Ξέρετε γιατί δεν λειτουργούν ακόμη οι πεζογέφυρες σε Αλιμο και Παλαιό Φάληρο;

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

alimos pazogefyra

Στην πρώτη περίπτωση επειδή αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι υπηρεσίες δικτύων δύο οργανισμών κοινής ωφελείας και στη δεύτερη για ένα... δέντρο που κανείς δεν μπορεί να κόψει δηλώνοντας αναρμοδιότητα!

Χιλιάδες πολίτες καθημερινά διατρέχουν άμεσο κίνδυνο ζωής καθώς αναγκάζονται να διασχίζουν κάθετα την Ποσειδώνος από τη μία άκρη στην άλλη λόγω... γραφειοκρατίας.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Σπανάκη, υποσχόμενος ότι το θέμα θα λυθεί τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών που κοινοποιήθηκε στον βουλευτή διά του υπ. Μεταφορών αναφέρεται ότι «για την Πεζογέφυρα Παλαιού Φαλήρου κύριο αίτιο αποτελεί η κοπή δέντρου το οποίο βρισκόταν στο μικρό αλσύλλιο που τοποθετείται το ακρόβαθρο της γέφυρας και διήρκεσε οκτώ μήνες περίπου», ενώ «για την Πεζογέφυρα Αλίμου αποτελεί η αδυναμία των αρμοδίων Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφελείας (ΔΕΔΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ) για την εκτέλεση των εργασιών μετατόπισης δικτύων, η οποία διήρκεσε έναν χρόνο περίπου».

Στην Ελλάδα το δέντρο τη γραφειοκρατίας είναι υπεραιωνόβιο!!