπουλο με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μαθαίνω από συνομιλητές του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι ο κ. Παυλόπουλος αποφεύγει κάθε συζήτηση για την επερχόμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ούτε όμως δηλώνει ότι δεν επιθυμεί ανανέωση της θητείας του. Απλώς περιμένει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού.

Εως τότε (όταν δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέψει τα Χριστούγεννα από το… βουνό και θα έχει αποφασίσει), ο κ. Παυλόπουλος θα συνεχίσει έως την τελευταία στιγμή να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα είναι το ίδιο εντυπωσιακή όπως και οι προηγούμενες. Εκεί δηλαδή που τις άφησαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ακόμα και

επίδειξη F-16 «Ζευς» έχει προγραμματιστεί στον χώρο μπροστά από την παρέλαση. Θα έχει ενδιαφέρον, μαθαίνω, το μήνυμα του πιλότου. Πάντως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει την παρέλαση από τα Χανιά. Για τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

ΒΗΜΑτοδοτης