Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρου: Λήστευαν παιδιά σε Ηλιούπολη και Γλυφάδα

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

Δύο ανήλικους ηλικίας 14, 16 και έναν νεαρό 19 ετών συνέλαβαν αστυνομικοί με την κατηγορία της ληστείας σε βάρος παιδιών στα νότια προάστια και συγκεριμένα στην Ηλιούπολη και τη Γλυφάδα.

Κατά την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία με μέλη κυρίως ανηλίκους που προέβαινε σε ληστείες σε βάρος επίσης ανηλίκων στις προαναφερόμενες περιοχές.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες, σε βάρος εννέα ανηλίκων, ηλικίας 13 έως 16 ετών, στον αθλητικό χώρο στην Ηλιούπολη, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη, η ταυτοποίηση των οποίων είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του 14χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα οι κατηγορούμενοι, από τα τέλη Απριλίου, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία με διαρκή δράση με σκοπό τη ληστεία σε βάρος ανηλίκων.

Τα μέλη της συμμορίας αναζητούσαν βραδινές ώρες τα θύματά τους τα οποία φρόντιζαν να είναι ανήλικοι μικρής σωματικής διάπλασης που κινούνταν πεζή.

Τους προσέγγιζαν και με την απειλή μαχαιριών, καθώς και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, συσκευές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα τα οποία πουλούσαν σε άγνωστους αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις αναρτούσαν στο διαδίκτυο βίντεο με τις ληστείες και τα κλοπιμαία.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενοι σουγιάδες και πεταλούδα ενώ στα σπίτια τους βρέθηκαν κλεμμένα κινητά τηλέφωνα και τα ρούχα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

cnngr