Συντάξεις Οκτωβρίου και αναδρομικά πληρώνονται μαζί στο διάστημα από 23 - 30/10. Αναλυτικά

Ασφαλιστικά
Tools

Αναδρομικά θα δοθούν μαζί με τις κύριες συντάξεις Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. 

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας, νωρίτερα σήμερα από το βήμα της Βουλής, τα αναδρομικά σε περίπου 1 εκατ. δικαιούχους, θα δοθούν παράλληλα με τη χορήγηση των συντάξεων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η καταβολή τους θα γίνει το διάστημα 23-30 Οκτωβρίου.

Οι δικαιούχοι, μαζί με τη σύνταξή τους, θα διαπιστώνουν ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, προστέθηκαν και τα αναδρομικά για το 11μηνο (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016) και τα οποία αφορούν μόνο περικοπές που έγιναν σε κύριες συντάξεις.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι την ίδια μέρα, θα υπάρξουν και πάρα πολλοί συνταξιούχοι, περίπου τα 2/3 ή 1,5 εκατ. οι οποίοι θα υποστούν την «ψυχρολουσία» να λάβουν μόνο τη σύνταξη και όχι αναδρομικά.

Παρόλ’ αυτά το υπουργείο Εργασίας, επέλεξε αυτή τη λύση για να μοιραστεί το ποσό του 1,4 δισ. ευρώ που έχει προαποφασιστεί να δοθεί για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Πιο αναλυτικά, οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του μηνός Νοεμβρίου, που τώρα μετατρέπονται και σε ημερομηνίες καταβολής αναδρομικών, είναι οι ακόλουθες:

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου: Καταβολή συντάξεων και αναδρομικών στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου: Καταβολή συντάξεων και αναδρομικών στους λογαριασμούς των δικαιούχων του ΙΚΑ με ΑΜΚΑ σε 0, 2, 4, 6 και 8.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου: Καταβολή συντάξεων και αναδρομικών σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου: Καταβολή συντάξεων και αναδρομικών στους συνταξιούχους του Δημοσίου και του ΝΑΤ.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου: Καταβολή συντάξεων και αναδρομικών στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

dikaiologitika