Φεστιβάλ για όλους σε τρεις νότιους δήμους της Αθήνας

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

Ένα φεστιβάλ για όλους, με μουσικά παραμύθια, συναυλίες και ένα πολιτιστικό λεωφορείο γεμάτο εκπλήξεις, ρίχνει άγκυρα σε τρεις δήμους της νότιας πλευράς της πρωτεύουσας, για να χαρίσει ένα ξεχωριστό τριήμερο στους δημότες τους.

Στις 18, 19 και 20 Ιουνίου 2021, η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής –Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμος– συνεργάζονται και διοργανώνουν τον «Λυρικό Νότο», με την πρόθεση η πρώτη αυτή συνεργασία να αποτελέσει και το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός σημαντικού θεσμού.

Πλατείες, σχολεία, δρόμοι, προαύλια αθλητικών κέντρων και άλλες αγαπημένες «γωνιές» των δημοτών των τριών δήμων γίνονται οι χώροι που θα φιλοξενήσουν το χαρούμενο μουσικό φεστιβάλ, δίπλα ή λίγα μέτρα μακριά από τη θάλασσα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Το φεστιβάλ συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής.

Τρεις ξεχωριστές παραστάσεις παιδικής όπερας, δημιουργών-συνεργατών της ΕΛΣ, θα φιλοξενηθούν η καθεμία στον ίδιο δήμο για το τριήμερο. Με αυτόν τον τρόπο αν κάποιοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν όλες, μετακινούμενοι από τον δικό τους δήμο στον γειτονικό τους. Το ίδιο θα συμβεί και με τις τρεις πολύ διαφορετικές μεταξύ τους συναυλίες –από Καραγκιόζη και ρεμπέτικο μέχρι ρετρό χορευτικά κομμάτια και γκαλά όπερας–, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε «κυλιόμενο» πρόγραμμα, ώστε οι δημότες των τριών δήμων να έχουν επίσης την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν όλες. Ενώ το Πολιτιστικό Λεωφορείο, ως κοινός σύνδεσμος μεταξύ όλων των events, θα «πλεύσει» από δήμο σε δήμο, φορτωμένο μουσικές εκπλήξεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/6/2021

Περιβάλλων χώρος Αθλητικού Κέντρου «Σοφία Μπεφόν»
«Να Μην και Θα» των Θοδωρή Οικονόμου και Μαριβίτας Γραμματικάκη
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/6/2021

Περιβάλλων χώρος Αθλητικού Κέντρου «Σοφία Μπεφόν» ΩΡΑ 21:00
«Να Μην και Θα» των Θοδωρή Οικονόμου και Μαριβίτας Γραμματικάκη
Παραλία Πάρκου Φλοίσβου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΩΡΑ 21.30
«O θίασος Velatοura στην πλατεία» από την ομάδα μουσικού θεάτρου oper(o).

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/6/2021
Περιβάλλων χώρος Αθλητικού Κέντρου «Σοφία Μπεφόν» ΩΡΑ 21:00
«Να Μην και Θα» των Θοδωρή Οικονόμου και Μαριβίτας Γραμματικάκη.

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας ΩΡΑ 21:30
«Γκαλά όπερας» με τη συμμετοχή διακεκριμένων μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ